ТОП 6 най-добри интелигентни телевизионни кутии за телевизия

Най-добрите интелигентни телевизионни кутии за телевизия

Приставката Smart TV е устройство, с което дори един стар LCD телевизор ще стане „умен“. Също така оборудването се използва за подобряване на интелигентните възможности на модерен телевизионен панел. Телевизионната кутия отваря достъп до интернет (свързан чрез кабел или безжично чрез Wi-Fi), можете да възпроизвеждате всякакво медийно съдържание върху него - това е основната функционалност, но е много по-широка. В същото време декодерите са компактни и практически не заемат място; те могат лесно да бъдат скрити зад телевизора или прикрепени към стената, ако моделът го предоставя. Цената за тях е различна, всичко зависи от хардуера, тоест доколко ефективно е устройството и допълнителните функции. Съставихме рейтинг на 6-те най-добри телевизионни кутии. Също така, статията ще обсъди характеристиките на такива устройства и тънкостите на избор. Никой интелигентен телевизор не може да се сравни с добър декодер по отношение на интелигентната функционалност!

В допълнение, сравнително свеж телевизор може да бъде надграден с телевизионен приемник. Дори интелигентните телевизори със собствени интелигентни телевизори след 4-6 години ще отстъпят значително по отношение на възможностите на съвременната телевизионна приставка. През този период операционната система на телевизора спира да се актуализира, приложенията спират да работят и интелигентният телевизор става често срещан, въпреки че качеството на картината все още отговаря на вашите изисквания.

Отидете директно до рейтинга на телевизионния приемник =>

Кутия за Android TV - защо имате нужда от нея

Интелигентната телевизионна кутия е мини-компютър със собствена операционна система (обикновено Android, но има и iOS). Той е свързан към телевизор чрез HDMI или AV кабел и „превръща“ обикновения телевизионен панел в мултимедийно устройство с достъп до Интернет. В същото време техническите характеристики на самия телевизор не играят роля, той е необходим само като монитор (разбира се, колкото по-висока е резолюцията на дисплея, толкова по-добре, защото качеството на картината зависи от това). Цялата функционалност е вградена в телевизионна кутия, малка кутия - има процесор, памет и всички необходими изходи. Грубо казано, вашият телевизор ще стане с функционалността на таблет с Android с възможност за инсталиране на приложения (игри, програми за гледане на филми и всичко останало) от Google Play.

Приставките за Android имат формата флашки (стик) или бокс... Първите са малки, удобни, евтини, но с намалена функционалност. Освен това те често се провалят, тъй като в техния случай няма осигурено охлаждане, което води до прегряване. Умното устройство с форма на кутия е класическа версия с по-сериозни параметри. Прилича на обикновен рутер и разполага с всички необходими входове / изходи за свързване на интернет, клавиатура с мишка, камера, джойстик и друго периферно оборудване.

Техниката, макар и компактна, е способна на много неща:

 • възпроизвеждане на медийно съдържание... Форматът и разделителната способност на видеоклиповете нямат значение - конзолите обикновено са „всеядни“ и могат лесно да възпроизвеждат дори 4K видеоклипове. Обикновено медиен комбайн вече е инсталиран в телевизионна кутия, например Kodi - има видео съдържание, разделено на каталози. Като цяло има много програми за възпроизвеждане на видео, самият потребител може да ги избере и изтегли;
 • търсете и гледайте видеоклипове онлайн... В този случай не е нужно да изтегляте нищо на USB флаш устройството. Има легални услуги, например Okko и ivi, и нелегални. Най-известната програма е HD VideoBox. Потребителят трябва само да въведе името на филма в търсенето, след което системата ще предложи резултатите за възпроизвеждане. Всичко отнема не повече от 5 секунди, а ние говорим за филми, телевизионни сериали, карикатури и много други с високо качество, с възможност за избор на аудио запис, субтитри;
 • Youtube... Популярната видео услуга вече е по телевизията. Интерфейсът е същият като на мобилните устройства. Освен това се предлага специална версия за деца - YouTube Kids;
 • достъп до наземни телевизионни канали... Има такива програми на телевизионната кутия.Освен това има дори повече канали, отколкото в стандартните кабелни пакети. Като бонус - архив, тоест можете да гледате програма, която вече е била показана по телевизията, например футболен мач;
 • замества частично игровата конзола... Телевизионната кутия работи на Android, което означава, че на нея са поставени всички игри, които поддържат тази система. И това да не говорим за различните емулатори и NVidia Shield. За удобство към оборудването е свързан джойстик.
И това не е целият списък с възможности. Те слушат музика, радиостанции, пускат Skype, за да общуват с приятели на големия екран, стриймват и т.н.

Как да изберем добра телевизионна кутия за вашия телевизор

Изборът на техника не е лесна задача, особено ако не можете да измислите нищо в технически план. Какви характеристики да вземете предвид при избора на Android TV box:

 • процесор... Това е основната връзка в хардуера на приемника. Скоростта, производителността зависят от това. Веднага трябва да се отбележи, че чиповете на Apple са по-продуктивни от аналозите, инсталирани на версиите на Android. Новите кутии имат процесори с 4, 6 или 8 ядра. И има един момент: изискванията за съдържание и приложения непрекъснато нарастват, което означава, че мощността никога не е ниска. Ако обаче декодерът е взет само за гледане на филми от флаш устройство, 2 ядра са достатъчни;
 • видео процесор... Изисква се в онези кутии, които позволяват използването на игри. По днешните стандарти Mali G е добър графичен ускорител. Той може да се справи с 4K резолюция без никакви проблеми и в същото време ще произведе от 60 до 120 FPS. В същото време видео процесорът значително увеличава цената на оборудването;
 • RAM... Накратко - RAM. Скоростта и многозадачността на конзолата зависят от тази характеристика. Тук си струва да започнем от целите: за възпроизвеждане на съдържание е достатъчно 1 GB, но ако планирате активно да използвате възможностите на Smart TV, ще ви трябват повече - от 2 до 4 GB;
 • вътрешна памет... Никога няма достатъчно свободно място, тъй като винаги има какво да изтеглите и инсталирате. Стойност от 16 GB не е лош вариант. Ако планирате да играете игри на телевизионната кутия, ще е необходимо повече място, за предпочитане 64 или 128 GB.

Той също така играе роля в това как ще бъде свързан приемникът. Вариант 2: безжични (Wi-Fi) и кабелни връзки. Ако искате да гледате „тежки“ видеоклипове с висока разделителна способност, имате нужда от добър канал за предаване на данни. Ако сигналът от рутера достигне кутията без никакви проблеми, можете да се справите и с връзката „по въздуха“.

Струва си да се помисли за видео входове - групи портове, през които оборудването е свързано към телевизора. Интелигентните конзоли имат различни входове, което до голяма степен зависи от генерирането на модела:

 • HDMI. Модерен съединител, към който е свързан коаксиален кабел, способен да предава цифрово с високо качество;
 • RCA или лалета. Кабел с три многоцветни щепсела. Качеството на видеото ще бъде по-лошо, тъй като видео входът изтегля максималния HDTV и FullHD формат;
 • AV. Аудио-видео порт, намерен на по-стари конзоли. Има ниска честотна лента, така че качеството на картината е не повече от HD (720p);
 • VGA. Същият порт е наличен и на компютъра - през него е свързан монитор. Този видео вход се предлага в кутии с вграден видео процесор.

Рейтинг на най-добрите интелигентни телевизионни кутии

Оценката се съставя в низходящ ред. Първо, най-функционалните, надеждни и ефективни модели. Телевизионните кутии са по-евтини понякога "изостават", но техните възможности са достатъчни, за да направят стария телевизор "по-умен".

1

Beelink GT-King

Beelink GT-King

Оценка:5,0

 • Телевизионна кутия на Android 9.0
 • Поддръжка на 4K UHD
 • вградена памет 64 GB, RAM 4 GB
 • вграден Wi-Fi модул, Bluetooth
 • Поддръжка на Miracast

Средна цена: 10 490 руб

През 2019 г. тази конзола спечели титлата „най-мощна“, но дори и днес не всеки модел е в състояние да се конкурира с нея. Що се отнася до хардуера, вътре има 6-ядрен процесор Amlogic S922X-H и 6-ядрен видеочип Mali-G52. Специална особеност е и корпусът, направен не от пластмаса, а от метал. Устройството е многофункционално, но акцентът е върху игрите - телевизионната кутия е снабдена с охладителна система, така че не се загрява под товар.

Разполага с GT-King достатъчно, за да показва безпроблемно видео съдържание в 4K формат (със 75 кадъра в секунда), освен това приставката поддържа 3D видео формати. За феновете на играта това е божи дар - PUBG Mobile или World of Tanks работят с максимални графични настройки.

Производителят също не подминава ценителите на звука. Тази кутия за Android има Dolby DTS, DTS Listen Surround, 7.1-канален аудио звук. Инсталиран аудио чип DAC-ES 9018, усилвател RT6862, който значително подобрява аудио пътя.

Комплектът включва многофункционално дистанционно управление, което поддържа гласово търсене и функции на въздушната мишка.

2

Apple TV 4K 32Gb

Apple TV 4K 32Gb

Оценка:4,9

 • Телевизионна кутия на tvOS
 • Поддръжка на 4K UHD
 • вградена памет 32 GB, RAM 3 GB
 • вграден Wi-Fi модул, Bluetooth
 • Поддръжка на AirPlay

Средна цена: 16 490 рубли

Както подсказва името, тази телевизионна кутия е предназначена за възпроизвеждане на 4K съдържание. Конзолата изглежда традиционно стилна за Apple: правоъгълно матово гланцово тяло, гумирано дъно, което осигурява стабилност, отвори за охлаждане.

За да разгърнете пълния му потенциал, препоръчително е да свържете кутията към 4K телевизор. Приставката е съвместима и със смартфони с iOS и Mac компютри. Няма въпроси относно производителността: вътре 3 GB RAM, 32 GB вградена памет, процесор A10X Fusion (това беше инсталирано в iPad Pro през 2017 г.).

Работи по безжичния протокол AirPlay. При първото стартиране потребителят ще види много предварително инсталирани интернет услуги: Apple Music, HBO, Netflix, Showtime, iTunes и други. Съдейки по това, можем да кажем, че кутията е „заточена“ за стрийминг (без USB порт). Но има поддръжка за Dolby Vision и HDR10. Това не е кутия за Android, тъй като притурката работи на tvOS, където повечето услуги са достъпни само с платен абонамент.

Бонус идва гласовият асистент Siri (на английски език) и стилното дистанционно управление (с вградени акселерометър и жироскоп), което действа като джойстик за повечето игри на Apple TV.

3

Ugoos X3 CUBE

Ugoos X3 CUBE

Оценка:4,8

 • Телевизионна кутия на Android 9.0
 • Поддръжка на 4K UHD
 • вградена памет 16 GB, RAM 2 GB
 • вграден Wi-Fi модул, Bluetooth
 • Поддръжка на Miracast

Средна цена: 5 990 руб

Висококачествена Smart TV кутия, работеща на 4-ядрен процесор AMlogic S905X3 (ядро Cortex-A55), с видео чип Mali G31. Оперативната памет е 2 GB, вградената - 16 GB. Паметта може да се разшири при желание с microSD карта. Тези характеристики позволяват на устройството лесно да възпроизвежда поточно 4K 60 FPS видео и нови игри с висока детайлност, изтеглени от Play Market.

X3 CUBE работи на Android 9 OS, на върха на която стои патентованата обвивка Ugoos, която ще ви зарадва с приятен и удобен интерфейс. Той се свързва с интернет директно или чрез Wi-Fi. Има Bluetooth модул, необходим за свързване на безжични периферни устройства. HDMI видео вход, така че телевизионната кутия има поддръжка за многоканален звук. Допълнителни конектори на кутията: AV, USB 2.0 и 3.0.

Предимството на Ugoos TV box е, че те изобщо не създават проблеми по отношение на фърмуера. Производителят редовно „пуска“ нови актуализации и актуализацията се извършва „по въздуха“. Какви други предимства има фърмуерът:

 • превключване на честотата на опресняване на екрана;
 • обработка на преплетено медийно съдържание;
 • отключен корен;
 • настройка на геймпад;
 • вграден сървър

Препоръчва се само да свържете кутията към интернет директно с кабел, тъй като производителят използва не най-добрите Wi-Fi модули.

4

Xiaomi Mi Box S

Xiaomi Mi Box S

Оценка:4,7

 • Телевизионна кутия на Android 8.0
 • Поддръжка на 4K UHD
 • вградена памет 8 GB, RAM 2 GB
 • вграден Wi-Fi модул, Bluetooth
 • AirPlay, поддръжка на Miracast

Средна цена: 5 750 руб

Тази интелигентна телевизионна кутия е най-продаваната кутия на Aliexpress. Чипсетът AMlogic S905X с 4 ядра Cortex-A53 и видео ускорителят Mali-450 са отговорни за производителността.RAM е 2 GB, което е достатъчно за гледане на стрийминг, 8 GB вградена памет, но винаги можете да свържете външен твърд диск или USB устройство.

ОС - Android TV 8.1, адаптиран специално за телевизори. Има поддръжка за гласовия асистент Google Assistant (бутон на дистанционното управление), функцията GoogleCast (излъчване на съдържание от смартфон към телевизионен екран), поддръжка за възпроизвеждане на 4K HDR видео, Dolby Digital, DTS 5.1. Но представянето за тези цели не е достатъчно, може да има забавяния. С по-малко обемни видеоклипове нещата са много по-добри.

Управлението на приставка не е по-трудно от конвенционалния „интелигентен“ телевизор. В същото време Mi Box S е сертифицирано устройство за гледане на услугата Netflix, така че на дистанционното му управление има специален бутон за бързо стартиране на приложението. Друго предимство е, че приставката е интегрирана в интелигентния дом Xiaomi.

Единственият недостатък е липсата на Ethernet порт, което означава, че телевизионната кутия е свързана с интернет чрез Wi-Fi.

5

Телевизионен адаптер Xiaomi Mi TV Stick 2K HDR

Телевизионен адаптер Xiaomi Mi TV Stick 2K HDR

Оценка:4,6

 • Поддръжка на 1080p
 • вградена памет 8 GB, RAM 1 GB
 • вграден Wi-Fi-модул (2,4 GHz, 5 GHz), Bluetooth
 • HDMI 2.0a изход
 • сервизна поддръжка: Google Play, Netflix, YouTube, Prime video

Средна цена: 3 299 руб

Компактен медиен плейър от добре позната марка, с Android TV на борда, способен да възпроизвежда съдържание в FullHD резолюция. Устройството се свързва с HDMI порта и прави "интелигентен" телевизор от обикновен телевизор. Накратко от възможностите: разнообразие от услуги за стрийминг, гледане на видеоклипове от домашната ви мрежа, поддръжка на функцията ChromeCast.

Приставка за мултимедия, базирана на чипа AMlogic S805Y, работи. Видео чип - Mali 450, RAM - 1 GB, вградена памет - 8 GB. Тези параметри са достатъчни за възпроизвеждане на FullHD съдържание.

След първоначалната настройка се отваря интерфейсът - работният плот, където можете да зададете показването на приложения и колекции. Има много предварително инсталирани програми (видео услуги). Ако нещо липсва, можете да го изтеглите от Google Play. Отначало изглежда, че 1 GB RAM не е достатъчен за нормална работа, всъщност е достатъчно. Няма закъснения, няма спирачки, видеоклипове, музика от интернет се възпроизвежда бързо. Реакцията на команди от пълния контролен панел е отзивчива. Накратко, Mi TV Stick е добре оптимизирано устройство, един от най-добрите интелигентни адаптери във формата си.

6

Google Chromecast TV Adapter 2018

Google Chromecast TV Adapter 2018

Оценка:4,5

 • Поддръжка на 1080p
 • вграден Wi-Fi модул
 • управление на смартфона
 • HDMI изход

Средна цена: 3 598 руб

Това е евтин, прост и достъпен стрийминг медиен плейър, използван за гледане или слушане на съдържание. Устройството изглежда като ключодържател, свързан към телевизор. Предлага се с адаптер и микро-USB кабел.

За разлика от други медийни плейъри, тук няма поддръжка за Bluetooth. Но се поддържа двулентов Wi-Fi, има micro-USB и вграден HDMI порт. Google Chromecast лесно се свързва с вашата аудио система.

Използването на мултимедийния плейър не е трудно, особено след като много приложения за възпроизвеждане на мултимедийни потоци поддържат технологията Chromecast. Тоест тези, които имат смартфон с Android, могат да прехвърлят всяко съдържание от телефона на екрана. Това не е възможно на iOS. Google казва, че адаптерът може да предава поточно 1080p видео при 60 FPS.

Видео: Как да изберем добра кутия за Smart TV

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )
Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио