ТОП 15 най-добри телевизора с 50 инча по качество и надеждност

Решихме да изберем най-добрите модели въз основа на резултатите от тестовете и експертните отзиви, акцентът е върху надеждността на оборудването и съотношението цена-качество. Опитахме се да съставим най-честния рейтинг на 50-инчови телевизори през 2020 и 2021 година. В селекцията от 15 устройства, Вячеслав Биков, специалист в магазина за електроника, помогна.

Днес стандартът вече може да се нарече 50-инчов телевизор. Екраните с този размер са най-подходящи за игри, гледане на филми, спортни предавания. На рафтовете на магазините са изложени стотици модели от различни производители и за неопитен купувач е трудно да разбере каква е разликата между тях. Затова за удобство разбрахме кой телевизор да купим през 2021 година.

Отидете директно до рейтинга =>

Кой телевизор е по-добре да купите?

Яркост - пиковото ниво на бяла светлина, което устройството може да покаже. Промени в Cd / m2 или гнида. Яркостта в областта от 400-600 нита се счита за добър избор.

Контраст - разликата в яркостта между най-светлите и най-тъмните области. Посочва се като съотношение, например: 1000: 1 - най-тъмната зона е с три порядъка по-тъмна от най-светлата. Отразено е в детайлите на картината, нейното богатство.

Цветно изобразяване - зависи от дълбочината на цвета (бита на екрана) и показва броя на цветовете, възпроизведени от екрана. Определя верността на цветопредаването.

Местно затъмняване Е важна характеристика. Технология за подсветка на локален дисплей, когато някои от светодиодите могат да бъдат изключени адресируемо, за да се постигне дълбоко черен дисплей. Ако подсветката е Edge LED (отстрани), тогава локалното затъмняване не изглежда много хубаво, дори може да вбеси. Но ако подсветката е по целия екран (LED Direck), това е съвсем друг въпрос.

Метаданни - допълнителна информация за това как да изобразите сцената. Може да се отнася както за отделни рамки, така и за техните раздели. Те правят филма на живо, реалистичен.

HDR - формат с висок динамичен диапазон на наситеност на цветовете и яркост на изображението. Това го прави по-жив, привлекателен, реалистичен, увеличава детайлите на светлите и тъмните зони на сцената, прави черния цвят по-дълбок и по-изразен. Изберете HDR телевизор.

SDR Термин, използван за описание на качеството на картината, показвана от телевизор. Той означава „Стандартен динамичен обхват“. Предлага компресирана картина с ниско качество с тясна цветова палитра - до 20-30% от цветовете, възприемани от човешкото око. Значително различен от този, замислен от автора.

LG технология

Всеки производител се опитва да се открои от конкурентите не само с маркетингови чипове, но и с технологични постижения.

Клетка NANO

Клетка NANO

LG предлага иновация Nano Cell - наноклетки. Те правят цветопредаването „по-правилно“, съответстващо на замисленото от автора, дори когато се гледа от ъгъл. Състои се в абсорбиране на излишната светлинна радиация, която предотвратява изкривяването на цвета и редица негативни ефекти, които намаляват яркостта и точността на цветовете.

Nano Cell телевизорите имат 1 nm клетки. Те показват по-остри, по-детайлни изображения, възпроизвеждат по-точно цвета и увеличават ъгъла на гледане.Специално тънкослойно покритие отгоре на матрицата поглъща определено сияние, увеличавайки точността на цветовете. За да се увеличи ъгълът на гледане, Nano Cells се комбинира с IPS матрици, при които на практика няма деградация на цвета на всеки поглед.

За съжаление тази технология не достига OLED. Всъщност това е просто филтър с IPS матрица. Не забравяйте, че IPS матрицата е по-тъмна от матрицата VA *. А някои микрообласти в тъмни сцени може да не се показват. По-добре да дойдете в магазина и да разберете дали харесвате снимката или не.

OLED (със самосветящи се пиксели)

Технологията се състои в елиминиране на използването на филтър, през който се предава подсветката. В резултат на това пикселите могат да излъчват светлина поотделно, гарантирайки богата цветова палитра, завиден контраст и силно видими текстури.

Ако искате първокласна картина, добре дошли в OLED.

HDR - какво е, какво дава

HDR

Повечето телевизори поддържат HDR. За да внедрите технологията, ви е необходима „двойна яркост“ - от 1000 нита и 10-битова матрица с локално осветление. Gen 2a HDMI е необходим, за да получи съответното съдържание.

Евтините модули са оборудвани с подобрена 8-битова матрица 8малко + FRC и типична яркост около 400 нита. Такива устройства поддържат HDR само „на хартия“, ефектът от такова внедряване е незначителен, а надписът върху кутията или в спецификациите е маркетингов трик.

Не е разработен единен HDR стандарт, има телевизори, които поддържат:

 • HLG (Hybrid Log Gamma) е SDR и HDR съвместим сигнал. Поддържа се от всички SDR приемници. Засега има много малко подходящо съдържание.
 • Разширено HDR - Гама от формати, създадени от Technicolor, които са обратно съвместими със SDR. Все още също почти няма съдържание.
 • Dolby Vision е технологично най-усъвършенстваният формат, използващ 12-битова дълбочина на цветовете със 70 милиарда нюанса. Поради наличието на лиценз, той се намира в премиум телевизионни приемници.
 • HDR10 е водещата технология с отворен код. Показва 1 милиард нюанса при 10-битов цвят. Недостатък - статични метаданни, предимство - над 95% от съдържанието е HDR
 • HDR10 + е 10-битова алтернатива на Dolby Vision без лицензиране. Прилага динамични метаданни.

В резултат на това HDR е разширено цветово пространство, увеличена яркост (около два пъти в сравнение със SDR) и детайли на картината.

Какво представляват QLED телевизорите

QLED е технология, която е позволила да се постигне най-висока яркост чрез използването на така наречените квантови точки - малки сферични полупроводници, които излъчват различни дължини на вълната (цветове) в зависимост от размера. Те повишават качеството на цветопредаване, гарантират висока яркост и реализъм на картината. Тези малки топчета нямат постоянство - показват статично изображение след промяната му (логото на канала се вижда дори след изключване на телевизора) и изгаряне - намаляване на яркостта на пикселното светене.

Какво представляват телевизорите Cristal UHD

Samsung Crystal UHD е бюджетен телевизионен панел, направен без използване на квантови точки. Те имат 8-битова матрица с UHD-резолюция, поддръжка за бързо изключване и включване на подсветката (дитеринг) - 8 бита + FRC.

Честота на опресняване на екрана

Пазарът беше окупиран от модели с честота на опресняване 50/60 Hz и 100/120 Hz. Самият факт на удвоената честота е причина за спекулации от страна на търговците. Екранът 100/120 Hz демонстрира по-гладка картина, без размазване, отблясъци, цикли, което е особено важно при динамични сцени и видео игри.

Пристанища

Телевизорите са оборудвани както с обещаващи, така и с остарели интерфейси за приемане на сигнали.

 • HDMI - чифт интерфейси са необходими във всеки приемник, който планирате да използвате като монитор или екран за игрална конзола. За предаване на 4K при 60 кадъра в секунда е необходимо второ поколение HDMI.
 • USB - използва се за свързване на преносими устройства за съхранение за възпроизвеждане или запис на съдържание върху тях.За да гледате 4K филми, ви трябва USB0.
 • S / PDIF - необходим за сдвояване с високоговорители.
 • LAN (Ethernet) - необходим за кабелна връзка към рутера (Интернет, домашна мрежа).
 • Wi-Fi модулът е начин за възпроизвеждане на съдържание от интернет или мрежово съхранение.
 • Bluetooth - използва се за превключване на периферни устройства: мишка, геймпад, клавиатура.

Как да изберем добър телевизор

Преди да направите покупка, трябва да имате предвид няколко неща:

 • цена. По принцип, добър голям телевизор може да се купи сравнително евтино. В него няма да има „супер технологии“, но от тях не се изисква да се наслаждават на гледането на филми. Но ако се интересувате от допълнителни функции, например възможността за достъп до интернет директно от телевизора, ще трябва да доплатите за това;
 • размери на оборудването. Например в малка спалня огромен панел няма да изглежда най-добре. Също така си струва да се обмисли методът за инсталиране на телевизора: върху специален шкаф или монтаж на стена с помощта на скоба;
 • матрицата. Новите телевизори са оборудвани с LED, OLED или QLED-матрица. При бюджетни модели - LCD LED (подсветка на екрана със светодиоди). Ако искате да наблюдавате най-естествената картина, изберете OLED, където матрицата показва наистина черен цвят.

Ако планирате да свържете приспособления към телевизора, изберете модела, който ще има всички необходими портове.

Най-добрите бюджетни 50-инчови телевизори

Когато се появиха 4K телевизори, Full HD моделите вече се смятаха за остарели. А HD форматът изобщо беше почти отписан. Бюджетният 50-инчов телевизор не е мит, а реалност, най-важното е внимателно да се проучат техническите характеристики.

1

Samsung UE50TU7090U (2020)

Samsung UE50TU7090U (2020)

Оценка:5,0

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 120 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 30 899 руб

LCD телевизор с 4K модел с висококачествена картина от Samsung, където мощният графичен процесор Crystal е отговорен за мащабирането на изображението. Също така си струва да добавите технологиите PurColour и HDR: първата осигурява богата цветова гама, а от втората динамичните сцени ще изглеждат още по-добре.

Достъпен телевизор с диагонал 50. Моделът е с елегантен дизайн без рамки - това е новият стандарт за телевизор. По този начин по-малко се разсейвате от случващото се на екрана.

Характеристика:

 • безжични технологии. Телевизорът има функция Smart TV, което означава, че може да бъде свързан към Wi-Fi мрежа. Телевизор с интернет е удобен. Сега не е нужно да тичате с флашки. Ако харесвате филм, можете да го намерите в мрежата и да го гледате онлайн. И за да изберете интересно съдържание, има контролен панел Smart Hub;
 • Режим на игра. Намалява забавянето на входа, което е необходимо за по-добър контрол на действията във всяка игрова ситуация;
 • скрита жична система. Свързващите кабели са просто скрити в стойката;
 • AirPlay Тази функция е за тези, които имат устройства на Apple. Потребителят може буквално с 2 щраквания да изпрати видео, снимка или друго съдържание на големия екран.

2

LG 49UM7020 (2020)

LG 49UM7020 (2020)

Оценка:4,9

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 49 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 29 099 руб

Евтин модерен 4K телевизор от добре позната марка, с webOS 4.5, Smart TV, IPS дисплей и HDR10 Pro. Модел от 2019 г., макар и пуснат през 2020 г.

Този панел „разбира“ 1 милиард цвята, което е съчетано с HDR10 Pro и HLG технологиите, за да осигури картина с висок контраст с цветове, близки до реалните. Що се отнася до дисплея, това е IPS-матрица с честота 50 Hz и директно подсветка с Direct LED. 50 Hz изглежда малко, но е достатъчно - сцените с резки движения изглеждат гладки, хармонични. При желание SD / HD съдържанието може да бъде увеличено до 4K. Но контрастът тук не е достатъчен, което е особено забележимо, ако гледате филм с изключени светлини (тъмните области няма да са черни, а сивкави).

За звука е отговорна акустична система с обща мощност 20 вата. Това е достатъчно за диалози, но за любителите на ниските честоти и басите е по-добре да си купят външен аудио панел.

LG 49UM7020 е добър 4K телевизор, особено като се има предвид съотношението цена-производителност.

3

Hisense 50A7500F (2020)

Hisense 50A7500F (2020)

Оценка:4,8

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (VIDAA), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 32 435 руб

Един от 4K интелигентните телевизори с добро съотношение цена-производителност. Той има всички необходими функции, които се намират в новите телевизионни панели. Характеристики на модела:

 • точни цветове. Това е широка гама от цветови нюанси (10-битова дълбочина на цветовете) и усъвършенствани вградени алгоритми, отговорни за възпроизвеждането на точни, естествени цветове;
 • Dolby Vision HDR. Светлите области стават 40 пъти по-ярки, тъмните - 10 пъти по-тъмни. В резултат - реалистична картина;
 • Ултра затъмняване. Технологията адаптира изображението, така че тъмните и светли области да изглеждат още по-добре;
 • Подобрител на дълбочината. Технологията регулира динамичния контраст и също така прилага слоеве към фона, за да изостри картината;
 • UHD AI Upscaler. Адаптация на Full HD съдържание за 4K резолюция;
 • DTS Virtual: X. Технология за обработка на звука (диалоговият прозорец звучи още по-ясно). А Dolby Audio е отговорен за качеството на звука;
 • VIDAA OS. Интелигентна, интуитивна платформа.
4

TCL L50P8US (2019)

TCL L50P8US (2019)

Оценка:4,7

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android), Wi-Fi
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)

Средна цена: 24 990 руб

50 "Ultra High Definition 4K телевизор с метален дизайн. Имайки предвид цената, на която се продава този модел, той има доста добри характеристики. Да, яркостта не е достатъчна, само 270 нита, но има висок контраст и широки ъгли на видимост. Черните се показват правилно, но не толкова дълбоко, колкото във водещите телевизори от водещи марки. Графичният процесор Mali-470 × 3 е отговорен за обработката на изображения и се справя със задачата си уверено. Има режим HDR10 +, който активира локално затъмняване. Съдържанието на 1080p може лесно да се разтегли до 4K.

ОС, работещ на телевизора, е Android TV, версия 9.0. Плюсове: дистанционно управление с микрофон за въвеждане на гласови команди, поддръжка за гласови асистенти Alexa и Google Assistant, предварително инсталирани услуги за стрийминг.

За звука отговарят 2 високоговорителя по 8 W и декодер Dolby Digital. Като цяло този модел е 4K телевизор от начално ниво.

5

Hyundai H-LED50EU7008 (2019)

Hyundai H-LED50EU7008 (2019)

Оценка:4,7

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android TV), Wi-Fi
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)

Средна цена: 24 590 руб

Бюджетният 4K LCD телевизор е изработен в сребро, с изящно извити крачета, за да допълни вашата стая. Материалът на задния панел е тънък стоманен лист с матово черно покритие. Съединителите за свързване са разположени в 2 ниши: някои гледат надолу, други отстрани.

Пакетът включва 2 дистанционни управления наведнъж: голямо, което работи чрез IR, и малко - чрез Bluetooth. Тяхната функционалност е подобна. Има виртуални ключове, режим на емулация на мишката.

Няколко думи за характеристиките: резолюция - 4K UHD, поддръжка за HDR10, Smart TV, подсветка - LED, размах - 60 Hz, яркост - 250 нита. Времето за реакция е 8ms, така че този модел е подходящ за игри. Smart TV OS - Android 9.0. За звука са отговорни 2 високоговорителя с обща мощност 16 вата. Има аудио декодер - Dolby Digital. За парите това е добър модел Ultra HD.

Най-добрите 4K телевизори с диагонал 50 инча цена-качество

По-скъпи модели, при които производителите се фокусират върху качеството на изображението, което е постигнато чрез съвременни технологии. В списъка с „най-добрите“ има няколко 4K телевизора и всеки има с какво да угоди на купувача.

1

QLED Samsung The Serif QE49LS01TBU (2020)

QLED Samsung The Serif QE49LS01TBU (2020)

Оценка:5,0

 • K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 49 ″
 • честота на опресняване на екрана 200 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 40 W (4x10 W)

Средна цена: 84 990 руб

Превъзходен QLED телевизор от Samsung. Serif е линия, предназначена да предефинира телевизори. Какво е интересно за модела:

 • дизайн. Сега телевизията не е просто устройство за възпроизвеждане на видео - тя е произведение на изкуството. Където и да е инсталиран в стаята, той идеално ще се впише в околната среда и ще допълни интериора;
 • 2 опции за инсталиране. Не е необходимо да го закачите на стената, можете да го инсталирате на специална подвижна метална стойка или крака (в които кабелите също са скрити);
 • NFC. Новите технологии вече са на телевизори. Просто поставете телефона си на телевизора, за да започнете да възпроизвеждате музика;
 • QLED екран. Това е технология с квантови точки, която осигурява естествени цветове и 100% цветен обем.В същото време всяко изходно изображение е адаптирано към 4K формат;
 • Режим на околната среда. Ако изключите обикновен телевизор, екранът му ще стане черен. Sherif има и 2 ексклузивни модела, които ще зарадват окото, дори ако никой не използва телевизора;
 • AirPlay 2, SmartThings. Технологии, които улесняват свързването на смартфон към панела;
 • Multi View. С този режим екранът може да бъде разделен на 2 части;
 • активен усилвател на звука. Самият телевизор ще регулира силата на звука, фокусирайки се върху страничните шумове.

2

QLED Samsung QE49Q80TAU (2020)

QLED Samsung QE49Q80TAU (2020)

Оценка:4,9

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 49 ″, VA
 • честота на опресняване на екрана 100 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 40 W (2x10 + 2x10 W)

Средна цена: 86 443 руб

Телевизионен модел с изключително ясна картина и бърз интелигентен телевизор. Характеристики на този модел телевизор:

 • реалистичен образ. Този телевизор е оборудван с процесор Quantum 4K, който заедно с изкуствения интелект оптимизира картината и подобрява параметрите на възпроизвежданото съдържание;
 • контраст дори за малки детайли. 8-кратният QLED екран с подсветка разчита на съдържанието. Това придава на всяка сцена индивидуален цветен контраст. QLED също са популярни за осигуряване на истински черен цвят;
 • 4K AI мащабиране. Процесорът анализира входния видео сигнал и преобразува съдържанието в Ultra HD формат;
 • режим на адаптивно изображение. Яркостта се регулира сама в зависимост от условията на осветление;
 • Звук за проследяване на обекти. Интересна технология, която се състои в следното - звукът като че ли следва обекта. И благодарение на вградените допълнителни високоговорители, вие получавате триизмерен звук;
 • Real Game Enhancer +. Режим на игра с ясно предаване на движенията;
 • Квантов HDR12x. Още по-дълбок контраст и висока яркост;
 • Амбиент +. Вътрешен режим като в The Serif;
 • Активен усилвател на глас. Усилвател на речта;
 • Q-симфония. Технология, която осигурява пълен съраунд звук около вашия телевизор.

3

NanoCell LG 49NANO866 (2020)

NanoCell LG 49NANO866 (2020)

Оценка:4,9

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 49 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 120 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 49 990 руб

Популярният телевизор на LG NanoCell се отличава с минималистичен дизайн с тънки рамки и издръжлив пластмасов централен крак. Цвят - метално сребрист, който ще се впише във всеки интериор.

С патентованата технология NanoCell възпроизвеждането на цветовете току-що се подобри. И все пак, за тези, които търсят истински черен цвят, е по-добре да разгледат по-отблизо OLED технологията. Какви технологии подобряват картината в този модел: активно намаляване на шума, подобрител на цвета и рязкостта, True Color Accuracy Pro. NanoCell е технология, която използва миниатюрни наночастици за филтриране на мътни нюанси, пречистване на цветовете и подобряване на чистотата на RGB гамата. Този телевизор има и функция за управление на подсветката, за да създаде по-дълбоки черни цветове.

Звукът в този модел е съраунд, което се осигурява от технологиите WiSA и Dolby Atmos. Звукът идва точно от мястото, където трябва да бъде, което създава завладяващ ефект.

Мощният процесор Alpha 7 е отговорен за обработката и оптимизирането на входното съдържание. Този 4K телевизор е подходящ и за игри поради ниското си забавяне на входа. Друга интересна технология е Dolby Vision IQ. Телевизорът има вградени сензори, които следят нивото на осветеност и въз основа на това контрастът и яркостта се регулират автоматично.

4

Sony KD-49XH8005 (2020)

Sony KD-49XH8005 (2020)

Оценка:4,9

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 48,5 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (Android), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 61 999 руб

Телевизионният панел изглежда стандартно, освен тънките рамки около екрана. Всички входове са разположени отстрани, което е удобно. Застанете под формата на Y-образни крака (разстоянието между тях е регулируемо).

Що се отнася до качеството на картината, то тук е средно. Dolby Vision е там, но няма локално затъмняване, което означава, че черният цвят няма да бъде еднороден. Frame Dimming леко коригира тази ситуация. Цветното възпроизвеждане на телевизора е добро, тъй като екранът Triluminos и технологията Live Color са отговорни за това. Като цяло, ако абсолютните черни не са толкова важни, този телевизор оправдава очакванията.

От възможностите:

 • Smart TV с Android OS 9.0 Pie. Обновената версия има магазин с приложения на Google Play Store;
 • 16 GB вградена памет;
 • ChromeCast. Това е възможността за споделяне на мултимедия от смартфон;
 • Съвместим с Alexa и Google интелигентен дом.

2 високоговорителя от по 10 W отговарят за звука.Съществува технология Clear Audio +, но е уместно, ако домашно кино ще бъде свързано към телевизора.

5

Philips 50PUS8505 (2020)

Philips 50PUS8505 (2020)

Оценка:4,8

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android TV), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 46 880 руб

Телевизор от поредицата Perfomance с добро съотношение цена-качество. Има висококачествена картина, красив дизайн, съраунд звук, гласов контрол и ефект Ambilight. Повече за функциите:

 • Philips Ambilight. По краищата на екрана има светодиоди, които реагират на случващото се и променят цвета, което създава сериозен ефект на потапяне;
 • Dolby Vision, Dolby Atmos. Максимален контраст, яркост, реалистично предаване на цветовете, съчетано със съраунд, ясен и дълбок звук;
 • Процесор Philips P Мощен чип е способен да възпроизвежда съдържание с качеството на източника;
 • HDR10 +. По-дълбоки сенки, повече детайли в акцентите, по-реалистични цветове;
 • гласов контрол. Телевизорът работи на Android OS и поддържа гласови асистенти Alexa и Google Assistant;
 • DTS Play-Fi. Възможност за свързване към безжични аудио системи;
 • централна стойка с панта. Панелът може да се монтира на всяко удобно място, дори ако е ъгълът на стаята.

6

TCL L50P8SUS (2019)

TCL L50P8SUS (2019)

Оценка:4,7

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android), Wi-Fi
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)

Средна цена: 35 141 рубли

50 "LCD телевизор в елегантно сиво. Стабилната стойка е подвижна, което е удобно, ако искате да закачите уреда на стената. Характеристика:

 • интелигентна платформа. Телевизорът лесно ще стане част от интелигентния дом. Има функции за гласово търсене, поддръжка на Alexa и Google Assistant;
 • Широка цветова гама. Технологията увеличава яркостта и прави цветовете по-реалистични, а самото изображение е по-дълбоко;
 • HDR10 +. С този стандарт цветовата гама стана още по-широка и контрастът е по-голям. Дълбоките сенки, ярките светли цветове са това, което изгражда реалистична картина;
 • Микро затъмняване. 30% повече яркост и други параметри на екрана;
 • Bluetooth. Вече можете да свързвате устройства безжично.
7

Samsung UE50TU7570U (2020)

Samsung UE50TU7570U (2020)

Оценка:4,6

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 100 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 41 990 руб

4K телевизор с тънък дизайн без рамка, настолна стойка (или монтирана на стена) и скрита кабелна система. Моделът е оборудван с мощен чип Crystal 4K, който ще ви позволи да гледате на видео съдържание по нов начин. Цветовете са близки до естествените, което осигурява дълбочина от 8 бита, съчетани с технологията FRC. Има HDR, за да оцените всеки малък детайл, дори и на тъмен фон.

Изходната мощност на високоговорителя е 20W. Това е достатъчно, за да слушате новините. За любителите на музиката е по-добре да си купят отделна аудио система.

Като цяло функционалността и приложните технологии са подобни на модела TU7090, който е в този рейтинг.

8

Sony KDL-50WF665 (2018)

Sony KDL-50WF665 (2018)

Оценка:4,6

 • 1080p Full HD (1920 × 1080), HDR
 • диагонал на екрана 49,5 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (Linux), Wi-Fi
 • звукова мощност 10 W (2x5 W)

Средна цена: 41 340 руб

Разделителната способност на този модел не е 4K, а 1920 x 1080 пиксела, тоест Full HD. Има режим HDR, честота на опресняване на кадрите - 50 Hz. Подсветката на екрана е Direct LED (светодиодите са разположени в долната част на матрицата), което дава еднаква яркост и липсва отблясъци. Въпреки че е FHD-телевизор, но с наистина висококачествено изображение. За това е отговорна технологията X-Reality PRO, която увеличава разделителната способност на всеки отделен пиксел. Има опция като AI Upscaling, но тя се нарича Clear Resolution Enhancer - повишава качеството на съдържанието до FHD резолюция. Технологията Motionflow е отговорна за липсата на размазване при излъчване на динамични сцени, което създава допълнителни кадри между оригиналните.

Звуковата мощност не е достатъчна - 10 вата. Но звучи чисто, равномерно и естествено (S-Force Front Surround, Dolby Digital Plus, технологии за подобряване на цифровия звук).

9

LG 49UN74006LA (2020)

LG 49UN74006LA (2020)

Оценка:4,5

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 49 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 34 899 руб

Вариант за тези, които искат да получат всички съвременни „чипове“ на разумна цена. Този 4K телевизор е оборудван с IPS-матрица, която създава картина с максимална разделителна способност.Цветовата гама на съдържанието лесно се разширява, но е необходим видеозапис с HDR. Благодарение на директното задно осветяване по краищата на дисплея няма отблясъци. Вграденият процесор мащабира всяко съдържание до 4K, заедно с това премахва шума, подобрява цветовете и увеличава яркостта.

Има режим на режисьор на филми, с който филми и друго съдържание ще бъдат показвани по предназначение на създателите им (оригиналните параметри са запазени). Също така технологиите HDR 10 Pro и HLG Pro са отговорни за качеството на картината. Поради ниската латентност, телевизорът може да бъде класифициран като игрален телевизор. Панелът работи на webOS - има всичко, от което се нуждае неопитен зрител, т.е. YouTube, Netflix и други услуги. Добавете гласова поддръжка тук и можете да се потопите в света на видеосъдържанието.

Мощност на високоговорителите - 20 вата. Двата монтирани дифузора създават съраунд звук.

10

Hisense 50U7QF (2020)

Hisense 50U7QF (2020)

Оценка:4,7

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 50 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (VIDAA), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 34 499 руб

Водещо устройство с тънък дизайн без рамка, елегантен монолитен крак и висококачествен монтаж. Тялото, подобно на крака, е направено от метал. Интересен 4K модел с компетентно съотношение цена-качество.

Производителите класифицират екрана на този телевизор като ULED. Това е LCD панел, но с подобрени характеристики (алгоритми за мащабиране, работа на процесор Hi-View). Характеристика на този модел е пълноматричното локално затъмняване, тоест черното наистина изглежда черно. Максималната яркост тук е 700 нита, работната е 400, но дори това е достатъчно, за да оценим предимствата, които технологията Dolby Vision дава. Но проблемът с ъглите на гледане.

Hisense се гордее с технологията за мащабиране, която може да „издърпа“ всяко съдържание до 4K и ще изглежда страхотно. Можете също да играете игри на този добър телевизор, което прави възможно създаването на специален режим, който изключва последващата обработка и намалява закъснението.

Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио