ТОП-22 Най-добрите кухненски машини и кухненски машини

ТОП-22 Най-добрите кухненски машини и кухненски машини

Кухненска машина Е универсален кухненски асистент. Моделите са различни, но основните функции съчетават функциите на такива устройства като: ренде, блендер, миксер, месомелачка, кафемелачка, тестомесачка и др. А класическият кухненски робот е основно устройство само за раздробяване и нарязване на храна . Кухненската машина е усъвършенстван кухненски робот. Ако имате такова устройство в домашната си кухня, можете да пропуснете закупуването на горните продукти и да се ограничите до използването на кухненски робот.

Отидете директно до рейтинга =>

Има много модификации на комбайни, но основната класификация е подразделена на комбайни с функцията на тестомесачки и мултифрези.

Комбайнът "многофрезов" обикновено се състои както от двигателно отделение, така и от голяма пластмасова купа, снабдена с ножове и рендета.

Смесителят за тесто също се състои от купа и двигател, но най-често купата е направена от метал, тъй като основната работа се извършва с плътни продукти (тесто, месо и др.).

Как да изберем добър кухненски робот

Разглеждат се основните важни критерии, като се обръща внимание на това, можете да закупите наистина истински кухненски асистент.

Мощност

Мощността на кухненския робот е един от най-важните показатели за работата на машината. Мощността започва от 100 W и достига до 2000 W. Всичко до 800W може да се счита за домакински уреди, подходящи за домашна употреба... Това включва уреди с мощност до 400 W - те могат да се считат за компактни уреди. Комбайните с висока мощност (от 800 W) са по-подходящи за промишлена употреба и няма нужда да ги купувате за рядка домашна употреба, тъй като двигателят ще се износва при високи скорости и ниски натоварвания.

Обем на купата

Обемът на купата директно зависи от мощността. Смята се, че 2-литровите купи ще бъдат отличен партньор за 400W комбайн. Ако купата е по-голяма, например 3 литра, а мощността е около 450 W, тогава храната ще се обработва по-бавно.

Логично е големите купи да се монтират на мощни комбайни - до 5 литра. Това е много удобно в индустрии, където се случва често готвене в големи количества.

Какво могат да направят съвременните кухненски машини?

Машините за готвене за кухнята имат почти всички функции, които могат да се използват в кухнята. Ето някои от тях:

 • разбиване;
 • месене на тесто;
 • функция на пасатора;
 • смилане, превръщане в пюре;
 • приготвяне на смутита;
 • разбъркване (например салати);
 • нарязване;
 • нарязване на ленти;
 • функция сокоизстисквачка;
 • месомелачка;
 • формиране на кайма;
 • формоване на бисквитки;
 • паниране;
 • валцуване на домашна юфка и тесто за спагети;
 • приготвяне на емулсии.

Машини за готвене или устройства за чудо

С развитието на технологиите към основните по-горе функции са добавени нови, които значително улесняват живота на съвременните домакини. Кухненските машини имат функциите на мултикукър, машина за хляб, машина за сладолед, кафе машина, кафеварка, кебапница, супа за готвене и много други.

Как да използвам машината за чудо? Достатъчно е да поставите всички необходими продукти в посочените отделения и да зададете програмата. Машината ще направи всичко сама, без човешка намеса и ще посочи времето, необходимо за готвене.

Най-добрите фирми за преработка на храни

На пазара има много производители на кухненски роботи. По какво се различават и как да изберем?

Бош. Оборудван с всички необходими функции.Премиум гамата се предлага с дистанционно управление. Повечето модели са оборудвани с сензорни контроли. Ако даден елемент се провали, можете да закупите заместител в сервизни центрове.

Мулинекс. Един от производителите с добро качество и разумна цена. Производителят е оборудвал своите кухненски машини със система, която позволява автоматично да се поставят всички приставки на място.

Кенвуд. Един от най-скъпите производители на кухненски робот. Цената е продиктувана от наличието на най-широк набор от функции в един-единствен комбайн. Освен това компанията се е утвърдила като производител с почти вечно качество. Повредите в машините Kenwood са практически намалени до нула.

Най-добрите машини за готвене с функция за готвене на супа

Най-добрите кухненски машини с месомелачка, пасатор и тестомесачка

Най-добрият смесител за тесто без месомелачка

Най-добрият евтин кухненски робот за нарязване

Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио