ТОП най-добрите вертикални безжични прахосмукачки за дома

Най-добрата вертикална прахосмукачка цена / качество

Ще ви кажем коя вертикална прахосмукачка е по-добре да купите за почистване на къщата. Целият смисъл на днешната изправена прахосмукачка е да я вземете, вакуумирате и поставите на място. Без дълго развиване на проводници, търсене на контакти. Също така, удобство и ергономичност, без маркучи и уредът, който се търкаля зад вас.

Оценката представя висококачествени безжични (акумулаторни) модели. Всмукателната мощност е достатъчна за засмукване на прах, почистване на килими със средна и голяма купчина, почистване на плочки, ламиниран паркет и др. Експертите и обикновените купувачи силно препоръчват да се избират прахосмукачки с турбо четка, с помощта на която устройството успешно събира косата и вълната, всички малки и големи отломки. Времето на непрекъсната работа на моделите е от 30 минути, това е напълно достатъчно за почистване на голям апартамент.

Преминете направо към рейтинга на изправените прахосмукачки =>

Как да избера добра изправена прахосмукачка?

Всички знаем недостатъците на традиционните прахосмукачки. Те обикновено са тежки и обемисти. Ето защо производителите излязоха с идеята да създадат вертикални прахосмукачки. Благодарение на техния дизайн ни е много по-лесно да почистваме и да стигаме до труднодостъпни места. Поради популярността на това устройство на пазара се появиха много продукти от този тип. Следователно изборът не е толкова очевиден. Решихме да ви помогнем, като подготвихме ръководство за избор на качествена прахосмукачка.

Мощност на засмукване. Изправените прахосмукачки обикновено са по-малко мощенотколкото традиционните им колеги. Но този недостатък се компенсира от присъствието турбо четки... При избора основното е да не се бърка всмукателната мощност с консумираната мощност. За нас е важна всмукателната сила.

Вертикалните колеги са подходящи за дома, не по-лоши от традиционните прахосмукачки. Ако ще вакуумирате само пода или плочките, мощността на засмукване от 100W до 120W е достатъчна. Ако искате да почистите килимите, трябва да изберете по-мощна прахосмукачка (~ 130-180 W). Такива опции, като правило, са оборудвани с турбо четки, те са в състояние да събират не само повърхностния прах, но и мръсотията, която "седи" дълбоко в килима.

Безжична прахосмукачка. Един от най-важните параметри на вертикалните прахосмукачки е техният тип захранване. Съществуват традиционни прахосмукачки с мрежово захранване и безжични модели. Първите, подобно на стандартните прахосмукачки, имат кабел и изискват свързване към електрически контакт, което прави тяхната маневреност по-ограничена. На свой ред безжичните модели имат вградени батерии, които позволяват непрекъсната работа от няколко до 60 минути. Те нямат жици, което ги прави още по-удобни за работа.

Тегло. Теглото на добра изправена прахосмукачка трябва да е около 3-4 кг... Това пряко влияе върху използваемостта, тъй като трябва да държите устройството в ръцете си. Моля, обърнете внимание, че безжичните модели обикновено са по-тежки поради батерията в кутията.

Филтър. Един от най-популярните филтри, използвани в изправени вакууми е HEPA... Той се отървава дори от най-финия прах, а също така улавя опасни бактерии. Можем да изберем и аквафилтър, който е идеален за хора с алергии. Това се дължи на смесването на прах и вода, което предотвратява връщането му обратно във въздуха. Не забравяйте обаче да сменяте водата в резервоара всеки път, защото това е идеалното място за развитие на микроорганизми и гъбички.

Трябва ли да си купите изправена прахосмукачка? Този въпрос може да бъде формулиран по различен начин, струва ли си да купите вертикална прахосмукачка, която да замени обичайната? Добрата безжична прахосмукачка е проектирана само за работа със специални четки, така че не бива да сравнявате всмукателната мощност със стационарна. Независимо от това тяхната ефективност е почти еднаква.От опита на редакторите можем да кажем с увереност, че вертикалните модели могат лесно да заменят стационарни прахосмукачки. Основният спиращ фактор е цената. За съжаление вертикалните модули са по-скъпи, но за това получавате удобство и ергономичност.

Най-добрите безжични изправени прахосмукачки цена / качество

1

Philips FC6726 SpeedPro

Philips FC6726 SpeedPro

Оценка:5,0

 • обем на контейнера за прах 0,4 л
 • работи на батерия до 40 минути
 • подвижна ръчна прахосмукачка
 • включена турбо четка

Средна цена: 31 820 руб

Нека започнем нашата оценка с представянето на модела Philips FC6726 SpeedPro. Този продукт е подходящ както за подове, така и за килими. Наконечникът е снабден с четка, която внимателно събира животински косми.

Освен това е гъвкав, така че достига до труднодостъпни места. Този модел е с размери 119 см х 25 см х 25 см и тежи 2,1 кг, така че е удобен за използване при почистване. Обемът на контейнера за прах е 0,4 литра.

Тази най-добра изправена прахосмукачка е оборудвана с технологията Powercyclone, която ви позволява да почиствате старателно повърхността. Той се основава на бързото засмукване на въздух заедно с примесите и последващото разделяне на въздуха и праха в циклонна камера. Този модел работи безжично, времето за работа е 40 минути.

Зареждането на продукта обаче отнема 5 часа. Ефективността му е сравнима с тази на традиционната прахосмукачка. Потребителите оценяват този модел за неговата скорост на почистване и лекота на използване.

Характеристика:

 • Модел 2 в 1;
 • Акумулаторен тип захранване;
 • Устройството използва технологията PowerCyclone.

2

Dyson Cyclone V10 Absolute

Dyson Cyclone V10 Absolute

Оценка:4,9

 • обем на контейнера за прах 0,76 л
 • всмукателна мощност 151 W
 • консумирана мощност 525 W
 • работи на батерия до 60 мин
 • фин филтър

Средна цена: 39 990 руб

Както подсказва името, устройството използва технологията Cyclone, тоест отделянето на въздуха от праха без загуба на смукателна мощност. Прахосмукачката е оборудвана с 525W V10 двигател с 20% по-добра всмукателна мощност от предишния V8. Има дори поддръжка на сензори за налягане, които да регулират работата на устройството на различни височини. Новият дизайн на оборудването е увеличил производителността. Вярно е, че контейнерът е с 40% по-голям, но е разположен надлъжно, така че е по-удобен от преди. Благодарение на по-големия капацитет ще го почистваме по-рядко. 14 циклона ще достигнат скорост до 190 км / ч, генерирайки 79 000 G! Вероятно достатъчно за почистване на апартамента. В допълнение, Cyclone V10 може да се справи с 99,97% от алергени до 0,3 микрона.

Характеристика:

 • Включени 6 приставки;
 • Капацитет на батерията 2600 mAh;
 • Регулируема мощност.

3

Samsung VS20T7532T1

Samsung VS20T7532T1

Оценка:4,8

 • обем на контейнера за прах 0,8 л
 • всмукателна мощност 200 W
 • консумирана мощност 550 W
 • работи на батерия до 60 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 39 990 руб

След това представяме модела Samsung VS20T7532T1. Потребителят може да регулира мощността на устройството в 3 стъпки. Това позволява да се вакуумират както подове, така и килими.

Четката в тази прахосмукачка ви позволява да почистите добре пода. Максималният живот на батерията е 60 минути. Време за зареждане 210 минути.

Теглото на този модел е 2,8 кг, така че не изисква прекалено много усилия при почистване и ви позволява удобно да почистите цялата къща. Размерите на този продукт са 113 см х 25 см х 21,5 см. Уредът не се нуждае от торби за боклук, тъй като е оборудван с резервоар от 0,8 л.

Отзивите за изправените прахосмукачки Samsung са много положителни. Потребителите отбелязват, че този модел е много лесен за използване.

Характеристика:

 • Лесен за управление;
 • Живот на батерията;
 • Мощност на засмукване 200 W.
4

Samsung VS15T7031R4

Samsung VS15T7031R4

Оценка:4,7

 • обем на контейнера за прах 0,44 л
 • всмукателна мощност 140 W
 • работи на батерия до 80 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 30 794 рубли

Samsung VS15T7031R4 е мощна изправена прахосмукачка с 3 режима на почистване. Оборудването автоматично регулира всмукателната мощност в зависимост от вида на пода. Той има електрическа четка с голям въртящ момент, която прониква дълбоко в килимите.Системата за филтриране предотвратява повторното навлизане на замърсителите във въздуха. А специални системи за наблюдение измерват производителността на батерията. След зареждане устройството работи до 40 минути, без да губи енергия.

Прахосмукачката се различава от предишния модел по мощността на засмукване (150 W вместо 200), времето за работа (40 минути вместо 60) и броя на приставките в комплекта (2 вместо 4).

Характеристика:

 • Лесен за сглобяване;
 • Удобен LED дисплей на дръжката на устройството;
 • Може да е трудно да се отстранят отпадъците от контейнера.
5

Xiaomi Dreame V11

Xiaomi Dreame V11

Оценка:4,6

 • обем на контейнера за прах 0,5 л
 • всмукателна мощност 150 W
 • консумация на енергия 450 W
 • работи на батерия до 90 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 22 390 руб

Безжичната прахосмукачка Xiaomi Dreame V11 е модел, който вече може да се конкурира с изброените по-рано модели. Прахосмукачката е с мощност 150 W, която може да се използва с 2 опции за засмукване, които могат да се превключват с лесно достъпен бутон. Оборудването включва голяма четка за под и килими с ширина повече от 25 см и втора по-малка, по-малка от 18 см, която е идеална за измиване на дивани и фотьойли. И двете почистващи ролки могат лесно да бъдат извадени от корпуса.

Доставеният гъвкав инструмент за цепка се използва за по-прецизно почистване на ъгли или мебелни повърхности. Устройството е проектирано по такъв начин, че двигателят с кошчето за боклук да е в дръжката, с която потребителят държи оборудването по време на почистване. Този дизайн ви позволява да почиствате пода, докато стоите. След директно свързване на четката към входа за засмукване, можем да я използваме като ръчна прахосмукачка за отстраняване на прах от шкафовете или трохи от диван.

Характеристика:

 • По-добро представяне от конкурентите и по-ниска цена;
 • Има цветен OLED дисплей;
 • Живот на батерията 90 минути;
 • Телескопична смукателна тръба.

6

Xiaomi Dreame XR

Xiaomi Dreame XR

Оценка:4,5

 • обем на контейнера за прах 0,5 л
 • всмукателна мощност 140 W
 • консумация на енергия 450 W
 • работи на батерия до 60 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 15 355 руб

Xiaomi Dreame XR е лека изправена прахосмукачка. Притежава мощен безчетков мотор и 5-степенна филтрираща система (използваща HEPA филтър). Той прахосмука и внимателно измива подовете, а също така, благодарение на специална четка, може да освежи спалното бельо, без да уврежда деликатната структура на материала. В сравнение с други представени вертикални прахосмукачки, той има ниско тегло (1,5 кг). Освен това има предимството, че е компактен за лесно маневриране. Различава се от предходния модел по цена, по-ниска е и съответно мощността също е под 140 W вместо 150.

Характеристика:

 • Включени 5 четки и гъвкав маркуч;
 • За да работите, трябва да държите бутона натиснат;
 • Теглото е само 1,5 кг.

7

Xiaomi Dreame V10 Boreas (глобален)

Xiaomi Dreame V10 Boreas (глобален)

Оценка:4,4

 • обем на контейнера за прах 0,44 л
 • всмукателна мощност 140 W
 • работи на батерия до 80 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 14 950 руб

Xiaomi Dreame V10 Boreas (Global) е много подобен на Dreame XR както по дизайн, така и по цена и мощност. Можем да кажем, че вертикалните прахосмукачки Xiaomi винаги работят с пълен капацитет. Без значение колко е пълен контейнерът за прах. Системата осигурява оптимален въздушен поток, така че не е нужно да почиствате често контейнера и филтъра. От друга страна, системата EasyClean улеснява премахването и почистването на валяка с електрическа четка. Време за зареждане ~ 3,5 часа. Прахосмукачката Dreame V10 Boreas предлага 60 минути работа. Има прахоуловител с обем 0,5 литра и двустепенно регулиране на мощността. В резултат на това можете да настроите режима на почистване според вида на пода.

Характеристика:

 • Ниво на шум 78 dB;
 • Комплектът включва електрическа четка;
 • Удобна дръжка.

Селекция от най-мощните модели

1

Dyson V11 Absolute Extra

Dyson V11 Absolute Extra

Оценка:5,0

 • обем на контейнера за прах 0,76 л
 • всмукателна мощност 220 W
 • консумация на енергия 610 W
 • работи на батерия до 60 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 51 869 руб

Нека да преминем към най-мощните „електрически метли“ и първия - Dyson V11 Absolute Extra. Прахосмукачките Dyson имат 3 режима на почистване. Мощността и времето за работа са адаптирани към вида на повърхността. Това се осигурява от интелигентна система за управление (System Dynamic Load Sensor).И сензори, които следят производителността на батерията 8000 пъти в секунда. В резултат на това моделът Dyson без усилия почиства килимите и твърдите подове. В допълнение, уредът има двигател с цифрово управление, който се върти при 125 000 об / мин. По този начин той произвежда повече всмукателна мощност от другите безжични прахосмукачки. Dyson V11 също се възползва от постоянно високата скорост на засмукване до един час работа. Тези параметри могат да бъдат проверени по всяко време на LCD дисплея.

Вертикалната безжична прахосмукачка Dyson V11 е оборудвана с набор от специални приставки. Освен всичко друго, комплектът включва накрайник за цепнатина и четка за твърди подове. Комфортът на работа се влияе и от големия контейнер (0,76 л). Освен това ефективното почистване се гарантира от изключително плътна филтрираща система. Херметичното и гумено уплътнение предпазва от замърсяване на въздуха. Точно като висококачествен HEPA филтър.

Характеристика:

 • Мощност на засмукване 220 W;
 • Капацитет на батерията 3600 mAh;
 • Тегло 3 кг.

2

Samsung VS20T7536T5

Samsung VS20T7536T5

Оценка:4,9

 • обем на контейнера за прах 0,8 л
 • всмукателна мощност 200 W
 • консумирана мощност 550 W
 • работи на батерия до 60 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 44 990 руб

Изправената прахосмукачка Samsung VS20T7536T5 е препоръчителното устройство 3 в 1. Прахосмукайте, измивате и почиствате малки пространства като ръчна прахосмукачка. Специална система за евакуация и изплакване помага да се поддържа оптималното ниво на влажност. Освен това премахва упоритите петна.

За най-добри резултати прахосмукачката е оборудвана с уникална 180 ° смукателна дюза. Върхът улавя до 98% мръсотия при всеки удар. Този модел се различава от предишните прахосмукачки на Samsung с всмукваща мощност от 200 W и следователно ниво на шум от 86 dB. Прахосмукачката може да предложи до 60 минути време на работа и регулиране на мощността на дръжката.

Характеристика:

 • Обем на контейнера 0,8 литра;
 • 5 етапа на филтриране;
 • Предлага се с удобен инструмент за цепнатина.

ТОП-3 от най-добрите не скъпи, но добри модели

1

Xiaomi Dreame V9 (Global)

Xiaomi Dreame V9 (Global)

Оценка:5,0

 • обем на контейнера за прах 0,5 л
 • всмукателна мощност 120 W
 • консумация на енергия 400 W
 • работи на батерия до 60 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 12 990 руб

Безжичната прахосмукачка Xiaomi Dreame V9 (Global) е оборудвана с високоефективна батерия, която осигурява до 60 минути време за работа и 8 минути в турбо режим. Необходимостта от зареждане се обозначава със специален индикатор. Времето за зареждане на Dreame V9 е 210 минути. Системата за въздушно охлаждане SmartCool 0.3 предпазва прахосмукачката от прегряване. В допълнение, безжичната прахосмукачка има подвижен ръчен блок. С него можете да вакуумирате малки повърхности като кухненски плот, диван или интериор на автомобила. Представеният модел е една от прахосмукачките с най-ниска мощност, само 120 вата.

Характеристика:

 • Система за въздушно охлаждане SmartCool 0.3;
 • Мощност на засмукване 120 W;
 • Ролките на четката могат да се запушат с дълга коса.

2

Xiaomi Mijia SCWXCQ02ZHM

Xiaomi Mijia SCWXCQ02ZHM

Оценка:4,9

 • обем на контейнера за прах 0,5 л
 • всмукателна мощност 120 W
 • консумация на енергия 400 W
 • работи на батерия до 60 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 15 990 руб

Оборудването на Xiaomi Mijia SCWXCQ02ZHM е не само лека, но и тиха изправена прахосмукачка. В сравнение с други устройства от този тип, той произвежда по-малко шум. Средно това е 72 dB. Дори при по-голяма мощност, оборудването не е толкова шумно, колкото другите изправени вакууми. Освен това е изключително лесен за използване и разглобяване. Просто натискате бутон и стартирате MAX режим. В този случай прахосмукачката работи до 8 минути. В енергоспестяващ режим - до час. Времето за пълно зареждане е ~ 3,5 часа. Този се различава от модела Dreame V9 (Global), преди всичко по цената, представеното устройство е по-скъпо, но има подобни характеристики. Има и забележима разлика в теглото, моделът тежи 3,3 кг, вместо 1,5 кг за предишния.

И накрая, заслужава да се спомене, че прахосмукачката Xiaomi има 5-степенна система за филтриране. Изключително ефективните филтри (включително HEPA) премахват 99,97% от микроорганизмите във въздуха.

Характеристика:

 • Инструкция на китайски;
 • Голямо тегло;
 • Включени 4 дюзи.

3

Kitfort KT-541

Kitfort KT-541

Оценка:4,8

 • обем на контейнера за прах 0,8 л
 • всмукателна мощност 60 W
 • консумирана мощност 120 W
 • работи на батерия до 35 мин
 • подвижна ръчна прахосмукачка

Средна цена: 7 890 руб

Най-евтиното устройство в нашия рейтинг е Kitfort KT-541. Той е особено полезен за страдащите от алергии, тъй като е оборудван със специална всмукателна дюза, която премахва акари и бактерии заедно. Размерите на прахосмукачката са 15 х 116 см, а теглото е 2,5 кг. За да се зареди напълно батерията на оборудването, тя трябва да се зарежда за 240 минути.

Заредената батерия ви позволява да работите без прекъсване в продължение на 35 минути, което е напълно достатъчно за почистване на 50-метров апартамент. 0.8-литровият кош за отпадъци също има оптимален капацитет.

Характеристика:

 • Ниво на шум 61 dB;
 • Контейнерът бързо се запушва с вълна и дълга коса;
 • Калъфът е склонен към надраскване.

Видео: Как да изберем добра изправена прахосмукачка?

Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио