ТОП 17 най-добри свредла за удар и удар

Най-добри перкусионни и неударни тренировки

Свредлото е ръчен инструмент за пробиване на отвори в дърво, метал, гипсокартон и други относително меки материали. За работа с твърд и издръжлив бетон или камък е необходима добра ударна бормашина. Може да се използва за разбъркване на разтвори, бои и лакове; използване при заточване, шлайфане и почистване от ръжда.

Свредлото се избира въз основа на задачите, които ще изпълнява. Основният параметър за избор е мощност и скорост на празен ход тренировки. Най-универсалните модели, подходящи за домашна употреба, варират от 600 до 1000 вата при 3000 на празен ход. За пробиване на метали и разтвори за разбъркване (лепило за плочки, мазилка и др.) Трябва да закупите находчива и мощна (от 1000 W) безрезачна бормашина. За пробиване на отвори в бетон, дърво и гипсокартон са подходящи универсалните модели с удар.

Класацията съдържа най-добрите перкуторни и перфоратори от надеждни производители. Повечето от майсторите говорят положително за надеждността, експлоатационния живот и качеството на изработката на представените модели. Свредлата се различават по битови и професионални. Особеността на домашните е, че те трябва да работят непрекъснато от 10 до 15 минути, след което е необходимо да оставите бормашината да се охлади за 15 минути. В този режим тренировката може да работи не повече от 4 часа на ден. Освен това не „натискайте“ силно инструмента при пробиване. Професионалните модели са лишени от тези недостатъци, но са и по-скъпи.

Отидете директно до рейтинга на тренировката =>

Призоваваме ви да не гоните евтини тренировки, тъй като производителите на такива инструменти често надценяват стойността на мощността. Оказва се, че документацията посочва мощност от 1000 W, но всъщност тренировката произвежда не повече от 600 W.

Ударна бормашина или перфоратор, кой да изберете за дома?

Свредлото за чук е подходящо за домашна употреба: инсталиране на первази, окачени шкафове, за дърводелски и ключарски нужди. Перфораторите се използват при тежки строителни работи за пробиване на твърди материали: бетон, камък, преследване на стени. Те могат да работят непрекъснато дълго време и да издържат на високи динамични натоварвания. Ударната бормашина бързо ще се провали при такива условия. При избора трябва да се вземе предвид естеството на работата и честотата на използване на инструмента. Ударната сила на слабата ударна бормашина е от 1,5 kJ, докато добрата ударна бормашина има само 0,5 kJ.

Как да изберем добра тренировка

Ударни и безчукови бормашини. Обикновена тренировка се справя добре с дърво, гипсокартон, метал. За работа с камък или бетон е необходима перфоратор. Той има функция на подплата и е проектиран да прави дупки в твърди материали. Но не трябва да се използва като перфоратор: за раздробяване на стени или друга сложна работа - механизмът няма да издържи дългосрочни ударни натоварвания.

Механизъм на ударно свредло

Мощност на свредлото. Битова перфоратор за домашна употреба, използвана за пробиване на отвори в дърво, гипсокартон, метал или тухла, има доста ниска мощност: 500-800 вата. За професионална работа трябва да вземете инструмент от 1000 W. Повече мощност ще е необходима и за работа върху бетон или когато се използва бормашина като смесител.

Скорост на въртене на вала и неговото регулиране. При добри тренировки броят на оборотите в минута може да достигне 3500.Колкото по-висок е този параметър, толкова по-бързо ще бъде направен отворът, толкова по-гладки ще бъдат стените му. При затягане на винтовете се препоръчва да зададете не повече от 500 оборота в минута. Специален превключвател ще ви позволи да промените скоростта в зависимост от вида на работата.

Тип патронник. Има три основни типа бормашини: патронник, цанга и патронник без ключ. Ключовете се отличават с простотата на дизайна и надеждността си, но изискват специален ключ, както и повече време и физически усилия за подмяна на свредлото. Други видове касети са много по-удобни за използване, но поради сложността на устройството те се считат за по-малко издръжливи.

Диаметър на пробиванеДиаметър на пробиване. Почти всички патронници могат да се свият до нула и да държат най-малките тренировки. Максималният диаметър на седалката в патронника на обикновен домакински инструмент е 10 мм. Свредлата, направени за професионалисти, могат да работят със свредла с дръжки до 16 мм. Съществуват и модели, които поддържат междинен размер от 13 мм. Колкото по-голям е диаметърът на стеблото, толкова по-мощна трябва да бъде тренировката. Свредлата за сърцевина се използват за направа на отвори, по-големи от 16 мм.

Ергономичност. За да можете ефективно и бързо да извършвате работа с бормашина, инструментът трябва да е удобен и здраво да се държи в ръката. Размерът и формата на дръжките са такива, че пасват добре на повечето хора. Наличието на набраздени подложки по тялото и дръжката ще предотврати случайно подхлъзване на инструмента по време на работа. Трябва да обърнете специално внимание на удобството на разположението на бутоните и регулиращите елементи.

Оборудване. Почти всички най-добри тренировки се доставят с пластмасова кутия. Удобно е от гледна точка на транспортиране на инструмента. За да се увеличи точността на пробиване, в комплекта може да се включи допълнителна дръжка, която по време на работа е прикрепена до патронника. Спирането също е полезно - по време на работа ви позволява да контролирате дълбочината на отвора. Наличието на подсветка прави възможно работата на тъмни места.

Топ производители на бормашини

Сега на пазара има огромен брой различни модели тренировки. Всички производители бързат да уверят купувача в несъмненото качество на своите продукти.

 1. Макита... Японска компания с опит от над век. Инструментът се произвежда в големи фабрики, три от които се намират в Европа. Високо качество и непрекъснато подобряване на технологията.
 2. HILTI... Европейски производител на инструменти с история, датираща от 1941 година. Компанията разполага с огромен брой фабрики на различни континенти и няколко изследователски центъра, в които се създават нови устройства.
 3. Бош... Добре известен немски концерн, чиито инструменти са само една от областите на дейност. Свредлата на тази компания се отличават с висока издръжливост и немско качество на изработка.
 4. DeWALT... Американска фирма, специализирана основно в ударни тренировки. Счита се за една от най-обещаващите марки електрическо оборудване.
 5. ХИТАЧИ... Друг основен японски концерн, който създава надеждни и трайни инструменти. Фокусът е върху използваемостта, лекотата и устойчивостта на падане.
 6. Бизони - доказан производител, създава голямо разнообразие от строителни инструменти. Включително ударни бормашини и перфоратори. Те се отличават с висока мощност, качество на изработката и ниска цена в сравнение с други марки. Повечето модели са направени в метален корпус, което е добра новина.
 7. Интерскол... Руска компания, която е сравнително нова на пазара. И въпреки това тя успя да спечели ниша сред водещите световни производители. Висококачествени модели за различни цели и в различни ценови категории.

Най-добри ударни тренировки

1

Metabo SBE 760 (SGP) Кейс 760 W - Огромен въртящ момент

Ударна бормашина Metabo SBE 760 (ЗВП) Калъф 760 W

Оценка:5,0

 • Мощност: 760 W
 • Обороти (скорост на въртене): 3200 об / мин
 • Тегло: 2,3 кг
 • Диаметър на пробиване: 13-40 мм

Средна цена: 7 569 руб

С ниска консумация на енергия, перфораторът има висок въртящ момент (24 Nm), така че е идеален за строителни работи. Инструментът е оборудван със специална втулка, която ще предотврати изтеглянето на свредлото от ръцете ви, ако свредлото се задръсти. Има два режима с максимални обороти в минута 1200 и 3200.

 • Колелото на стартовия бутон плавно регулира скоростта в рамките на посочения диапазон;
 • Металният корпус на скоростната кутия позволява по-добро разсейване на топлината и предпазва елементите от механични повреди.
 • Органите за управление са разположени така, че работата не е трудна за изпълнение както с дясната, така и с лявата ръка;
 • Включва здрав калъф с метални щраквания и здрава дръжка.

2

ZUBR ZDU-1100-2 ERMM2 1100 W

Ударна бормашина BISON ZDU-1100-2 ERMM2 1100 W

Оценка:4,9

 • Мощност: 1100 W
 • Обороти (скорост на въртене): 2800 об / мин
 • Тегло: 3,3 кг
 • Диаметър на пробиване: 16-35 мм

Средна цена: 5610 руб

Здрава и надеждна тренировка, предназначена за професионална работа. Ударните зъбни колела са изработени от трайна хромирана сплав. Използват се опорни сачмени лагери, които осигуряват минимално изтичане на шпиндела. Има широки възможности за настройка благодарение на двустепенна скоростна кутия и електронно управление на скоростта. Функцията за обръщане позволява свредлото да се използва като отвертка и промишлен миксер.

 • Корпусът на зъбното колело е изработен от отливен алуминий;
 • Специалната грес не замръзва при замръзване;
 • Изолацията на кабела е импрегнирана с водоотблъскващо съединение - шнурът не потъмнява в студа;
 • При наличие на траен калъф за съхранение и транспортиране;
 • Няма механизъм за освобождаване на съединителя, когато тренировката е заседнала.

3

Калъф BOSCH UniversalImpact 700 701 W

Ударна бормашина BOSCH UniversalImpact 700 Case 701 W

Оценка:4,8

 • Мощност: 701 W
 • Обороти (скорост на въртене): 3000 об / мин
 • Тегло: 1,7 кг
 • Диаметър на пробиване: 12-30 мм

Средна цена: 5 390 руб

Компактен и лек, но мощен, инструментът може да се използва при пробиване на дърво, метал, плочки, бетон, камък, както и за довършителни работи. Функцията за предварителен избор на скорост поддържа същата скорост, независимо от приложеното натоварване. Ергономичната дръжка с противоплъзгаща гумена дръжка увеличава комфорта при използване. За разхлабване на винтовете има превключвател в обратен режим.

 • Свредлото може да се използва като смесител;
 • Използван патронник без ключ Натиснете и заключете;
 • Заключване на шпиндела при смяна на свредлото с удобен бутон;
 • Плавно регулиране на скоростта с колело на стартовия бутон;
 • Включва здрав пластмасов калъф.

4

Щърм! ID2195P 1000W

Ударна бормашина Sturm! ID2195P 1000W

Оценка:4,7

 • Мощност: 1000W
 • Обороти (скорост на въртене): 2700 об / мин
 • Тегло: 2,55 кг
 • Диаметър на пробиване: 10-25 мм

Средна цена: 4 550 руб

Универсална и лесна за използване бормашина, подходяща за домашна и професионална употреба. Металният корпус на редуктора предотвратява механични повреди и позволява по-добро разсейване на топлината. Закалени зъбни колела от легирана стомана, устойчиви на износване лагери, подсилен ротор увеличават надеждността на инструмента и го правят по-траен. Тялото е направено от найлон, поради което има повишена устойчивост на удар и студ.

 • Резервен чифт четки;
 • Надежден патронник за челюст;
 • Включен ограничител на дълбочината на пробиване;
 • Електронен контрол на скоростта;
 • Допълнителна дръжка с метална основа;
 • Удобен държач за ключове;
 • Няма калъф за съхранение и транспортиране.
5

Makita HP1640 680W

Ударна бормашина Makita HP1640 680 W - 4

Оценка:4,6

 • Мощност: 680W
 • Обороти (скорост на въртене): 2800 об / мин
 • Тегло: 1,8 кг
 • Диаметър на пробиване: 13-30 мм

Средна цена: 4 614 руб

Здрава, мощна ударна бормашина, която въпреки ниското си тегло е идеална не само за дограма или ключарска работа, но и за пробиване на твърди материали като бетон и камък. Оборудван с патронник за челюст със седалка 1,5-13 мм. Работата с бормашината е проста, всички необходими бутони са лесно достъпни. Дръжката е удобна, снабдена с гумена подложка против хлъзгане.

 • Вграден контрол на скоростта - скоростта остава постоянна, независимо от товара;
 • Превключвателят за заден ход е разположен на корпуса и е достъпен от двете страни;
 • На жицата има удобен държач за ключове;
 • Евтин качествен инструмент;
 • Дължината на захранващия кабел е достатъчна за комфортна работа и е 2 метра.
6

Interskol DU-16 / 1000ER 1000 W - Най-добрата цена / качество на свредлото

Ударна бормашина Interskol DU-16 / 1000ER 1000 W

Оценка:4,5

 • Мощност: 1000W
 • Обороти (скорост на въртене): 2500 об / мин
 • Тегло: 2,8 кг
 • Диаметър на пробиване: 16-40 мм

Средна цена: 5 060 руб

Универсалната двускоростна бормашина е подходяща както за битови, така и за промишлени приложения. Корпусът от магнезиева сплав осигурява здравина, позволява добро разсейване на топлината и надеждно фиксира механичните елементи. Опорните лагери се използват за монтиране на валовете на редуктора. При продължителна употреба можете да включите ключалката на превключвателя - това увеличава удобството при работа и ви позволява да обърнете повече внимание на качеството на направените отвори.

 • Плавен старт;
 • Добро качество на изработка
 • Здрава метална основа спомагателна дръжка;
 • Удобно разположен превключвател за заден ход;
 • Подсветка за работа на тъмни места;
 • Намалена мощност при заден ход.

Класификация на свредла с висока мощност и въртящ момент

1

Metabo SBEV 1300-2 (SGP) Box 1300 W - Най-добрата професионална тренировка

Ударна бормашина Metabo SBEV 1300-2 (ЗВП) Кутия 1300 W

Оценка:5,0

 • Мощност: 1300 W
 • Обороти (скорост на въртене): 3100 об / мин
 • Тегло: 2,8 кг
 • Диаметър на пробиване: 16-40 мм

Средна цена: 13 090 руб

Надеждна и мощна професионална бормашина, която се представя добре в най-тежките условия на работа. Самозатягащият се патрон Futuro Top задържа свредлото по-здраво, докато натоварването нараства. Системата Vario-Tacho-Constamatic поддържа зададената скорост, независимо от товара. Автоматичният съединител Metabo S го изключва от двигателя, когато работната част е заседнала.

 • Панта захранващ кабел предпазва кабела от счупване;
 • Пластмасова кутия за съхранение и носене;
 • Има импулсен режим на работа;
 • Два режима на работа с максимален въртящ момент - 46 N * m, и максимална скорост - 3100 об / мин;
 • Шест нива на регулиране на скоростта;
 • Превключвателят за заден ход е разположен отстрани на корпуса.

2

Калъф BOSCH GSB 21-2 RCT (BZP) 1300 W

Ударна бормашина BOSCH GSB 21-2 RCT Калъф (BZP) 1300 W

Оценка:4,9

 • Мощност: 1300 W
 • Обороти (скорост на въртене): 3000 об / мин
 • Тегло: 2,9 кг
 • Диаметър на пробиване: 16-40 мм

Средна цена: 19 780 руб

Мощната ударна бормашина, която успешно се използва в строителството, е подходяща за най-тежките работни места. Отлятият под алуминий корпус позволява ефективно разсейване на топлината, което намалява износването на механичните части. Високият въртящ момент ви позволява винаги да работите с максимална производителност. Специално съединение гарантира, че двигателят и работната част са изключени, когато свредлото се задръсти, което увеличава безопасността на работа.

 • Електрониката поддържа зададената скорост, независимо от товара;
 • Здрав патронник без ключ за бормашини със седалки от 1 до 13 мм;
 • Инсталиран планетарен двускоростен редуктор;
 • Има удобен пластмасов калъф за транспортиране и съхранение на инструмента.

3

Metabo SBEV 1000-2 (SGP) Калъф 1010 W

Ударна бормашина Metabo SBEV 1000-2 (SGP) Калъф 1010 W

Оценка:4,8

 • Мощност: 1010 W
 • Обороти (скорост на въртене): 2800 об / мин
 • Тегло: 2,7 кг
 • Диаметър на пробиване: 16-40 мм

Средна цена: 12 349 руб

Висококачествена ударна бормашина, която е подходяща за професионална употреба, се използва в строителството за работа с бетон, тухла, може да се използва и за пробиване на дърво и метал. Допълнителната защита от прах за двигателя и автоматичния съединител Metabo S увеличават надеждността и издръжливостта на инструмента и повишават безопасността по време на работа.

 • Защита срещу неволно стартиране - предотвратява рестартирането;
 • Кабелната втулка е снабдена с панта, която предпазва кабела от протриване в точката на свързване с инструмента;
 • Включва допълнителна дръжка и ограничител на дълбочината;
 • Шпиндел с възможност за монтиране на битове без патронник;
 • Удобна пластмасова кутия за носене и съхранение.

Евтини, но добри модели на перкусии

1

ЗУБР DU-710 ERM2 710 W

Ударна бормашина BISON DU-710 ERM2 710 W

Оценка:5,0

 • Мощност: 710 W
 • Обороти (скорост на въртене): 2800 об / мин
 • Тегло: 1,9 кг
 • Диаметър на пробиване: 10-20 мм

Средна цена: 2 680 рубли

Висококачествена бормашина с ударни зъбни колела от хромирана сплав. Страхотен за работа с твърди материали. Допълнителна дръжка е прикрепена към предната част на инструмента, до патронника, за по-голяма лекота на използване и прецизност при пробиване. Специален ограничител се използва за контрол на дълбочината и значително увеличава производителността при пробиване на голям брой еднакви отвори.

 • Патронник за свредла с дръжка не повече от 13 мм;
 • Скоростта се регулира плавно в зависимост от налягането;
 • Превключването на заден ход се извършва с удобен бутон, който е здраво фиксиран във всеки от режимите;
 • Пробийте удължена гаранция - 5 години.

2

Daewoo Power Products DAD650 650W

Ударна бормашина Daewoo Power Products DAD650 650 W

Оценка:4,9

 • Мощност: 650W
 • Обороти (скорост на въртене): 3050 об / мин
 • Тегло: 1,8 кг
 • Диаметър на пробиване: 13-35 мм

Средна цена: 2 690 рубли

Евтина и надеждна тренировка, която лесно може да направи прецизни отвори в дърво, метал, гипсокартон. Също така инструментът има режим на пробиване с чук, който е необходим при работа с тухли или бетон. Превключването на режимите се извършва с помощта на специален бутон. Настройката на максималната скорост на въртене се извършва с колелото на стартовия бутон.

 • Леко тегло - 1,8 кг;
 • На жицата е предвиден специален елемент за сигурно фиксиране на ключа;
 • Противоплъзгаща гумена дръжка на дръжката;
 • Допълнителна дръжка с приставка за дълбокомер;
 • Затягащ патронник, ключ, за бормашини със седалки не повече от 13 mm;
 • Има заден ход, контрол на скоростта, фиксиране в работен режим;
 • Гаранционният срок е 3 години.

3

Interskol DU-580ER 580 W

Ударна бормашина Interskol DU-580ER 580 W

Оценка:4,8

 • Мощност: 580W
 • Обороти (скорост на въртене): 2800 об / мин
 • Тегло: 1,4 кг
 • Диаметър на пробиване: 12-20 мм

Средна цена: 2 609 руб

Мощната бормашина с функция на подплата е направена в компактно тяло, което увеличава използваемостта и позволява лесен транспорт. Ергономичният дизайн ви позволява сигурно да държите инструмента по време на работа. Използва се челюстен патронник с ключ с максимален диаметър на седалката от 13 mm.

 • Висококачествен траен пластмасов калъф;
 • Електронно прецизен контрол на скоростта, максимум 2800 об / мин;
 • Бутонът за фиксиране в работен режим се намира на дръжката и винаги е на разположение по време на работа;
 • Допълнителна дръжка помага за подобряване на точността и качеството на пробиване;
 • Превключвател за заден ход до бутона за стартиране;
 • Няма пластмасова кутия за носене.

4

Щърм! ID2170 700W

Ударна бормашина Sturm! ID2170 700W

Оценка:4,7

 • Мощност: 700W
 • Обороти (скорост на въртене): 2800 об / мин
 • Тегло: 2,16 кг
 • Диаметър на пробиване: 10-25 мм

Средна цена: 2 920 руб

Страхотна перфоратор за домакински задължения. Доброто качество на изработката и трайният материал на корпуса правят инструмента надежден и издръжлив. Дизайнът на свредлото позволява ефективно разсейване на топлината, което удължава живота на механизмите на свредлото. Има превключвател за заден ход и контрол на скоростта - те се намират до бутона за стартиране и са винаги на разположение по време на работа. Комплектът включва ограничител на дълбочината на пробиване и допълнителна дръжка.

 • Патронник с челюстен ключ за свредла с дръжки до 13 мм;
 • Меката подложка на дръжката прави сцеплението по-удобно и работата възможно най-удобна;
 • Превключвател за режим за пробиване и пробиване с удар за работа върху бетон и тухла;
 • Гаранция на производителя - 14 месеца.

ТОП перфоратори

1

Metabo BE 850-2 BZP 850 W

Свредло Metabo BE 850-2 BZP 850 W

Оценка:5,0

 • Мощност: 850 W
 • Обороти (скорост на въртене): 3100 об / мин
 • Тегло: 2.6KG
 • Диаметър на пробиване: 13-40 мм

Средна цена: 13 859 руб

Инструментът е направен в тяло, изработено от лека и трайна алуминиева сплав, което създава оптимални условия за разсейване на топлината, което увеличава издръжливостта на устройството. Оборудвана с двустепенна редукторна предавка, бормашината може да осигури както висок въртящ момент, така и висока скорост на въртене. Дизайнът на шпиндела, направен с жлеб под формата на вътрешен шестоъгълник, позволява работа с битове без патронник. Кабелната втулка е снабдена с панта, която надеждно предпазва жицата от извиване и повреда.

 • Свредлото може да работи в обратен режим;
 • Издръжлив двигател Metabo Marathon със защита от прах;
 • Предпазен съединител;
 • Налице е безстепенно регулиране на скоростта с помощта на колелото на стартовия бутон;
 • На дръжката има неплъзгащ се мек захват.
2

DP4010 720W

Свредло Makita DP4010 720W

Оценка:4,9

 • Мощност: 720W
 • Обороти (скорост на въртене): 2900 об / мин
 • Тегло: 2,3 кг
 • Диаметър на пробиване: 13-40 мм

Средна цена: 9 200 рубли

Инструментът има разширена функционалност, благодарение на използването на двустепенна планетарна скоростна кутия, която ви позволява да изберете съотношението на скоростта и въртящия момент, което е оптимално за текущата работа. За това има специален превключвател на режима. На бутона за стартиране има и регулатор на скоростта. Използва се за пробиване на пластмаса, дърво, метал. Доставя се с допълнителна дръжка, дълбокомер, патронник.

 • Трайно тяло;
 • Удобно разположен бутон за заключване по време на работа;
 • Липса на големи вибрации по време на работа;
 • Патронник за ключове, предназначен за свредла от 1,5 до 13 мм;
 • В дизайна е използван освобождаващ съединител.
3

BOSCH GBM 10 RE 2009 600W

Свредло BOSCH GBM 10 RE 2009 600 W

Оценка:4,8

 • Мощност: 600W
 • Обороти (скорост на въртене): 2600 об / мин
 • Тегло: 1,7 кг
 • Диаметър на пробиване: 10-25 мм

Средна цена: 2 820 руб

Компактна и лека бормашина (1,7 кг с шнур), която е чудесна за домакински задължения. Предназначен за дърводелски работи, подходящ и за пробиване на отвори в стомана, алуминий, гипсокартон. Дръжките на използваните свредла са ограничени до 1-10 мм. Инструментът се отличава с добре обмислена ергономичност на корпуса - над стартовия бутон е направена удобна издатина за позициониране на средния пръст, мека гумена подложка на дръжката не позволява дланта да се плъзга по време на работа.

 • Плавен контрол на скоростта с висока разделителна способност;
 • Функцията за обръщане ви позволява да използвате бормашината като отвертка;
 • Висока точност поради надеждно фиксиране на шпиндела в лагера;
 • Патронник без ключ;
 • Удължена гаранция - 3 години;
 • Без батерия, работи от електрическата мрежа.
4

Interskol D-16 / 1050R2 1050 W

Свредло Interskol D-16 / 1050R2 1050 W

Оценка:4,7

 • Мощност: 1050 W
 • Обороти (скорост на въртене): 550 об / мин
 • Тегло: 4 кг
 • Диаметър на пробиване: 16-35 мм

Средна цена: 5 590 руб

Евтина, но мощна перфоратор, която може безопасно да бъде класифицирана като професионална. Подходящ за пробиване на свредла с дължина до 16 мм. Проектиран за дългосрочна упорита работа, като инсталиране на дюбели при сглобяване на къща от бар. Успешно се използва като смесител - разширеният комплект включва специална дюза и набор от ключове за нейното инсталиране. Оборудван с превключвател за заден ход и заключване в работен режим - не е нужно да държите бутона натиснат през цялото време на пробиване.

 • Патронник за ключ 3-16 мм;
 • Специална вложка, която ви позволява да съхранявате ключа върху кабела;
 • Комплектът включва две дръжки: странична и задна;
 • Гаранционен срок - 24 месеца;
 • Метална предавка;
 • Теглото е над средното за бормашините - около 4 кг.

Видео: Как да изберем добра тренировка

Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио