15 най-добри акумулаторни отвертки за дома

Когато избирате добра акумулаторна отвертка, първо трябва да вземете решение за обхвата. След това се фокусирайте върху основните критерии: въртящ момент (за предпочитане от 25 Nm), скорост на въртене на електродвигателя, тип и капацитет на батерията (за предпочитане литиево-йонна), както и ергономичността на дръжката и наличието на подсветка .

Тъй като офертата е огромна, ние съставихме списък с най-добрите модели на пазара през 2021 година. Оценката беше подпомогната от Вадим Бахрев, старши мениджър на сервиз за ремонт на електроинструменти.

Отидете директно до рейтинга =>

Как да изберем добра отвертка за дома си, какво да търсим

Въртящ момент

Въртящ моментМинималният въртящ момент е 8 Nm, а максималният е 200 Nm. Стандартният индикатор за домакински устройства е 8-45 Nm, за професионални - 100-130. Трябва да се вземе предвид, това е въртящият момент, който определя силата, с която се върти валът, материали, крепежни елементи, с които е възможно да се работи без излишни усилия и без риск от прегряване на отвертката. Колкото по-голям е въртящият момент, толкова по-голяма е мощността на инструмента.

Например домакински уред от 18 Nm е достатъчен, за да завиете 7-сантиметрови самонарезни винтове в дърво, а професионален, 165 Nm, е достатъчен за 12,5-сантиметрови винтове с диаметър 2,2 сантиметра. Добре е, ако на корпуса има регулатор, който ви позволява да регулирате въртящия момент.

Скорост на въртене

Скорост на въртенеТози параметър показва броя на оборотите на вала с неподвижна дюза за определена единица време. При работа с крепежни елементи се изисква стойност от 500 оборота в минута, при пробиване - 1000 или повече, в зависимост от плътността на основата. Можете да промените характеристиките, като регулирате, колкото повече скорости са на разположение, толкова по-добре.

Съвременните отвертки са оборудвани със специални скоростни кутии, които им позволяват да работят при намалени обороти с постоянен въртящ момент. Също така е възможно да се регулира броят на оборотите на електродвигателя.

Напрежение на батерията: какво влияе?

Напрежение на батериятаШироко разпространено е мнението, че с увеличаване на този показател мощността и въртящият момент също се увеличават. Има обаче важен нюанс. Много устройства имат напрежение между 3 и 36.

Ако сравните две отвертки с различно напрежение, например 14.4 и 18, тогава те ще имат един и същ въртящ момент, 70 Nm. Разликата се крие в дизайна на батерията, броят на нейните компоненти е различен. Моделът от 18 волта има повече компоненти, което го прави по-просторен.

Като цяло, напрежението не е критичен момент, не трябва да се прави в основата на избора, освен това значително влияе на цената.

Капацитет на батерията: какво означава този параметър?

Li-йон - най-популярните, защото са евтини за производство и достатъчно надеждни. Те имат кратко време за зареждане, леки са и не изискват пълно разреждане. Подлежат на разтоварване в студа. Отвертка с такава батерия е най-добрият вариант.

Никел-кадмий - са все по-рядко срещани. Най-големият им недостатък е така нареченият ефект на паметта. Това води до загуба на батерията при презареждане.

Никелов метален хидрид - в много отношения са подобни на никел-кадмиевите.Основната разлика е липсата на токсични кадмиеви съединения. Те имат по-кратък живот, но имат много по-нисък ефект на паметта. Отвертките почти никога не се правят с такива батерии.

Характеристиката показва колко дълго инструментът може да се използва без презареждане. Моделите само за битова употреба е малко вероятно да се нуждаят от скъпа литиево-йонна батерия, защото можете лесно да я презаредите, ако е необходимо. Капацитетът на такива модели е 1,5-2 A / h, за професионални аналози е един и половина до два пъти повече. Трябва да обърнете внимание не само на капацитета, но и на скоростта на зареждане, която варира от няколко часа до половин ден. Някои професионални версии поддържат функцията за бързо зареждане само за час или дори за 30 минути, но цената им е значително по-висока от стандартната технология.

Има ли реална нужда от случай?

Има ли реална нужда от случай?Да, има. Опитът да спестите пари от този аксесоар често води до факта, че скъпата отвертка се проваля преди време.

Калъфът е най-добрата защита срещу ударни натоварвания, проникване на прах, позволява ви да държите основния инструмент, както и комплект приставки, така и зарядно устройство с комплект батерии под ръка.

Колко батерии са ви необходими, за да работите?

Колко батерии са ви необходими, за да работитеБатерията е един от най-технологично напредналите и следователно най-скъпите компоненти в комплекта. Не е изненадващо, че много хора търсят да спестят пари, търсейки устройство с една батерия. Това е грешка.

Често се случва батерията да е вече разредена и работата да не е завършена до края, трябва да спрете, да изчакате няколко часа. По-добре да плащате прекалено много, но дръжте поне една резервна батерия под ръка.

Безчеткови отвертки: предимства и недостатъци

Безчетковата отвертка е оборудвана с двигател без колектор и четка. Неговите предимства са следните:

 • Ефективността е почти 90%, в сравнение с 60% от стандартния аналог;
 • Бързо постигане на номиналната скорост на двигателя;
 • Повишен въртящ момент и мощност без увеличаване на размера и теглото;
 • Максимална енергийна ефективност. Това се дължи на липсата на загуби в колектора и четката. Средно потреблението на енергия е с 35 процента по-ефективно;
 • Когато двигателят работи, не се образуват искри, така че е допустимо да се работи в условия на повишена опасност от детонация;
 • Висока степен на толерантност към повреди. Електронните компоненти изключват претоварване на устройството, аналоговият колектор може случайно да бъде „изгорен“.

За съжаление не беше възможно да се направи без недостатъци. Основният недостатък е надценената. Дизайнът се основава на електронна платка BLDC, която е много скъп компонент. Вторият недостатък е ниската степен на поддръжка. Поради високите разходи и конструктивните характеристики на вътрешните модули, тяхната подмяна е невъзможна и непрактична, ако двигателят се повреди, ще бъде по-рационално да закупите нов инструмент.

Всъщност, за домашна употреба няма смисъл от безчеткова отвертка. Четка е достатъчна за къщата!

Ергономичност

В допълнение към основните технически характеристики, отвертката трябва да бъде безопасна и удобна за използване. Тялото, дръжката на устройството, основните бутони трябва да са толкова удобни, че човек да може да го използва с една ръка. Някои модели ви позволяват да работите на лошо осветени места благодарение на предоставената подсветка.

Преди да купите, е много желателно да държите отвертката в ръката си, да я сравните с друга. Проверете дали ръката ви се плъзга, дали е удобно да натиснете спусъка. Добре балансиран ли е инструментът? Теглото в никакъв случай не е най-малко важно. Колкото по-лек, толкова по-удобен.

Топ производители на отвертки

Най-известните световни марки са както следва:

 • Metabo... е компания с богата история в производството, проектирането и предлагането на пазара на електрически инструменти. Metabo е основана в Германия, където компанията работи и до днес. В каталога се предлагат както домакински, така и професионални модели, с различни работни напрежения, оборудване, възможност за регулиране на основните параметри;
 • Макита... Марката е добре уважавана от професионалистите, основана през 1915 година.Основните принципи на Makita са стриктно спазване на пазарните изисквания, навременна реакция на техните промени, стабилно подобряване на качеството на стоките;
 • Риоби... Японски производител на компоненти за автомобили, електроника и телекомуникации. Също така продава печатарско оборудване, електроинструменти и строително оборудване. Компанията беше една от първите, които представи универсални батерии, подходящи не за конкретен модел инструмент, а за цяла серия. Това е демонстрация на съвременността на подхода, грижа за клиентите;
 • Бош... Немска група компании, водещ световен доставчик на технологии и услуги в областта на автомобилната и индустриалната техника, потребителските стоки, строителството и технологиите за опаковане. Германският концерн прави професионални (сини) модели отвертки и битови (зелени). Множество функции, надеждност, признание на специалисти по целия свят - предимствата на оборудването на Bosch са големи.
 • Чук... Продуктите на компанията се състоят от бормашини и отвертки с никел-кадмиева или литиево-йонна батерия, както и различни комплекти. Отличителна черта на продуктите Hammer е гаранционният срок - 5 години.
 • Бизони... Ако задачата е да закупите прилично устройство на не твърде висока цена, трябва да обърнете внимание на марката Zubr. Въпреки ниската си цена, оборудването е много функционално, ефективно и надеждно.

Най-добрите евтини акумулаторни отвертки

1

ZUBR DA-12-2-Li KNM3 40 Nm

ZUBR DA-12-2-Li KNM3 40 Nm

Оценка:5,0

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 1,50 Ah, 12 V
 • максимален въртящ момент 40 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 0,8 - 10 мм

Средна цена: 5 007 руб

Когато купувате оборудване за ремонт на дома, струва си да изберете модели от висококачествени материали, които да ни служат дълго време. ZUBR DA-12-2-Li KNM3 - точно такава отвертка за домашно оборудване. Това е модерен и ефективен акумулаторен бормашина ZUBR. Без кабел за ограничаване на движението ни, машината може да се използва навсякъде в къщата или на открито. Капацитетът на батерията е 1,5 Ah, което гарантира дълго време на работа. Машината ви позволява да затегнете около 300 самонарезни винта с едно зареждане.

Напрежението на батерията е 12 V, така че устройството е подходящо за задвижване и разхлабване на винтове в материали като дърво, дървени материали, пластмаси и метал. Бетонът ще бъде пробит с трудност. Максималният въртящ момент е 40 Nm за комфортна работа. При покупка получаваме допълнителна литиево-йонна батерия и куфар за съхранение на отвертката. Представеният продукт има достатъчно бита, за да свърши цялата работа у дома и потребителят може самостоятелно да регулира броя на оборотите в двете посоки.

Характеристика:

 • Скорост на въртене;
 • Няма лампа с подсветка;
 • Електронна защита от претоварване.

2

Bort BAB-14Ux2Li-FDK 30 Nm

Bort BAB-14Ux2Li-FDK 30 Nm

Оценка:4,9

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 1,50 Ah, 14,40 V
 • максимален въртящ момент 30 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 0,8 - 10 мм

Средна цена: 4 140 руб

BAB-14Ux2Li-FDK е евтина и високоефективна отвертка от Bort. Оборудването се захранва от батерия 14,4 V. Това прави продукта лесен за работа с материали като дърво, гипс, пластмаса или тънък метал. Предимството е 13 мм патронник без ключ, който позволява използването на популярни битове.

Трябва да се добави, че тази евтина акумулаторна бормашина / драйвер се отличава с ергономична дръжка, която прави работата с машината лесна и удобна. Максималният въртящ момент е 30 Nm. От своя страна скоростта на въртене е 1350 об / мин.

Теглото е 1,2 кг с батерия, което улеснява обслужването на оборудването по време на много часове ремонт.

Характеристика:

 • LED светлини;
 • Неприятни вибрации;
 • Дръжката има практична кука, която ви позволява да закачите оборудването си.

3

ВОЕНЕН CD10.8Li 25 Nm

ВОЕНЕН CD10.8Li 25 Nm

Оценка:4,8

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 1,50 Ah, 10,80 V
 • максимален въртящ момент 25 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 10 мм

Средна цена: 2350 рубли

Тази „шура“ от ВОЕННИ заслужава внимание преди всичко поради своята гъвкавост. Мощната отвертка може да пробива и дърво, пластмаса и дори метал. Благодарение на това ще бъде полезен не само като инструмент за сглобяване на мебели, но и за фиксиране на елементи на стената. На практика контролът на въртящия момент позволява мощността да се регулира според конкретното приложение, така че винтът или материалът да не се повредят.

Кокетната, неплъзгаща се дръжка ще запази оборудването ви в безопасност и защита от ръцете ви. Купувачите оценяват лекотата на използване на устройството и добрата изработка - отвертката не прегрява дори след много дълги периоди на употреба

Характеристика:

 • Блокиране на включването;
 • Вибрация при пробиване;
 • Прожекторна лампа.
4

ЗУБР ДШЛ-121 25 Нм

ЗУБР ДШЛ-121 25 Нм

Оценка:4,7

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 1,30 Ah, 12 V
 • максимален въртящ момент 25 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 0,8 - 10 мм

Средна цена: 3 350 руб

Акумулаторната отвертка ZUBR DShL-121 за домакинска работа зае четвъртото място в нашия рейтинг поради своята ефективност и дълго време на работа. По принцип това устройство е предназначено за сглобяване на мебели, но професионалистите също са склонни да го избират за своите задачи. Отвертката се захранва от 12 V Li-ion 1300 mAh батерия, така че не е нужно да се притеснявате от внезапно разреждане. Има възможност за регулиране на въртящия момент, което ви позволява да регулирате мощността в зависимост от вида на материала. Отвертката има функция за бързо спиране, което допълнително подобрява нейните характеристики. Благодарение на автоматичното заключване на шпиндела, можем лесно да заменим аксесоарите. Използването на двускоростна скоростна кутия е идеално за по-взискателни задачи или по-твърди материали.

Характеристика:

 • Дълъг живот на батерията;
 • Възможността за регулиране на въртящия момент;
 • Лекота и удобство.
5

ЧЕРЕН + ДЕКЕР BDCDD12 26 Нм

ЧЕРЕН + ДЕКЕР BDCDD12 26 Нм

Оценка:4,6

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 1,50 Ah, 10,80 V
 • максимален въртящ момент 26 Нм
 • брой работни скорости: 1
 • диаметър на патронника 1 - 10 мм

Средна цена: 3 570 руб

Отвертката е лека, тежи само 2,4 кг. Идеален за пробиване на 10 мм в метал и 25 мм в дърво, той предлага 10-позиционен съединител, който ви позволява да регулирате силата на пробиване или завинтване с подходящата сила (до максимум 30 Nm).

Отвертката придружава всички работи по пробиване и завиване с LED осветление. Системата за чекмеджета, която е оборудвана с 10,8V литиево-йонна батерия, осигурява плавно и бързо зареждане на батерията.

Този модел е оборудван с батерия 1,5 Ah, 10,8 V. Този модел има 2 години гаранция и се продава със зарядно устройство.

Характеристика:

 • Включена една батерия;
 • Налице е блокиране на бутона за захранване;
 • Патронник без ключ.
6

Специална BDA-12 Li 3311

Специална BDA-12 Li 3311

Оценка:4,6

 • Напрежение на батерията: 10.8V
 • Капацитет на батерията: 2 A * h
 • Скорост на шпиндела: 0-400 / 0-1500 об / мин
 • Максимален диаметър на пробиване (дърво): 20 мм
 • Максимален въртящ момент: 27 Нм

Средна цена: 2 659 руб

Специална BDA-12 Li 3311 - отвертка-бормашина, която може да се използва за малки инсталационни и ремонтни дейности, с литиево-йонна батерия и четен мотор.

Устройството е оборудвано с реверс, осветление и моторна спирачка. Комплектът включва две батерии с капацитет 2 A * h, напрежение 10,8 V.

Забележка! Времето за зареждане е 60 минути.

Въртящият момент може да се регулира според различните материали. Максималният диаметър на пробиване за метални повърхности е 10 мм.

Предимства:

 • малки размери;
 • удобна дръжка;
 • резервна батерия;
 • мощност;
 • висококачествена подсветка.

Недостатъци:

 • включени битове с лошо качество;
 • при работа със сложни материали с висока скорост той бързо се разрежда.

Обратна връзка: лесен за използване, достатъчно мощен, има висококачествена касета, подсветка и батерии.

Рейтинг на акумулаторните отвертки цена-качество

В този раздел сме избрали опции с включено зарядно устройство, две батерии и калъф.Това е страхотен универсален домашен комплект.

1

Metabo BS 18 L Quick 2.0Ah х2 калъф 50 Nm

Metabo BS 18 L Quick 2.0Ah х2 калъф 50 Nm

Оценка:5,0

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 2 Ah, 18 V
 • максимален въртящ момент 50 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 1,5 - 13 мм

Средна цена: 12 704 руб

Ако търсите ефективна акумулаторна отвертка, препоръчваме Metabo BS 18 Quick. Това е универсално устройство, което е лесно за използване. Моделът е с напрежение 18 V, така че е подходящ за работа с почти всички видове материали, с различна твърдост.

Батерията в този продукт е направена по технологията Ultra-M, която гарантира висока работна мощност. Удобното използване се осигурява от специален индикатор, който ни информира за състоянието на зареждане на батерията. А вградената светлина увеличава комфорта на работното място. При покупка потребителят получава куфар за съхранение на оборудване, бързо сменяем патронник и зарядно устройство.

Характеристика:

 • Оборудването се загрява бързо, така че не е предназначено за продължителна работа;
 • На корпуса на модела има индикатор, показващ състоянието на батерията;
 • Регулируем въртящ момент;
 • Комплектът включва пластмасов куфар с удобна дръжка;
 • Моделът има вградена лампа, която добре осветява работното място.

2

Makita DF457DWEX8

Makita DF457DWEX8

Оценка:4,9

 • Напрежение на батерията: 18V
 • Капацитет на батерията: 1,5 Ah
 • Скорост на шпиндела: 1400 об / мин
 • Максимален диаметър на пробиване (дърво :) 36 мм
  Максимален въртящ момент: 42 Nm

Средна цена: 8 500 рубли

Инструмент с подвижна литиево-йонна батерия (напрежение 18 V), патронник с диаметър 15 mm до 13 mm. Makita DF457DWEX8 се отличава с висок въртящ момент и може да пробива дупки в дървени повърхности до 36 мм. Шурик е оборудван с бутон за заключване, заден ход, контрол на скоростта.

Внимание! Включва резервна батерия, комплект от 31 бита и калъф.

Предимства на продукта:

 • мощен;
 • висококачествена батерия;
 • набор от битове.

3

STANLEY SCD20S2K 45 Nm

STANLEY SCD20S2K 45 Nm

Оценка:4,9

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 1,50 Ah, 18 V
 • максимален въртящ момент 45 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 1 - 13 мм

Средна цена: 7 750 руб

Това е лек и ефективен инструмент, който благодарение на малкия си размер ви позволява да работите дори на труднодостъпни места. Дизайнът му е неусложнен, което позволява бърз достъп до всички функции на отвертката. Той има 10-мм диаметър за бързо сменящ се патрон и двускоростен редуктор. 20-позиционната настройка на въртящия момент ни позволява да затегнем оптимално винтове с различни размери, независимо от избрания материал. SCD20S2K има изключително полезна функция за осветяване на работното място благодарение на допълнителен светодиод. Ергономичната дръжка с мека гумирана повърхност прави дългосрочното използване на отвертката приятно и удобно, а освен това сме сигурни, че устройството е здраво задържано в ръката.

Характеристика:

 • Компактен размер;
 • Стабилна и удобна дръжка;
 • Допълнителен светодиод за осветяване на работното място.

4

Калъф BOSCH GSB 120-LI Li-Ion 2.0 Ah 12 V х2

Калъф BOSCH GSR 12V-15 2.0Ah х2

Оценка:4,8

 • Напрежение на батерията: 12V
 • Капацитет на батерията: 2 Ah
 • Скорост на шпиндела: 1500 об / мин
 • Максимален диаметър на пробиване (дърво): 20 мм
 • Максимален въртящ момент: 30 Нм

Средна цена: 6 057 руб

Тази акумулаторна бормашина / задвижващ механизъм има бързо затягащ патрон с диаметър от 1 до 10 mm. Характеризира се с наличието на две скорости, максимален брой обороти до 1500 в минута и променлива скорост. Уредът е оборудван с моторна спирачка, блокировка на бутона за захранване и точково осветление.

Забележка! Li-Ion батерията (12 V, 2 A * h) има импулсно зареждане за 30 минути.

Комплектът включва втора батерия и калъф за носене на продукта.

Основната характеристика на BOSCH GSB 120-LI Li-Ion 2.0 Ah е наличието на система за защита на батерията.

Предимства:

 • леко тегло, приляга удобно в ръката;
 • бързо зареждане;
 • качество на изграждане;
 • две батерии;
 • поддържа зареждането добре;
 • способността за работа на трудни места.

Обратна връзка: Надеждно устройство за продължителна работа.

4

Чук ACD18BS

Чук ACD18BS

Оценка:4,8

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 2 Ah, 18 V
 • максимален въртящ момент 45 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 10 мм

Средна цена: 5 390 руб

Високото качество е основната характеристика на този продукт, със скорост на въртене до 1350 об / мин, патронник без ключ от 10 мм и въртящ момент от 45 Нм. Той е оборудван с 2 скорости и предлага 15 различни настройки на въртящия момент за оптимална точност.

Моделът осигурява отлично сцепление благодарение на дръжката, тегло на модела 1,6 кг. Тази бормашина / драйвер се предлага в калъф за носене с две 2Ah 18V литиево-йонни батерии, щипка за колан и магнитен държач за битове.

Характеристика:

 • Електронен контрол на скоростта;
 • Напрежение на батерията 18 V;
 • 5 години гаранция.
5

ЧЕРЕН + ДЕКЕР BDCDD186KB Li-Ion 1,54 Ah 18 V х2 корпус 40 Nm

ЧЕРЕН + ДЕКЕР BDCDD186KB Li-Ion 1,54 Ah 18 V х2 корпус 40 Nm

Оценка:4,7

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 1,50 Ah, 18 V
 • максимален въртящ момент 40 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 10 мм

Средна цена: 6 840 руб

За хора с високи технически изисквания, както и за тези, които ценят комфорта и функционалността, отвертката BLACK + DECKER BDCDD186KB е отличен избор. Това е инструмент, насочен главно към хора, които редовно работят на ремонтни и строителни обекти. Устройството е оборудвано с вълнообразна дръжка и изключително прост заключващ механизъм. Напрежението на 1500mAh батерията е 18V.

Той има вграден светодиод, който осветява тъмните работни места. Обърнете внимание и на нивата на шум и вибрации, които са оптимизирани до минимум, така че операторът да не е изложен на проблеми със слуха или ставите след много часове работа.

Характеристика:

 • Елиминирани вибрации и шум;
 • Тегло 0,84 кг.
6

Metabo PowerMaxx BS 2014 Basic 2.0Ah x2 Калъф 34 Nm

Metabo PowerMaxx BS 2014 Basic 2.0Ah x2 калъф 34 Nm

Оценка:4,6

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 2 Ah, 10,80 V
 • максимален въртящ момент 34 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 1 - 10 мм

Средна цена: 5 796 руб

Оборудване, което ще отговори на очакванията на взискателните потребители - Metabo. Тази акумулаторна тренировка се доставя с литиево-йонна батерия, която се доставя с 3-годишна гаранция на производителя.

Скоростта на празен ход е между 450 и 1400 оборота в минута. Диаметър на патронника 1-10 мм. Комплектът включва кука за колан, две батерии, зарядно устройство, калъф.

Потребителите казват, че продуктът е добра инвестиция, тъй като устройството е ефективно, работи безпроблемно и има много приложения. Големият плюс е, че моделът има LED подсветка, благодарение на която можете да увеличите точността на работа и да използвате оборудването на различни места.

Характеристика:

 • LED светлина;
 • Комплектът включва практичен куфар;
 • устройството генерира ниво на шум от 89 dB.
7

ЗУБР DSHL-181 KN 35 Nm

ЗУБР DSHL-181 KN 35 Nm

Оценка:4,6

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 1,30 Ah, 18 V
 • максимален въртящ момент 35 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 1 - 13 мм

Средна цена: 6 550 руб

Устройството се продава в комплект с 2 Li-Ion 18 V батерии с капацитет 1,3 Ah. Оборудването е оборудвано с двигател с мощност 435 W. Максималната скорост на пробиване е 4400 об / мин.

Потребителите се съгласяват, че акумулаторната отвертка ZUBR DShL-181 ще отговори на очакванията на най-взискателните потребители. Моделът работи гладко и не се нагрява много, дори след дълго време.

Характеристика:

 • Има гнездо за закрепване на битове;
 • предпазен съединител;
 • електронна защита от претоварване.
8

PATRIOT BR 181UES Li-Ion 2.0 Ah 18 V х2 корпус 29 Nm

PATRIOT BR 181UES Li-Ion 2.0 Ah 18 V х2 корпус 29 Nm

Оценка:4,5

 • свредло без чук
 • захранва се от Li-Ion батерия 2 Ah, 18 V
 • максимален въртящ момент 29 Нм
 • брой работни скорости: 2
 • диаметър на патронника 10 мм

Средна цена: 4 702 руб

Известната марка PATRIOT ни предлага не само отвертка. Предлага се в професионален калъф за носене.

Снабден с две 18V батерии, той осигурява мощност от 1350 оборота в минута, което му позволява да работи ефективно, независимо от материалите. Превключването от едно ниво на въртящ момент на друго е лесно благодарение на 16-те позиции, достъпни чрез ръчното колело.

PATRIOT BR 181UES също има заключване на шпиндела.Когато спусъка се освободи, двигателят спира незабавно като мярка за безопасност. Контейнерът позволява лесно съхранение на бормашината, зарядното устройство и батерията.

Характеристика:

 • приляга добре в ръката;
 • гнездо за закрепване на битове;
 • доста е трудно да ги завиете 70 мм или повече.
Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио