17 най-добри интелигентни телевизора за дома

Опитахме се да намерим най-добрия интелигентен телевизор за 2020 и 2021 година. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че няма перфектен телевизор. Трябва да пожертвате нещо. Някои модели с много добра картина, висок контраст и яркост (например OLED), но са много скъпи. Евтините телевизори не достигат идеалната картина, но в защита на такива модели можем да кажем, че дори евтин 4k телевизор дава доста добра картина. Всеки телевизор има своите силни и слаби страни. Заедно с нашите експерти сме съставили рейтинг на телевизори с вградени интелигентни телевизори.

Днешните интелигентни телевизори могат да направят много повече от просто излъчване на стандартни телевизионни канали. Днес Smart-моделите се превръщат в аналози на мощни компютри с огромен брой интересни и полезни функции. Това са устройствата, които са събрани в нашата класация за най-добрите интелигентни телевизори.

Отидете директно до рейтинга =>

Какви операционни системи съществуват за Smart-TV

Android TV

Android TVОсъществено от Google. Интерфейсът е ясен, но доста тромав - заема целия екран. Най-добрите интелигентни телевизори според много рейтинги са оборудвани с тази операционна система, тъй като тя поддържа всички популярни услуги за съдържание и е лидер в броя на наличните приложения.

Системата се свързва с други устройства чрез собствено приложение или опция AirPlay. По подразбиране има вградена опция за спиране на излъчването.

Тизен

ТизенСъздадено от Samsung. Има минималистичен интерфейс. Работи с повечето известни интернет услуги. В по-старите модели можете да стартирате няколко прозореца на екрана наведнъж. Разглеждането на сайтове с помощта на дистанционното управление не е особено удобно и няма добра скорост.

WebOS

WebOSОперационна система от LG. Интерфейсът е толкова строг, колкото този на Tizen. За новите модели се предлага гласово управление и управление от дистанционното управление с помощта на жироскоп (накланяне в различни посоки). Обхватът на приложения е приблизително същият като този на Tizen - налични са всички популярни ресурси.

Как да изберем интелигентен телевизор

Много купувачи се ръководят при покупка от няколко явно неверни мнения:

 1. Първата заблуда: 4K е прекалено много, изключително трудно е да се намери съдържание в този формат, надплащанията са безсмислени... Всъщност 4K е стандартът за повечето съвременни телевизионни панели, неправилно е да го наричаме прекалено голям. Преди няколко години компаниите се оттеглиха от пускането дори на матрици 1080p на средно ниво. Оказва се, че сега просто не е възможно да се намери „не скъп, но добър“ 1080p телевизор. Това е подобно на намирането на смартфон без камера, като се твърди, че няма нужда от него. Тези смартфони просто не се правят сега;
 2. Второ погрешно схващане: ако имате игрална конзола, по-добре си купете 1080p телевизор... Горното вече посочи причината, поради която е невъзможно да се закупи такъв панел. Втората точка е, че дори и най-простият декодер, като PS4 Slim, ще осигури отлично HDR изображение на 4K панел. Колкото по-модерен е телевизорът, толкова по-добра е картината по време на играта. Това е аксиома.

Подробен анализ на матрици: IPS, VA, OLED, QLED, Nanocell

Подробен анализ на матрици: IPS, VA, OLED, QLED, Nanocell

Основните видове модерни телевизионни матрици са LED и OLED. LED е разделен на VA и IPS, като най-скъпите модели на южнокорейските марки Samsung и LG използват модифицирани решения, Nanocell и QLED.

Формирането на картина върху LED матрицата се осигурява от подсветка, която работи върху цялата площ.Поради тази характеристика на функционирането проблемът с наситеността на черния оттенък е спешен, тъй като осветеността на тъмните области е идентична по интензивност със светлите. При равни други условия VA матриците осигуряват по-голям контраст от IPS. IPS обаче впечатлява със своите естествени нюанси и широки ъгли на видимост. Липсата на контраст е забележима, когато се гледа в тъмна среда, в която черните наистина стават сиви. На светло характеристиката е почти невидима.

Матричен тип VA - разработка на Samsung, в най-скъпите модели те се класифицират като QLED. „Quantum Dots“ е по-скоро рекламен трик, но QLED все пак е донякъде VA. IPS - LG работна зона, Nanocell - надстроена версия. Всъщност той е идентичен с IPS, но има определени предимства. И двете компании използват FALD осветление в скъпите си модели.

Телевизионните панели OLED са отделна тема. Поради сиянието на самите пиксели не се изисква допълнително осветяване. Контрастът е огромен, сравним с плазмените телевизори. Това, в комбинация с богатството на нюансите, прави OLED най-доброто решение. За съжаление имаше някои недостатъци. Яркостта е по-ниска в сравнение с по-старите модели QLED. Проблемът с лентите също е актуален, когато на сив фон се виждат по-тъмни или по-светли области. Въпреки това производителите работят за отстраняване на тези недостатъци.

Избор на тип подсветка

Избор на тип подсветка

Ако разгледаме телевизори от средната ценова група, тогава най-важното е да изберете правилната подсветка за IPS матрицата, чийто контраст първоначално е нисък. Осветителната верига определя местоположението на лампите:

 • Edge LED... Поставяне на лентата по ръбовете или изобщо по периметъра;
 • Директен светодиод... Равномерно разположение в равнината на дисплея.

Схемата Direct е по-добра от Edge, тъй като осветлението е по-равномерно, не се образуват прекалено осветени зони и се постига балансиран контраст.

Отделно трябва да разглобите веригата FALD, когато диодите са разпределени по цялата равнина на дисплея, но някои области могат да се изключат автоматично, за да затъмнят черните области. В зависимост от динамиката и нюансите на сцената, постигнатият ефект може да бъде сравним с OLED матриците.

Схемата FALD е типична за по-стари модели VA и IPS телевизионни панели, съвместима е с QLED, Nanocell, VA матрици. Ефективността и качеството на веригата се определят от броя на включените зони за подсветка, колкото повече такива зони, толкова по-добър е телевизорът. Най-бюджетното решение е 48 зони, в по-старите версии има няколкостотин.

Какво е HDR

HDR предимства„Магическият“ HDR ефект се дължи на максималните пикови стойности на яркост, които могат да бъдат до 100 нита. Това увеличава контраста, разширява обхвата на показваните нюанси. За да показва правилно филми или предавания в HDR, телевизорът трябва да има достатъчна яркост и 10-битова матрица. HDR форматите са както следва:

 • HDR10 - стандартен, най-често срещан формат;
 • HDR Pro - разработка от LG за HDR с метаданни;
 • HDR10 + - разработка на Philips и Samsung, сравними с Dolby Vision;
 • Dolby Vision - патентован формат, базиран на 10 и 12 битови метаданни. Използването на формата е платено, използва се от онлайн стрийминг услуги и големи филмови компании.

Има и други формати, но като цяло не е толкова важно. Трудно е да се направи разлика между тях. На първо място, трябва да се ръководите не от форматите, а от качеството на матрицата, способността й да показва правилно голям брой нюанси.

RGBW и WRGB: Каква е разликата

RGBW и WRGB: Каква е разликата

RGBW - клас LED матрица в евтини 4K телевизионни панели от LG. Разликата от стандартните дизайни е добавянето на бял субпиксел към трите основни. На теория това трябва да помогне за увеличаване на яркостта. На практика обаче разработката се оказа чиста глупост и глупост. Причината е, че размерите на субпикселите не са се променили в сравнение с обикновените версии, а хоризонталната резолюция е станала само по-ниска.

WRGB - подобна техника, но подходяща за OLED матрици. Размерите на субпикселите са леко намалени, поради което показателите за яснота и разделителна способност са запазени. Оказва се, че RGBW не е най-добрата покупка, но WRGB е достоен избор, по-добър от стандартния OLED.

В общи линии! Избягвайте да купувате RGBW, такава схема се намира на LED, а WRGB се намира само на OLED и това е добре.

Битност и дълбочина на цвета

Понастоящем дълбочината на цвета се представя от няколко опции. Първият е 8 битов SDR, вторият е 10 HDR. Какво означават тези числа? 8 бита - броят им, разпределен за тона в субпиксела. Оказва се, че цял пиксел, състоящ се от три субпиксела, вече е 24 бита. В операционната система Windows това обозначение беше прието по-рано, 24 бита, понякога 32 бита, което се получава чрез добавяне на алфа канал, но не увеличава броя на показваните нюанси. Съвременната версия на Windows 10 определя дълбочината на цвета на подпиксел като 8 или 10 бита, няма да се объркате.

Някои може да кажат, че човешкото око може да види само 10 милиона тона, така че няма разлика между 8 бита с 16 милиона цвята и 10 с милиард. Всъщност е така, защото 10 бита се различават в набор от информация не само за оттенъка, но и за неговата яркост.

10 бита или 8 с FRC

Само 10-битов сензор може да се справи с HDR формат. Това е аксиома. Съответствието с 10-битовия стандарт може да бъде както „справедливо“, така и по-сложно, когато са изведени изцяло само 8 бита, а междинните тонове се образуват от трептене. Изглежда, че изборът е очевиден, в полза на "честността", но практически тестове показват, че опцията 8 + FRC не отстъпва на 10-битовите модели, които поради тази причина Samsung дори спря да произвежда.

Честота: 60 ​​или 120

120 е по-добре, но не винаги. Разликата е наистина забележима при показването на дълги панорамни сцени във филм. Защо? Стандартът на кинематографията е 24 кадъра в секунда, разделянето им на 60 херца не работи точно, но със 120 е доста. 120 херца е по-подходящ за игри, но при редица условия:

 • Разделителна способност - 1080p или 4K SDR с активирано понижаване на дискретизацията;
 • Метод на свързване - HDMI 2.0 кабел.

Кой HDMI е по-добър

Колкото по-стар е форматът, толкова по-висока е неговата честотна лента. Например за HDMI 1.0 това е само 4.9 гигабита в секунда, за 2.1 - 48. Разбира се, за да се постигнат такива стойности, всички верижни устройства, кабел, предавател (декодер, лаптоп) и телевизионен панел трябва спазвайте формата. Текущите версии на декодерите използват следните HDMI версии:

 • PS 4 Fat / Slim, Xbox One, Switch - 1.4b;
 • PS 4 Pro, Xbox One S - 2.0a;
 • Xbox One X - 2.0b;
 • PS 5, Xbox Series X - 2.1.

Буквите могат да бъдат пренебрегнати, честотната лента не зависи от тях. PS4, въпреки ниската си HDMI версия, лесно се справя с изхода на HDR изображение.

Топ производители на телевизори

 • Sony. Японска марка с голямо разнообразие от диагонали и много от собствените си разработки по отношение на подобряване на качеството на изображението. Съвременните модели са оборудвани с операционната система Android. Сред другите предимства - стилен обмислен дизайн.
 • Samsung. Супер популярна марка с огромна гама от модели за всякакви предпочитания и нужди. Високото качество на изображението се поддържа от OLED технологията и други патентовани решения. Интелигентните модели работят на бързи и лесни за управление платформи на Tizen.
 • LG. Друга често срещана южнокорейска марка, която произвежда висококачествено и достъпно оборудване. Моделите се отличават с картина на висок реализъм и добри ъгли на видимост. Smart TV работи на една от най-удобните и многофункционални платформи webOS.
 • Philips. Надеждна марка с идеално съотношение цена-качество. Изключително естествените и ясни изображения се осигуряват от подписа Ambilight. Опциите за Smart TV на Saphi OS не са най-напредналите и бързи, по-функционални и удобни модели на Android.
 • TCL. Алтернативна китайска марка на евтина, но модерна и висококачествена технология. Повечето модели предоставят реалистична картина с висока разделителна способност. Smart-line е оборудван с операционни системи, базирани на Android.
 • Хюндай. Корейски производител произвежда модели със средни параметри на картината и звука. За интелигентното оборудване се използват строго платформи за Android. Предимствата на тези телевизори са разнообразна гама от модели, приятен дизайн и използването на Bluetooth дистанционни.

Най-добрите 32 инчови интелигентни телевизори

1

LG 32LM6350 32 ″ (2019)

LG 32LM6350 32 (2019)

Оценка: 5,0

 • 1080p Full HD (1920 × 1080), HDR
 • диагонал на екрана 32 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 10 W (2x5 W)

Средна цена: 22 790 руб

Стилен, компактен, интелигентен телевизор LG с Full HD резолюция и операционна система webOS. 4-ядреният процесор създава изображения с висока детайлност, с отлично възпроизвеждане на цветовете, а технологията Dolby Audio осигурява съраунд звук „богат“ с ефекта на пълно потапяне в случващото се на екрана. Моделът 32LM6350 не изисква допълнителни приемници или цифрови телевизионни кабели - той вече има 30 безплатни канала, „вградени“ автоматично, а с евтин платен абонамент се отваря достъп до повече от 200 канала. Цялото съдържание вече може да се контролира от едно дистанционно управление. Опцията за автоматично изключване поставя телевизора в режим на заспиване, ако в продължение на 2 часа не е изпълнявал никакви команди.

Характеристика:

 • има гласов контрол с възможност за получаване на препоръки за гледане;
 • има порт HDMI 1.4;
 • комплектът включва дистанционното управление "Magiс Remote", което осигурява достъп до разширена функционалност.
2

Samsung UE32T5300AU 32 ″ (2020)

Samsung UE32T5300AU 32 (2020)

Оценка: 4,9

 • 1080p Full HD (1920 × 1080), HDR
 • диагонал на екрана 32 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 10 W (2x5 W)

Средна цена: 19 990 руб

Висококачествен и многофункционален интелигентен телевизор за домашна употреба. Full HD картината, благодарение на HDR и PureColor технологиите, е много реалистична и богата, с естествено възпроизвеждане на цветовете. Операционната система Tizen осигурява достъп до основни приложения и интернет ресурси. Smart TV поддържа опция AirPlay и може да се управлява от смартфони и други устройства на Apple.

Характеристика:

 • според потребителските отзиви звукът не се различава по дълбочина и яснота;
 • в комплекта няма универсално дистанционно управление, „родното“ не е най-удобното за работа;
 • добри ъгли на видимост.

3

LG 32LK6190 32 ″ (2018)

LG 32LK6190 32 (2018)

Оценка: 4,8

 • 1080p Full HD (1920 × 1080), HDR
 • диагонал на екрана 32 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 10 W (2x5 W)

Средна цена: 16 880 руб

Достоен бюджетен интелигентен модел с Full HD екран и операционна система webOS. Висококачествени и реалистични снимки се осигуряват от Dynamic Color и Active HDR технологиите, както и директно LED подсветка. Smart TV с интуитивен интерфейс върши отлична работа за показване на всяко интернет съдържание. Телевизорът може да се управлява чрез приложението за смартфон LG TV Plus. Моделът разполага и с много широки ъгли на видимост (178 ° хоризонтално и вертикално).

Характеристика:

 • моделът е направен в стилен бял калъф;
 • телевизионният екран може да се използва като дистанционен дисплей за смартфон или таблет.
4

Hyundai H-LED32ES5108 32 ″ (2019)

Hyundai H-LED32ES5108 32 (2019)

Оценка: 4,7

 • 720p HD (1366 × 768)
 • диагонал на екрана 32 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android TV), Wi-Fi
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)

Средна цена: 13 690 руб

Компактен и функционален представител на бюджетния сегмент. Резолюцията на екрана е достатъчна за гледане на телевизионно съдържание с HD качество. Изображението е доста наситено поради доброто предаване на цветовете. С операционната система Android 9 потребителите имат достъп до огромно количество съдържание от повечето популярни интернет услуги. Можете също да показвате информация от смартфони и други устройства на екрана.

Характеристика:

 • качеството на изображението страда донякъде от неравномерно подсветка, липсата на антирефлексно покритие и невъзможността да се контролира цветната температура;
 • телевизорът може да се използва за игри (стартират се 2d и някои 3d проекти).
5

HARPER 32R6750TS 32 ″ (2019)

HARPER 32R6750TS 32 (2019)

Оценка: 4,6

 • 720p HD (1366 × 768)
 • диагонал на екрана 32 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV, Wi-Fi
 • звукова мощност 16 W (2 × 8 W)

Средна цена: 11 680 руб

Евтин модел с интелигентен телевизор с основна функционалност за домашна употреба. Качеството на картината е добро, телевизорът е проектиран за съдържание до 720p HD (1366 × 768). Съраунд звук. Smart TV на Android 7 се справя доста лесно с популярните интернет ресурси. Възможно е да свържете клавиатура и мишка, за да контролирате функциите на устройството.

Характеристика:

 • според потребителските отзиви управлението на интелигентни приложения е неудобно, интерфейсът е бавен;
 • широки ъгли на видимост (декларирани от производителя - 178 °).

Най-добрите 43-инчови интелигентни телевизори

1

QLED Samsung QE43Q67TAU 43 ″ (2020)

QLED Samsung QE43Q60TAU 43 (2020)

Оценка: 5,0

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR10 +
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 100 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2 × 10 W)

Средна цена: 43 990 руб

Отличен QLED телевизор със Smart TV от Samsung с диагонал 109 см, абсолютно реалистични изображения и добър набор от допълнителни опции. Разделителна способност на екрана - 4K (Ultra HD). Благодарение на технологията Quantum HDR, картината на екрана е ярка, контрастна (до 7000: 1) и наситена. Екранна честота 100 Hz.

Операционната система Tizen 5.5 поддържа всички основни ресурси и приложения за Smart TV. Режимът Multi View разделя екрана на две части и ви позволява да гледате телевизионно съдържание и съдържание от вашия смартфон едновременно. С режим Ambient Interior, телевизорът може да се адаптира към декора на стените в стаята, да показва полезна информация, любими снимки и изображения и т.н.

Характеристика:

 • от панела SmartThings можете да управлявате устройства на системата „умен“ дом;
 • дистанционно управление - с универсални функции, удобно и лесно за управление;
 • стилен дизайн, без рамки от 3 страни.
2

Samsung UE43TU8510U 43 ″ (2020)

Samsung UE43TU8000U 43 (2020)

Оценка: 4,9

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 100 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2 × 10 W)

Средна цена: 36 805 руб

Мощен и пълнофункционален телевизор от известна марка. За разлика от предишния модел, той не използва QLED технология, но дисплеят и кристалният процесор осигуряват отлично качество на изображението. Благодарение на тях можете да гледате телевизионно съдържание в HDR и 4K качество. Платформата Smart Hub на Tizen 5.5 отговаря за „интелигентния“ телевизор, като осигурява бърз достъп до любимото ви съдържание.

Характеристика:

 • с универсално дистанционно управление можете да управлявате всички интелигентни устройства в къщата;
 • както при модела QE43Q67TAU има интериорен режим Ambient за показване на любимите ви снимки на екрана.
3

NanoCell LG 43NANO796NF 43 (2020)

LG 43UM7020 43 (2020)

Оценка: 4,8

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 33 502 руб

Висококачествен интелигентен телевизор с добра картина и широка гама от възможности. Качеството на изображението е близко до реалното, можете да преглеждате съдържание до 4K. Звукът е свеж и просторен Ultra Surround, достатъчен за домашна употреба. Smart TV на webOS 5.1 осигурява достъп до множество приложения, медийни библиотеки и други интернет ресурси.

Характеристика:

 • според прегледите на потребителите, някои модели имат малки факли по краищата;
4

TCL L43P8MUS

TCL L43P8MUS

Оценка: 4,8

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android), Wi-Fi
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)

Средна цена: 23 461 руб

Добър модел от бюджетния ценови сегмент. Отличната яркост и възпроизвеждането на цветовете ви позволяват да гледате HDR и 4K съдържание. Smart TV на Android ви позволява да използвате всички общи интернет ресурси. Поддържа опция "ChromeCast" за изпращане на съдържание от смартфони и таблети към телевизионния екран. Има опция за гласово търсене. Телевизорът може да бъде интегриран и в интелигентна домашна система.

Характеристика:

 • ъглите на гледане са доста ограничени;
 • здрав метален корпус с тънка рамка.
5

LG 43LM5700

LG 43LM5700

Оценка: 4,6

 • 1080p Full HD (1920 × 1080), HDR
 • диагонал на екрана 42,5 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 10 W (2x5 W)

Средна цена: 23 067 руб

Висококачествен модел от евтин сегмент за домашно гледане на телевизия и интернет съдържание. Разделителната способност на екрана, за разлика от предишния модел, е само Full HD. Динамичният подобрител на цветовете и режимът Active HDR правят изображението реалистично, богато, „богато“. Звукът е просторен и ясен, за него е отговорна технологията Dolby Audio. Операционната система webOS ви позволява да се насладите на всички предимства на Smart TV. Приложенията работят бързо, марковите осигуряват достъп до голям брой канали.

Характеристика:

 • дистанционното управление, подобно на предишния модел, е неудобно. По-удобно е да използвате приложението или да закупите Magic Remote;
 • ограничени ъгли на видимост.

Най-добрите 50 инчови интелигентни телевизори

1

QLED Samsung QE50Q80TAU 50 ″ (2020)

QLED Samsung QE50Q60TAU 50 (2020)

Оценка: 5,0

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 100 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 40 W (2x10 + 2x10 W)

Средна цена: 69 130 руб

Стилен и модерен модел със страхотни визуални изображения. Технологията с квантови точки и двойното FALD осветление осигуряват абсолютно реалистично качество на картината. Платформата Smart Hub събира цялото ви любимо съдържание на едно място и осигурява удобен и бърз достъп до него.

В режим Multi View можете да гледате едновременно телевизионно съдържание и информация от екрана на смартфона.

Характеристика:

 • предоставя се опцията за гласов контрол;
 • моделът е направен в елегантен безрамков (от 3 страни) калъф.
2

Sony KD-49XH8096 48,5 ″ (2020)

Sony KD-49XH8096 48.5 (2020)

Оценка: 5,0

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 48,5 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (Android), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 64 900 руб

Отличен интелигентен телевизор с почти перфектно съотношение качество и цена. Разделителна способност на екрана - 4K (Ultra HD). Моделът е подходящ не само за гледане на телевизия и интернет съдържание, но и за игра на игри, тъй като има минимално входно забавяне. Операционната система Android осигурява достъп до огромно количество приложения, видеоклипове и друго съдържание. Той е лесен за работа, бърз и точен.

Характеристика:

 • моделът поддържа технологията AirPlay, която ви позволява да свързвате други интелигентни устройства към телевизора;
 • стилен дизайн с тънки рамки.
3

NanoCell LG 49NANO866 49 ″ (2020)

NanoCell LG 49NANO866 49 (2020)

Оценка: 4,8

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 49 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)
 • тип подсветка: Edge LED
 • поддържа DVB-T2
 • NanoCell технология

Средна цена: 45 990 руб

Многофункционален интелигентен телевизор, отлична картина и добър звук. Технологията NanoCell гарантира висока точност на цветовете, като същевременно поддържа чистотата и наситеността на цветовете. Операционната система webOS 5.5 с подобрено меню прави използването на любимите ви услуги още по-удобно: осигурява достъп до 4K и HDR съдържание, дава препоръки за гледане и организира вече използваната информация. Таблото за дома ви позволява да управлявате вашите интелигентни домашни системи от вашия телевизор.

Характеристика:

 • при слаба светлина контрастът на изображението намалява, тъмните цветове стават сивкави;
 • моделът има много широки ъгли на видимост.
4

Samsung UE50TU8510U 50 ″ (2020)

Samsung UE50TU8510U 50 (2020)

Оценка: 4,8

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ", VA
 • честота на опресняване на екрана 120 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)
 • тип подсветка: Edge LED
 • поддържа DVB-T2

Средна цена: 40 990 руб

Още един интелигентен 4K телевизор за маратони за домашно кино и отдих с любимите ви игри. С LED подсветката Edge, картината на екрана е завладяваща. Smart-TV, базиран на Tizen 5.5, осигурява достъп до най-популярните интернет услуги. Екранна честота 120 Hz.

Характеристика:

 • при ярка дневна светлина изображението не изглежда избледняло;
 • Според потребителските отзиви Smart-TV има най-разбираемото меню, с което не е нужно да свиквате.

Оценка 55 инчови интелигентни телевизори

1

QLED Samsung QE55Q95TAU 55 ″ (2020)

QLED Samsung QE55Q95TAU 55 (2020)

Оценка: 5,0

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 55 ″
 • честота на опресняване на екрана 200 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 60 W (2x10 + 4x10 W)

Средна цена: 159 000 рубли

Ултрамодерен широкоекранен телевизор за гледане на съдържание от всякакво ниво, включително 4K. Мощният процесор Quantum 4K и технологията с квантови точки са отговорни за оптималното качество на картината. Благодарение на адаптивния режим, картината автоматично се настройва към всяко осветление. Smart TV на Tizen осигурява бърз и удобен достъп до разнообразно интернет съдържание.

Характеристика:

 • подобрен режим на игра Real Game Enhancer +;
 • дизайнът на модела е минималистичен, без рамки от 4 страни;
 • от екрана можете да контролирате интелигентни домашни системи.
2

Sony KD-55AG9

Sony KD-55AG9

Оценка: 4,9

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 54,6 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android), Wi-Fi
 • звукова мощност 60 W (2x20 + 2x10 W)

Средна цена: 192 800 рубли

Страхотен телевизор с поддръжка за всякакъв вид и качество на съдържанието. Изображението има богата цветова палитра, детайли и реализъм. Качеството на звука е едно от най-добрите в сегмента. Операционната система Android TV е проста, управляема и поддържа огромен списък от допълнителни ресурси. Съдържанието се предлага в повечето формати, включително поддръжка на 4K и Dolby Vision HDR.

Характеристика:

 • картината е малко по-малко енергична от предишния модел;
 • Приложението Apple TV не се поддържа.
3

LG 55NANO906

LG 55NANO906

Оценка: 4,8

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 55 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 100 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 74 950 руб

Нов модел с широк екран и първокласно качество на картината.Pixel Compensation оживява цветовете дори по-ярко и живо от по-ранните модели на марката. Операционната система WebOS с опция Air Play 2 поддържа всички опции за Smart TV плюс осигурява по-удобен преглед и контекстно търсене. С опцията "Табло за дома" можете да персонализирате вашия интелигентен дом от телевизионния екран.

Характеристика:

 • можете да показвате съдържание от смартфони и таблети;
 • звукът е добър, просторен, но за да гледате съдържание с динамичен, роптящ съпровод, трябва да си купите субуфер.
Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио