ТОП 12 най-добри 43-инчови телевизори за дома

Днес добър 43-инчов телевизор е по-лесно да се намери от по-малките модели. Има тенденция производителите да не инвестират усилия и пари в подобряване на малките телевизори. Опитахме се да подберем най-добрите модели от 2020 и 2021 г. с висококачествени изображения и добра надеждност. За оценката помогна нашият партньор Андрей Николаев - експерт по видеотехника и просто добър човек.

43-инчовите телевизори са идеални за дневни, спални и дори кухни. При 43 инча (което е 109 см) и Ultra HD яснота, удобното разстояние за гледане е 70 см, докато при HD Ready е 2,4 метра. Следователно тези телевизори могат да се използват в помещения с площ от 10 кв. м.

Разнообразието от модели и функции често обърква купувача. В нашия преглед анализирахме и сравнихме данните на производителите, експертните мнения и мненията на обикновените купувачи.

Отидете директно до рейтинга =>

Как да изберем добър телевизор

В допълнение към диагоналния размер и разходите, основните критерии за избор са качеството и функционалността на изображението. Тези показатели винаги са посочени в реклами и инструкции за експлоатация, но обикновеният потребител често не разбира тези съкращения.

Характеристики на различни видове матрица

Характеристики на различни видове матрица

Като цяло има няколко вида матрици, използвани в съвременните телевизори:

 • Течен кристал LCD или LED панели. Екранът се състои от слой с подсветка и след това матричен слой. Съкращението LED (Light Emitting Diode) означава, че телевизорът има LED подсветка, а LCD е течнокристална матрица. Навсякъде просто пишат LED телевизор. Тук има три основни подтипа на матриците: IPS и TN. Отделно се отличава матрицата VA (вертикално подравняване). Такива матрици се появиха като компромис между два различни по цена и характеристики IPS и TN панела;
 • OLED (Органичен светодиод) панели. Съвсем различна технология. Тук допълнителен слой диоди не се използва за осветяване. Матрицата е изградена върху органични диоди, които сами по себе си светят без допълнително осветяване, което осигурява по-добро възпроизвеждане на цветовете.

Матрична технология

Най-често срещаните технологии за производство на дисплеи днес са IPS, VA и OLED. Без да навлизаме в техническите подробности за производството, можем да кажем, че качеството на картината и издръжливостта на екрана зависят от избраната технология.

Подробен анализ на матрици: IPS, VA, OLED, QLED, Nanocell

Основното нещо е да не се сравняват най-евтините VA с най-скъпите IPS или обратно, ясно е, че скъпото винаги е по-добро от евтиното. И ако сравнявате в същия ценови диапазон, разликите са както следва.
 • IPS - LCD екран с LED подсветка. Основното предимство на тези екрани е най-точното възпроизвеждане на цветовете и широкият (178 градуса) ъгъл на гледане и липсата на отблясъци. Недостатъците на тези екрани включват тяхната цена, по-висока консумация на енергия и забавяне на дисплея и дълго време за реакция. Последните две обстоятелства водят до замръзване на изображението и припокриване на изображението. Против: Не толкова наситено черно, както при VA, възможно е леко кървене около ръбовете.
 • VA матрица - основният конкурент на IPS. Тези матрици са инсталирани в повечето LCD телевизори. Основното предимство на VA технологията е в получаването на наситен, наситено черен цвят, бърза реакция. Минуси: Малки ъгли на видимост, леко синтетични цветове.
 • OLED се основава на органични диоди, излъчващи светлина (OLED), за да постигне почти идеални дълбоки и богати черни, което означава висок контраст и острота на изображението. Други предимства на този екран включват широки ъгли на видимост (цветът и яснотата се поддържат, когато се гледат от всеки ъгъл от 180 градуса) и бърза реакция. Технологията ще направи възможно производството на много тънки и гъвкави екрани. Основният недостатък е високата цена на OLED телевизорите.
 • QLED използва светодиоди под формата на квантови точки, които осигуряват по-бързо превключване на пикселите и осигуряват ясни изображения без изместване. Предимствата на тази технология са невероятна яркост на изображението (до 2000 нита) и подобрено цветопредаване (покрива почти 100% от цветовото пространство) .Друг плюс е енергийната ефективност. Недостатъците включват висока цена и несъвършен черен цвят.

Какво е NanoCell и QLED

Клетка NANO

LG произвежда телевизори с технология Nanocell... Всъщност това е същата IPS матрица, но с допълнителен светлинен филтър. Телевизионна камера с наноклетка е по-добра, отколкото без нея.

Samsung произвежда телевизори с технология QLED... Всъщност това е същата VA матрица, но подсветката е малко по-различна. Coled TV е по-добър от VA.

Кое е по-добро от Nanocell или QLED? На този въпрос е много трудно да се отговори. Ако вземем средния ценови сегмент, тогава най-вероятно QLED е по-добър. При тази технология видът на подсветката не е толкова критичен и е Edge LED (отстрани) за парите. Но Nanocels имат добро цветопредаване. Като цяло, не забравяйте да разгледате тези телевизори на живо, преди да купите.

Предимства на LCD и OLED технологията

Не толкова отдавна популярната OLED матрица за смартфони влезе в действие. Това е OLED матрица, където всеки работи независимо от останалите. По този начин се постига не само ниска консумация на енергия, но и по-контрастен образ. OLED е безспорен победител във всички измерения, с изключение на разходите. Тук далеч не е демократично.

Но ако искате първокласно качество на картината, изберете технологията OLED. Вярно е, че бюджетът може да бъде засегнат не само от закупуването на такъв телевизор, но и от неговия ремонт.

Коя резолюция да изберете

Коя резолюция да изберете

Разделителната способност на екрана е също толкова важен критерий при избора на телевизор за домашна употреба. Колкото повече пиксели, толкова по-добре се предават графиките, изображението е ясно и детайлно. Днес се използват няколко опции за разделителна способност:

 • HD - стандартът за излъчване на програми по телевизията. Спецификациите му са 1280x720p. Няма да е достатъчно за 43-инчов диагонал.
 • FullHD осигурява средно качество на изображението с приемливи детайли. Повечето филми са записани в тази резолюция. Характеристиките му са 1920 × 1080 px.
 • 4K Ultra HD - модерният стандарт за висококачествена резолюция. Тази резолюция може да бъде намерена само на телевизори с диагонал 43 инча и повече. Характеристиките му са 4096 × 2160.
 • 8K - най-новото и най-ново поколение резолюция. Той осигурява зашеметяващо качество на изображението, но все още има много малко съдържание за него. Поради това все още не е препоръчително да купувате телевизор с тази резолюция. Неговите характеристики: 7680 × 4320.

За гледане както на телевизионни програми, така и на повечето филми е подходяща разделителна способност FullHD. Ако бюджетът ви е ограничен, можете да се справите с HD телевизор.

Контраст и яркост

Нивото на контраст влияе върху това колко дълбоки и богати изглеждат тъмните нюанси. И за да можете да гледате съдържание по всяко време на деня, яркостта на телевизора е важна. Ниският диапазон на яркост може лесно да доведе до умора на очите и това трябва да се избягва. Оптималните характеристики изглеждат така:

 • Контраст в съотношението на бели и черни цветове - 5000: 1;
 • Яркост - в диапазона от 300 до 600 cd / m².

Подсветка. Edge, Direct, Full array (FALD)

Избор на тип подсветка

В LED или LCD панелите има разделение на два вида подсветка:

 1. Странично (ръбово) осветление... Това е по-бюджетна опция за подсветка, при която светодиодите са разположени в краищата на екрана.
 2. Задно (директно) осветление... Скъпа опция за подсветка, при която светодиодите са разположени зад матрицата. Този тип създава по-равномерно разпределение на светлината по екрана.

Не е трудно да се разбере, че подсветката е по-ефективна и трайна. Отделно се откроява подсветката FALD, при която светодиодите все още са разположени зад екрана. Разликата се крие в способността им да се изключват при тъмни сцени. Това създава ефект, подобен на работата на OLED матриците.

HDR

HDR предимстваHDR технологията все повече се използва в новите телевизори. Буквално това означава висок динамичен обхват, обикновено с дълбочина на цвета 10 бита. Чрез увеличаване на нивото на детайлност в светли и тъмни нюанси, изображението става възможно най-реалистично.

Метаданни - допълнителна информация за това как трябва да се показва сцената. Има няколко основни формата:

 1. HDR10 е основният, най-популярният формат на дисплея.
 2. HDR Pro е персонализиран формат на LG с метаданни.
 3. HDR10 + е персонализиран формат на дисплея за Philips и Samsung с метаданни.

Има много HDR формати за показване. Но разликата между тях практически не се забелязва за обикновен потребител.

RGBW и WRGB

RGBW е по-евтин тип LED матрица в 4K телевизори от LG. Ако конвенционалните 4K телевизори използват стандартен RGB тип матрица, където субпикселите се състоят от червен, син и зелен цвят, тогава към тях се добавя и бяло. Изглежда, че яркостта и качеството на картината трябва да са по-високи, но това не беше така. Размерът на субпиксела не се променя тук.

WRGB е същия тип матрица с добавяне на бял субпиксел, но с намаляване на техния размер. Цялата група подпиксели се побира тук в един пиксел. Тази технология се използва на OLED матрици на по-скъпи телевизори. Тук се оказа прилагане на технология, при която качеството на изображението не страда, но яркостта е по-висока.

Функция Smart TV

Тази функция ви позволява да свържете телевизора си с интернет чрез кабел или WI-FI. Вградената операционна система превръща телевизора в мултимедийно устройство, което ви позволява да преглеждате съдържание, да чатите в социалните мрежи, да гледате филми и да слушате музика от филми и музикални библиотеки, да записвате ефирни програми и да играете онлайн игри.

Избрахме най-доброто от цялото разнообразие от телевизионни модели, налични на руския пазар. Оценката се съставя, като се вземат предвид характеристиките, ценовата категория, експертното мнение и оценките на клиентите.

Митове за избора на телевизор

4K не е необходим. Все още има малко съдържание, не искам да плащам за 4K

Разделителната способност 4K е стандартна за всички телевизори днес. Това не е излишък, а типична картина. Когато дойдете в магазина, едва ли можете да намерите телевизор с поне средно качество с резолюция 1080p. Не купувате смартфон без достъп до интернет.

Ако имате Xbox One, PS4 Slim или Xbox Series S - отидете на 1080p

Първото нещо, с което ще се сблъскате, когато искате да си купите 1080p телевизор, е тяхната недостиг или пълно отсъствие в магазините. Второ, такова решение е непрактично. Това е така, защото дори стандартните конзоли отдавна поддържат 4K. Е, освен това качеството на картината не винаги зависи само от разделителната способност. Други характеристики също играят роля.

43-инчови телевизори с най-добро съотношение цена-качество

Случи се така, че в тази колекция всички представени телевизори имат функцията Smart TV и почти всички модели поддържат Ultra HD (4k) формат. Бързото развитие на технологиите не ни позволява да наречем модела най-добрия с по-ниска производителност. Ценови диапазон 40 000 - 55 000 рубли

1

Samsung QE43Q67TAU 43 ″ (2020)

QLED телевизор Samsung QE43Q60TAU 43 (2020)

Оценка:5,0

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 100 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2 × 10 W)

Средна цена: 44 950 руб

Моделът на телевизора от 2020 г. с технология QLED осигурява 100% съраунд цвят. Обемът на цвета е сертифициран от немската асоциация VDE. Производителят е използвал технологията Dual LED, която му позволява да адаптира своя тон спрямо гледаното изображение. Екранът извън режима на гледане може да бъде персонализиран според вашите нужди: покажете джаджа за времето, информация за времето, снимка или всяко изображение. Това превръща телевизора в интериорен елемент.Друга характеристика на това устройство е възможността за едновременно гледане на телевизионни програми и дублиране на съдържанието, показвано на смартфона във втората част на екрана.

Плюсовете също включват идеалния контраст на изображението и цената. Сред недостатъците потребителите наричат ​​дизайна (слабо закрепване на краката, провисване на рамката), периодично замразяване на YouTube и звука на високоговорителите.

2

Samsung UE43TU8510U 43 ″ (2020)

Телевизор Samsung UE43TU8510U 43 (2020)

Оценка:4,9

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ", VA
 • честота на опресняване на екрана 120 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 36 780 руб

Още 43-инчов 4K телевизор от Samsung. Той има практически същата функционалност и характеристики: двойна подсветка, функцията за персонализиране на екрана в режим на готовност, едновременно гледане в няколко прозореца. Основната разлика е използването на по-евтина VA технология на екрана. Използването на технологията Dynamic Crystal Color обаче ви позволява да направите изображението богато и възпроизвеждането на цветовете е кристално ясно. Това се отрази и на наличността на телевизора, този модел е по-евтин от предишния.

Подобно на предишния модел, Samsung UE43TU8510U 43 има проблеми с поддържането на стари формати и звучащи високоговорители. Освен това има проблеми с гласовия асистент и настройката на цветовете (цветовете са твърде ярки, не могат да се затъмняват). Потребителите коментираха дизайнерските предимства - стабилен статив вместо два клаксона. Поддържа AirPlay 2 и режим на игра.

3

Sony KD-43XG7005 42,5 ″ (2019)

Телевизор Sony KD-43XG7005 42.5 (2019)

Оценка:4,8

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 42,5 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (Linux), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 45 340 руб

Един от най-добрите 43-инчови Ultra HD модели с начално ниво, собственият филтриращ дисплей на Triluminos осигурява ясни изображения и реалистични цветове. Използваната IPS матрица дава добър ъгъл на гледане, без да изкривява изображението. Процесорът 4K X-Reality Pro осигурява бързи честоти на кадрите въпреки 50Hz честота на опресняване. Това ви позволява да преглеждате съдържание с висока разделителна способност, без да жертвате качеството на изображението.

Благодарение на технологията за подобряване на звука DSEE, системата за компенсация Clear Phase и S-Force Front Surround, този модел осигурява отличен звук, независимо от качеството на източника.

Клиентите отбелязват достъпна цена, органичен дизайн, предварително инсталирани канали за стрийминг и възможност за запис на програми директно на USB. Недостатъкът на този модел е липсата на Bluetooth и HDR Dolby Vision.

3

Samsung UE43TU7090U 43 ″ (2020)

Телевизор Samsung UE43TU7090U 43 (2020)

Оценка:4,7

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 120 Hz
 • Smart TV (Tizen), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 27 245 рубли

Още един телевизор на Samsung. Той, подобно на Samsung UE43TU8510U 43 ″, използва VA матрица и кристален дисплей. Основните недостатъци на матрицата се компенсират от използването на нови технологии. PurColour не нарушава цветопредаването, което води до чисто черни и бели цветове, както и богати цветове. UHD затъмняване подчертава контури и създава обем. Auto Motion Plus компенсира динамичните сцени. Имайки предвид последния фактор, както и бързата реакция, това е подходящ модел за геймърите.

Функцията Smart предоставя както обикновени възможности за гледане на поточно съдържание, така и отдалечен достъп за работа с офис програми. Tizen OS дава добро съотношение на производителност, но предлага малко по-малък избор от налични приложения в сравнение с Android TV.

Потребителите отбелязаха HDR характеристиките. Поради ограничената яркост при гледане на специални ефекти, динамичният обхват и контрастът се губят.

5

LG 43UN74006LA 43 ″ (2020)

Телевизор LG 43UN74006LA 43 (2020)

Оценка:4,6

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • Smart TV (webOS), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2 × 10 W)

Средна цена: 32 025 рубли

Този модел, за разлика от предишния, използва IPS матрица. LG обаче не е внедрила технологии за компенсиране на несъвършенствата в изображението. Потребителите отбелязват нискокачествен черен цвят, по-близък до сивия и съответно нисък контраст. Освен това екранът има светлина на места, особено по протежение на рамката.

Безспорното предимство на този телевизор е внедряването на системата Smart. Операционната система webOS 5.1 осигурява бързо и удобно сърфиране в интернет, без замръзване, което е важно, когато използвате телевизора като игрална конзола.

Друго предимство е отличният Ultra Surround звук.

Купувачите отбелязват лекотата на управление както с помощта на дистанционно управление, така и с глас. Възможността за автоматично увеличаване на мащаба на изображения с ниска разделителна способност до почти 4K качество.

6

TCL L43P8MUS 43 ″ (2019)

TCL TV L43P8MUS 43 (2019)

Оценка:4,5

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android), Wi-Fi
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)

Средна цена: 23 461 руб

Добър телевизор с диагонал 109 см на стойност от 23 000 рубли. Всички основни функции са изпълнени. Умната система на Android TV OS ви позволява да изтегляте и инсталирате приложения на трети страни. Wi-Fi осигурява достъп до Интернет и Bluetooth сдвояване с други устройства. Има интеграция с гласови асистенти. Звуковата система е стандартна. Функцията Time Shift ви позволява да поставяте на пауза предавания на живо, възможно е да записвате телевизионни предавания на външен носител.

Този телевизор е подходящ за гледане на новини, телевизионни програми и сърфиране в интернет. Качеството на изображението оставя много да се желае: няма функция за компенсиране на движението (изображението е размазано или трептене с бързи промени в кадрите), ниска яркост на екрана (270 нита), технологията Micro Dimming не решава въпроса за сочността на изображението.

Потребителите отбелязаха и неудобно разположения USB порт и малкия ъгъл на гледане.

7

Philips 43PUS7505 43 ″ (2020)

Philips 43PUS7505 43 (2020)

Оценка:4,4

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (SAPHI), Wi-Fi
 • звукова мощност 20 W (2x10 W)

Средна цена: 27 460 рубли

За разлика от предишния модел TCL L43P8MUS 43 ″, Philips има обратното. Страхотна картина, но слабо внедрена функция Smart TV. Вярно е, че за най-добър резултат трябва да промените фабричните настройки на изображението на индивидуални. Производителят използва IPS матрица, нивото на черното страда малко, но остава широк ъгъл на гледане. Можем да кажем, че контрастът на този модел е доста добър, като същевременно запазва еднаква стойност по целия екран.

Яркостта на изображението е 350 нита, което е много добър показател за този ценови диапазон. Възпроизвеждането на цветовете е малко ограничено, като експертите твърдят, че достига само 90% според версията на VDE.

Необичайна функция е възможността за регулиране на звука в слушалките независимо от звука на самия телевизор.

Smart TV на операционната система Saphi има ограничен брой приложения и игри.

8

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2 Global 42.5 ″ (2019)

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2 Global 42.5 (2019)

Оценка: 44,4

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • диагонал на екрана 42,5 ″, IPS
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (Android TV), Wi-Fi
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)

Средна цена: 24 490 рубли

Друг модел, който, подобно на TCL L43P8MUS 43 ″, има качество на изображението, страда в сравнение с внедряването на функцията Smart. Основната жалба на потребителите е неправилно работещата HDR функция. Изображението се характеризира с ниска дълбочина на цвета и яркост, няма изглаждане на динамиката, има светкавици на екрана. Абсолютно не е подходящ като екран за игри.

Телевизорът работи на операционната система Android TV, която ви позволява гъвкаво да конфигурирате функцията Smart и да инсталирате много приложения. Има поддръжка за Google Chromecast, поради което можете да синхронизирате съдържание от вашия смартфон. Бърза онлайн скорост и WI-FI 5.5GHz. Добрият гласов контрол дава възможност за отваряне и промяна на настройките, стартиране на програми, сърфиране в Интернет.

Според отзивите на клиентите телевизорът не звучи много добре.

Най-добрите евтини 43-инчови телевизори

Този раздел представя добри телевизори в ценовия диапазон до 20 000 рубли. За да постигнат такава достъпна цена, производителите трябва да използват по-евтини технологии или да се откажат от част от функционалността, но това не винаги влияе върху качеството на изображението.

1

Hisense 43A7300F 43 ″ (2020)

Hisense 43A7300F 43 (2020)

Оценка:5,0

 • 4K UHD (3840 × 2160), HDR
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • Smart TV (VIDAA), Wi-Fi
 • звукова мощност 14 W (2 × 7 W)
 • тип подсветка: Директен светодиод

Средна цена: 22 330 руб

Този модел е малко по-скъп от 20 000 рубли, но вече принадлежи към по-високата категория интелигентни телевизори. Екранът е с резолюция 4K UHD (3840 × 2160), яркостта и контрастът на изображението са прилични. Яснотата страда малко, наблюдава се размазване на показаните обекти. Интелигентната функция и WI-FI изходът дават възможност за сърфиране в интернет, инсталиране на приложения, слушане на музика и гледане на филми. Голям избор от различни съединители ви позволява да възпроизвеждате мултимедийни файлове от различни носители.

 • дълбочина на цвета 8 бита + FRC;
 • Поддръжка на Anyview Cast;
 • тип затъмняване Ultra Dimming.

Потребителите забелязват посредствено звучене на високоговорителите, липса на сила на звука, както и забавяне на звука при възпроизвеждане на съдържание като недостатъци. Предимствата включват качество на изображението без видими отблясъци и голям ъгъл на гледане.

2

Hyundai H-LED43ET3001 43 ″ (2019)

Hyundai H-LED43ET3001 43 (2019)

Оценка:5,0

 • 1080p Full HD (1920 × 1080)
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 60 Hz
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)
 • поддържа DVB-T2

Средна цена: 14 790 руб

Този модел има Full HD резолюция на екрана и IPS матрица. Широк ъгъл на гледане, но купувачите са забелязали изкривяване при промяна на ъгъла и светлината на екрана. Телевизорът няма функция Smart TV, но има възможност за запис на телевизионни програми на носителя и функцията TimeShift. Останалото е доста стандартен модел със средни показатели за яснота, цветен изход, контраст, звук. Осигурени са всички необходими конектори и изходи. Може да се използва като монитор.

Купувачите отбелязаха добро качество на изработка и липса на замръзване. Най-голямото предимство на този модел е неговата цена. Можем да кажем, че телевизорът отговаря на изискванията на непретенциозен купувач, който не се нуждае от допълнителни хладни камбанки, но размерът на диагонала, качеството и цената са важни.

3

BBK 43LEM-1063 / FTS2C 43 ″ (2019)

BBK 43LEM-1063 / FTS2C 43 (2019)

Оценка:4,8

 • 1080p Full HD (1920 × 1080)
 • диагонал на екрана 43 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)
 • поддържа DVB-T2

Средна цена: 16 189 руб

Отличен бюджетен модел с разделителна способност на FullHD екран и поддръжка на основните стандарти за цифрова телевизия. В допълнение, производителят представи набор от основни стандартни слотове и конектори: HDMI x3, AV, USB, VGA. Купувачите отбелязват непрекъсната работа с външни носители за съхранение. Добро възпроизвеждане на цветовете, яснота на изображението и контраст. Няма изкривяване на изображението при промяна на ъгъла на гледане и няма светлина на екрана.

Конвенционална озвучителна система: два 8W високоговорителя създават приличен звук, достатъчен за удобно гледане на филми и телевизионни предавания.

На този модел липсва функцията Smart TV, характерна за телевизорите от тази ценова категория. Потребителите го препоръчват за закупуване, тъй като се справя отлично с основните си функции.

4

BQ 4302B 42,5 ″ (2019)

BQ 4302B 42.5 (2019)

Оценка:4,7

 • 1080p Full HD (1920 × 1080)
 • диагонал на екрана 42,5 ″
 • честота на опресняване на екрана 50 Hz
 • звукова мощност 16 W (2x8 W)
 • тип подсветка: Директен светодиод

Средна цена: 16 490 рубли

Телевизорът има и стандартна 1080p Full HD резолюция на екрана с LED подсветка. За разлика от предишния модел, този телевизор има функция Smart, която е доста рядка при модели от тази ценова категория.

Зрителният ъгъл е 170 градуса и следователно процентът на изкривяване на изображението при този модел е доста нисък. Подобрената матрица A +++ ви позволява да стабилизирате изображението, да направите възпроизвеждането на цветовете ярко, графиките са ясни и контрастни.

Свързването с интернет е възможно чрез кабел и с помощта на вградения WI-FI модул. Производителят използва операционната система Android, която предоставя широки възможности за инсталиране на приложения, контрол на телевизора и съдържанието.

Можете да коригирате стандартния звук на високоговорителите, като свържете високоговорители.

Като цяло купувачите са доволни от телевизора BQ 4302B 42,5 ″, като посочват, че това е един от най-добрите евтини модели в своя сегмент.

Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио