ТОП 10 най-добри кафеварки за домашен рожков

Подготвили сме важни критерии за избор на добра еспресо машина според експерти и отзиви на клиенти. Съставя рейтинг на модели за 2020 и 2021 година. Касетъчните кафеварки или еспресо машини приготвят еспресо, като пропускат вода под налягане през фино смлени зърна, поставени в така наречения „рог“. Това е голям клас устройства с много подвидове. Можете да ги използвате за приготвяне на всякакви напитки на базата на еспресо като лате, капучино или макиато, това е причината те да са толкова популярни.

Нюансите на приготвяне на кафе в еспресо кафеварка, как да готвя

Кафемашината rozhkovy се различава от кафе машината. Еспресо кафемашината е като че ли ръчна подготовка: трябва да смилате кафените зърна, да ги поставяте в конус и да включвате горещата вода. В случай на конвенционална кафе машина, просто трябва да напълните зърната, самата машина ще ги натрупа и ще налее необходимото количество напитка.

Трябва да знам! За да получите най-добър резултат, преди да приготвите напитката, трябва да загреете кафеварката и да приготвите „празно“ кафе, т.е. просто да прекарате гореща вода през рога. След това можете да започнете да приготвяте напитката.

За кого са производителите на кафе от рожков?

Касетъчните кафеварки са подходящи за хора, които предпочитат еспресо и напитки на негова основа. Ако сте любител на турското кафе, тогава кафеварката с рожкови няма да отговори на вашите очаквания. Едва ли можете да излезете от него, нещо близко до това, което обичате.

Ако обаче сте фен на напитки като капучино или лате, тогава еспресо машината несъмнено е най-добрият избор за вас. С негова помощ ще можете да приготвите всички тези напитки, тъй като именно за тях тя е предназначена.

Коя машина за кафе е по-добра от машина за кафе или тип капково кафе?

Кафемашината rozhkovy е оптималното решение за приготвяне на вкусно кафе у дома. В сравнение с капковите аналози, той осигурява обработка на смлени зърна с високо налягане, което ви позволява да „извлечете“ максималния вкус и аромат. Резултатът е богата, силна, тръпчива напитка. Както бе споменато по-горе, в рожков можете да приготвите капучино, макиато и лате, американо.

Кафемашина за капково кафе (наричана още мързелива кафеварка) приготвя само един вид кафе - американо. Това е толкова силно разредено еспресо. Такова кафе се пие в големи халби на обяд. Малко като разтворимо кафе. Крепостта не е висока. Няма горчивина. Вкусът на зърната се разкрива с 50-65%.

Капковите капки са половината от цената на рожков.

Недостатъкът на рожков е по-малкият обем на напитката на изхода. В капково тя може да бъде еднолитрова кана.

Коя кафеварка е по-добра с кола или гейзер?

Първо, нека да се справим с напитките, които получаваме. Вече знаем за рожков - класическо еспресо, лате, капучино. Вкусът на зърната разкрива 100%. Еспресото е тръпчиво, ако бобът е робуста, и малко кисело, ако бобът е арабика. Време за готвене 1,5 - 2 минути. Това е бързо.

Няма толкова голям натиск в кафемашината за гейзери, а вкусът на зърната се разкрива с 80 процента.Напитката е много близка до еспресото от кафеварка от рожкови. Време за готвене 5 - 8 минути. Трябва да следвате процеса на готвене. Кафето може да се разлее върху печката.

Вече писахме за 12 най-добри кафемашини за гейзери

Гейзерните са три пъти по-евтини от рожковите.

Как да изберем еспресо машина?

Изборът на машина за кафе от рожков е отговорен процес, необходимо е да се вземат предвид много технически нюанси и тънкости. За да не купите лош модел, трябва да се ръководите от рецензии от пазари, рецензии, експертни мнения. OEM модели, много от които се произвеждат под местни марки, също са включени в ТОП. Разбира се, професионалистите и експертите не съветват да ги купуват, но поради повишените цени е препоръчително да разгледате най-добрите от тях. Разбира се, по-добре е да добавите няколко хиляди рубли (често 1-3 хиляди) и да вземете устройство от реномирана компания, която се грижи за репутацията и произвежда качествени стоки.

Вторични фактори при избора на кафеварка - дизайн, материали на корпуса, принципи на управление, обем на резервоара за вода. Това са субективни моменти, които не оказват влияние върху работата и качеството на напитката. Често евтините кафеварки са направени от пластмаса, скъпите са от метал, но вътре има подобни помпи, отоплителни и работни елементи.

Средно модел от начално ниво, който ви позволява да приготвяте вкусно кафе, ще струва около 10 хиляди рубли... Недостатъкът на такава покупка е невъзможността за "професионален растеж", това няма да позволи експериментиране с тръпчивостта, силата на напитката, подготовката се извършва съгласно стандартния алгоритъм. По-нататъшното развитие е възможно само с помощта на усъвършенствано устройство, което струва около 25-30 хиляди. Наличието на модифицирана група за варене увеличава посоченото количество с около 15 хиляди рубли, а кафемелачките с още 10.

Помпа и налягане

Именно налягането, генерирано от помпата, ви позволява да получите тръпчив и богат еспресо. Класическата рецепта предполага налягане от 8-9 бара. На много кафеварки, дори в бюджетния сегмент, е посочено ограничение от 15 бара, но не бива да вярвате в тези цифри. Това е пиковото налягане директно на изхода на помпата, в клаксона вече е по-ниско, около 8. Кафемашините на покрива без бойлер и помпа не могат да бъдат препоръчани за закупуване, налягането им е само около три бара, което не е достатъчно за добро питие.

Самите помпи са от няколко вида:

 • Вибриращ... Инсталиран в устройства от най-ниската група. Малък минус е нестабилността на налягането, което обаче има малък ефект върху вкуса на напитката;
 • Ротационен... Помпи за професионални кафеварки. Налягането е стабилно, но механизмът е по-скъп, структурно по-сложен, по-масивен;
 • Верните... Ръчни помпи, при които налягането се контролира на 100% от баристата. Намира се само в сериозни кафенета.

Как се загрява водата?

Котелът е толкова важен компонент на кафеварката, колкото и помпата. Качеството на еспресото се определя не само от налягането, но и от температурата, колкото повече отговаря на рецептата, толкова по-вкусна е напитката. Отоплението се осигурява от пропускащ температурен блок или устройство за съхранение с нагревателни елементи.

Предимствата и недостатъците на опциите са както следва:

 • Термоблок... Не е необходимо водата да се загрява предварително, тя веднага се подава в необходимите количества, но температурата е нестабилна;
 • Малък котел... Компактно устройство, което доставя малки обеми „перфектно“ загрята вода. Минус - обем, след всяка чаша ще трябва да чакате отново за загряване. Малките котли най-често се срещат в домашно ориентирани модели;
 • Голям котел... Голям обем вода с оптимална температура е на разположение веднага, така че можете да приготвите няколко чаши напитка наведнъж. Недостатъкът е приличното време, необходимо за отопление, например след дълъг период на неизползване;
 • Топлообменник... Мрежа от циркулационни водопроводни тръби, разположени вътре в котелната камера. Течността се нагрява, докато преминава през тази мрежа. Температурата е стабилна, но отнема време да се загрее.

Някои устройства са оборудвани с чифт нагреватели наведнъж, първото се използва за генериране на пара, второто за кафе.

Група за варене и рог

Контактът на смлени зърна с вода, подавана под налягане, изстискване на ароматни вещества се случва в групата за варене. Образувано е от клаксон, филтър и допълнителни компоненти.Евтините рога са направени от полимери, модерните модели са направени от метал. По-добре е да изберете метален рог.

Качеството на готовата напитка се определя до голяма степен от филтъра. Най-простият вариант е мрежа с фини мрежи; за да получите достоен резултат, трябва правилно да изберете степента на смилане и да оформите кафе "таблетка" с подходяща плътност. Това изисква опит и умения, така че много производители оборудват групите за приготвяне на напитки с „подобрители“, така че дори и начинаещият да приготви добро еспресо без усилие. Тук има много опции - филтри с различни отвори, пружинни механизми, които отварят подаването на напитката само след като налягането в клаксона достигне желаното ниво. „Подобрителите“ наистина помагат на начинаещ и премахват възможността за грешки, но за опитен кафепиец те са излишъци, които не позволяват майсторството да бъде напълно реализирано.

Когато избирате филтър, трябва да се съсредоточите върху модели, направени без полимерни, еластични компоненти, те бързо се износват поради постоянни температурни колебания. Филтрите с двойно дъно са трудни за почистване, а фино смляното кафе се запушва в процепа. Почистването обаче е необходимо за всички филтри, включително единичните, така че това е по-скоро условен недостатък.

Правилото за избор на диаметъра на рога е възможно най-просто: колкото повече, толкова по-добре. Професионалистите използват рога с диаметър 5,8 см, лесно е да вземете допълнителни аксесоари и филтри за него. В домашните устройства често се инсталират клаксони от 5, 5,4 сантиметра; търсенето на помощни аксесоари за тях е доста трудно.

Мелничка за кафе: необходима ли е?

Колкото по-добра е кафеварката, толкова по-фина е по отношение на качеството, степента на смилане. Устройствата дори от средната класа просто няма да могат да разгърнат потенциала на зърната, ако са смлени неправилно, твърде грубо или прекалено фино. Просто казано, собствениците на добра кафеварка определено се нуждаят от подходяща мелница.

Прецизен контрол на шлифоването е възможен с уреди от тип резачка. Ротационните аналози с въртящ се нож не са подходящи за кафе, както и устройствата за псевдо смилане, които се различават по работещи елементи с разпознаваеми зъби. Те не смилат зърното, обработката се основава повече на трошене и разбиване. Евтини шлифовъчни машини са подходящи за лесни задачи, но не могат да смилат боб на фин прах. Ако бюджетът ви е ограничен, купуването им е рационално решение.

Най-добрият вариант за прецизен контрол на степента на смилане и реализиране на потенциала на кафеварката е закупуването на скъпа мелница за кафе. Тяхната цена е около 16 хиляди рубли. Изглежда голяма сума, но ако обърнете внимание на професионалните модели, тогава те се характеризират с много по-високи стойности.

 

Най-добрите кафемашини с еспресо, работещи с помпа

Еспресо машина, работеща с помпа, е устройство, при което вода с подходяща температура под налягане от помпа се подава в контейнер. В резултат на прилагането на подходящо налягане (приблизително 9-11 бара, помпата може да произвежда до 15 бара), кафето от кафе машината има характерна светлокафява пяна (сметана). Както можете да си представите, в такива кафеварки водата се изпомпва от помпа и това има минус - налягането не е равномерно. Но ако имате нужда от кафеварка за офиса или у дома, дори няма да го забележите и пак ще бъдете „на черното“, тъй като устройствата с помпа обикновено са по-евтини.

1

Lelit PL41EM цена / качество

Lelit PL41EM

Оценка:5,0

 • за смляно кафе и в шушулки
 • налягане 15 бара
 • регулиране на работното налягане
 • приготвяне на капучино
 • едновременно разпределение на 2 чаши

Средна цена: 30 961 руб

Надеждната полупрофесионална кафе машина Lelit PL41EM 1050 W ви позволява да приготвите силно еспресо. Пълно тяло от неръждаема стомана. Създаден за приготвяне на най-висококачествени кафе напитки. Просторното отделение за вода побира 2 литра вода. Месингов рог, широк, професионален. Котелът също е месинг!

Кафеварката има функцията да прави 2 чаши кафе едновременно.Той има характеристиките на филтърна кафе машина, позволяваща на потребителя да вари перфектното черно кафе с оптимална интензивност. В същото време това е еспресо машина, която ви позволява да приготвяте деликатно млечно кафе с пухкава пяна (капучино или лате). Това може да бъде постигнато с вградения професионален съчленен разпенвател за мляко.

Големият котел произвежда значително повече пара, отколкото другите домакински кафеварки.

Характеристика:

 • максимално налягане 15 бара;
 • без автоматично изключване;
 • има манометър. Попитайте защо? Можете да навигирате в показанията и да определите дали сте набили добре хапчето за кафе. Добре е кафето да е на 8 до 12 бара;
 • резервоар за вода: 2,7 л;
 • няма система против капене;
 • време за готовност 3 минути.

2

Gaggia viva de luxe

Gaggia viva de luxe

Оценка:4,9

 • за смляно кафе и в шушулки
 • налягане 15 бара
 • регулиране на порцията вода
 • само отстраняване на котлен камък
 • приготвяне на капучино

Средна цена: 18 000 рубли

Кафе машината 1025 W Gaggia Viva De Luxe е оборудвана с професионален филтър, система за капучино и функция за затопляне на чаши. Позволява ви да приготвяте две кафета едновременно. Еспресо машината Gaggia Viva De Luxe се отличава със своята компактност и интересен дизайн. Уредът е оборудван с професионален адаптер за крем филтър, който ви позволява да приготвяте кафе от смлени зърна, като същевременно запазвате интензивния му вкус и аромат. В допълнение към традиционното еспресо, потребителят може да приготви и лате. Пиещите мляко могат да си приготвят вкусно, кремообразно капучино, използвайки разпенвател под налягане.

Характеристика:

 • тегло на устройството 4,2 кг .;
 • има функция за нагряване на чаши;
 • има регулиране на порции гореща вода.

3

Delonghi ECP 35.31

Delonghi ECP 35.31

Оценка:4,8

 • за смляно кафе и в шушулки
 • налягане 15 бара
 • приготвяне на капучино
 • изключване, когато не се използва
 • едновременно разпределение на 2 чаши

Средна цена: 14 553 руб

ECP 35.31 домашен рожков кафемашина с високо налягане. снабден с три отделни филтъра, които ви позволяват да варите както смляно кафе, така и кафе в ESE капсули. Филмът Crema осигурява мека и плътна пяна, идеална за капучино. Метални филтри с двойно дъно.

Еспресо машината De'Longhi е произведена от най-фините материали с най-високо качество, което гарантира трайността на машината. Рогът е направен външно от стомана, а пълнежът на рога е пластмасов. В същото време, благодарение на матовото покритие, кафе машината изглежда модерно, стилно и изглежда страхотно на работния плот на всяка кухня.

Производителят е оборудвал кафе машината с иновативна и интуитивна система за капучино, която с помощта на специална дюза разбива мляко, превръщайки го в пухкава и вкусна пяна. Възможно е да се регулира интензивността на подаването на пара.

Благодарение на стоманен котел и два вградени термостата, кафето напълно запазва ароматния си, характерен вкус и температура.

Характеристика:

 • може да направи лате, капучино, еспресо, лате макиато;
 • възможно е да приготвите кафе в шушулки;
 • без манометър.

4

De'Longhi Dedica EC 685

DeLonghi Dedica EC 685

Оценка:4,7

 • за смляно кафе и в шушулки
 • налягане 15 бара
 • приготвяне на капучино
 • изключване, когато не се използва
 • едновременно разпределение на 2 чаши

Средна цена: 17 990 руб

Ако не обичате компромиси и приемате само италианско кафе, кафемашината за рожкови De'Longhi е добро решение за вас. Тя ще ви направи кафе, от което истински бариста не би се срамувал. De 'Longhi може да направи вкусно италианско еспресо.

В допълнение, той е оборудван с машина за капучино - специална дюза за разпенване на мляко, която образува кремообразна пяна, така че получавате вкусно капучино. Ако не обичате кафе с мляко, просто добавете капка мляко и ще се насладите на италианско макиато. Комплектът включва три различни филтъра (едно кафе, две кафета и торбички), в зависимост от това колко чаши искате да направите.

Кафе машината има и много функционална опция за приготвяне на две чаши кафе едновременно. Потребителите са доволни от покупката си.Те особено ценят ароматния и дълбок вкус на кафето. Функцията за разпенване на мляко също е високо ценена.

Характеристика:

 • функция за разпенване на мляко;
 • стилен дизайн;
 • има индикатор за отстраняване на котлен камък.

5

Delonghi ECO 311

Delonghi ECO 311

Оценка:4,6

 • за смляно кафе и в шушулки
 • налягане 15 бара
 • приготвяне на капучино
 • изключване, когато не се използва
 • едновременно разпределение на 2 чаши

Средна цена: 14 124 руб

Delonghi ECO 311 е 1100W ръчна еспресо машина. Устройството разполага с 1,4-литров резервоар за вода, оборудван с два отделни филтъра за приготвяне на смляно кафе, като еспресо и порционно кафе в торбички. Машината има ръчна дюза, която отговаря за подаването на топла вода и разпенване на мляко при налягане от 15 бара. Устройството дозира преварена вода с помощта на специална помпа. За да може машината да вари кафе, потребителят трябва първо да го смила. По този начин водата прониква между частиците кафе, осигурявайки пълния вкус и аромат на приготвените напитки. В допълнение, разпенвателят ви позволява да приготвите капучино с вкусна пяна. След варенето отстранете останалите основи от конуса.

Характеристика:

 • функция за автоматично изключване;
 • има възможност за приготвяне на лате, капучино, еспресо, лате макиато;
 • пасивно нагряване на чаши.

6

Garlyn L70 с автоматична машина за капучино

Garlyn L70

Оценка:4,5

 • за смляно кафе
 • налягане 15 бара
 • регулиране на порцията вода
 • приготвяне на капучино
 • едновременно разпределение на 2 чаши

Средна цена: 14 890 руб

Garlyn L70 е предназначен за взискателния любител на кафето. Високата мощност на устройството при 1450 W означава, че кафеварката се загрява много бързо. Това спестява време, защото не трябва да чакаме дълго, докато устройството е готово за употреба.

Налягането от 15 бара придава на кафето вкус и аромат, който ще ви напомни за вашите италиански празници и времето, прекарано в истинско кафене. Най-важната характеристика на тази кафеварка е автоматичната машина за капучино.

OEM машина за кафе.

Има автоматични програми за 1 или 2 чаши еспресо и капучино. Възможно е да програмирате размера на порцията.

Обемът на резервоара за вода е 1,4 литра.

Обемът на резервоара за мляко е 0,4 литра.

Възможно е да наливате кафе във високи чаши (до 12 см).

Характеристика:

 • функция за регулиране на подаването на топла вода;
 • няма автоматична декалцификация;
 • има възможност за автоматично приготвяне на капучино.

7

МАШИНА BR1100

МАШИНА BR1100

Оценка:4,4

 • за смляно кафе
 • налягане 15 бара
 • приготвяне на капучино
 • изключване, когато не се използва
 • едновременно разпределение на 2 чаши

Средна цена: 8 800 рубли

Кафеварката BRAYER BR1100 е добър OEM модел. Комбиниране на функционалност с интересен и стилен дизайн. Той е оборудван с 1,25-литров резервоар за вода с възможност за филтриране, нагревател за чаши и капучино. Интуитивният превключвател ви позволява да приготвяте ароматно кафе в няколко движения. BR1100 е практична притурка за кухня, която изглежда страхотно във всеки интериор. Устройството има корпус от неръждаема стомана и пластмаса. Екстериорът на кафе машината е вдъхновен от стила на 50-те години. Системата за разпенване превръща млякото в лека, пухкава пяна. Това е решението за любителите на кремообразното капучино.

Характеристика:

 • няма начин да се направи кафе в шушулки;
 • функция за защита от прегряване;
 • комплектът включва мерителна лъжичка.
8

REDMOND RCM-1512 с автоматична капучинатор

REDMOND RCM-1512

Оценка:4,3

 • за смляно кафе
 • налягане 15 бара
 • регулиране на порцията вода
 • приготвяне на капучино
 • изключване, когато не се използва

Средна цена: 16 490 рубли

Пластмасова кафеварка в черно, подходяща за модерен дизайн кухня. Има автоматична система за приготвяне на капучино.

Рогът е направен от силумин. Филтри за кафе с двойно дъно.

Възможно е да програмирате размера на порцията.

Благодарение на формата си, машината позволява използването на високи чаши и халби, така че е подходяща за тези, които обичат да се наслаждават на лате, сервирани във високи ястия. Недостатъкът на устройството е, че не можете да варите напитки в шушулки в него. Следователно, закупувайки тази кафеварка, вие се съгласявате, че ще трябва да я миете след всяка употреба.

Характеристика:

 • няма начин да се готви в шушулки;
 • автоматично приготвяне на капучино;
 • резервоар за мляко 0,4 литра.

9

Kitfort KT-722

Kitfort KT-722

Оценка:4,2

 • за смляно кафе
 • налягане 15 бара
 • приготвяне на капучино
 • едновременно разпределение на 2 чаши
 • метален корпус

Средна цена: 9 250 рубли

Хубава, елегантна OEM еспресо машина на сребърен цвят на добра цена. Той има мощност 1050 W и налягане 15 бара, така че можете да спестите време за приготвяне на напитка. Този модел има ръчна дюза с регулиране на парата, което улеснява приготвянето на капучино или лате.

Работата на Kitfort KT-722 не създава особени проблеми, панелът е лесен за четене и е оборудван с бутони. Ако желаете, можете да приготвите две еспресо наведнъж. Машината работи малко по-силно от например BRAYER BR1100, но определено заслужава своята позиция в тази класация на кафе машини.

Характеристика:

 • дължина на захранващия кабел 0,9 м;
 • лесен за използване;
 • подвижна тава за вода с обем 1,5 литра.

Рейтинг на производителите на кафе от рожков без помпа

В тези кафеварки няма устройство, което да повишава налягането на водата. Налягането се създава от пара, която се появява по време на процеса на кипене на вода в котела. Максималното налягане в такива устройства е 2-4 бара, поради което кафето се оказва по-малко наситено и става подобно на силно Американо, но има случаи с налягане 15 бара, например Delonghi ECO 31.

1

Polaris PCM 4008AL

Polaris PCM 4008AL

Оценка:5,0

 • за смляно кафе
 • налягане 4 бара
 • приготвяне на капучино
 • метален корпус

Средна цена: 4 775 руб

Компактна еспресо машина от Polaris. Дизайнът е малко по-различен, тъй като системата Thermoblock е заменена с котел, така че характеристиките са по-лоши от тези на прегледаните по-рано модели - мощност 800 W и налягане 4 бара. Той може да вари само смляно кафе, няма две чаши едновременно и няма много други функции, но в своя ценови диапазон тази кафеварка е най-добрата.

Характеристика:

 • котелно помещение;
 • мощност 800 W;
 • налягане 4 бара.
Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио