21 Най-добрата тоалетна за апартамент и къща

21 Най-добрата тоалетна за апартамент и къща

Най-скъпата тоалетна не винаги е по-добра по отношение на характеристиките на средния ценови сегмент. Може да плащате прекалено много за марката. Освен това всички нови артикули се намират предимно само в средния и скъп сегмент. Ако просто се нуждаете от "работен кон", тогава можете да разгледате по-отблизо евтините модели. По отношение на здравината и издръжливостта те са почти толкова добри, колкото по-скъпите им братя, но отстъпват на външен вид. Съставихме рейтинг на тоалетни чинии през 2020 г. въз основа на отзиви на клиенти, рейтинг на онлайн магазини и нашите познания.

Александър Потапенко, консултант на ВиК магазин, помогна да се изготви рейтинг на най-добрите тоалетни за годината.

Видове тоалетна приставка

Етаж. Типът на закрепване е най-често срещаният, класически вариант. Тоалетни чинии с подобен дизайн се срещат в повечето домове и обществени места. Конструкцията е фиксирана към пода с анкерни болтове и затягащи гайки.

Приложен. Представлява вид подова тоалетна. Конструкцията е фиксирана към пода, но е поставена до стената. Казанчето е вградено в стената и скрито от очите на потребителя.

Окачване. Този дизайн е компактен и се вписва идеално в малки пространства. За монтаж се използва специална инсталационна рамка, която се монтира заедно с казанчето в стената. Отвън има само бутонът за изплакване и самата купа, която е прикрепена към рамката.

Дизайн на изданието

Трябва предварително да помислите как трябва да изглежда изходът на бъдещата тоалетна чиния. Разграничават се следните видове:

Хоризонтално. Той е разположен успоредно на пода, свързан с канализационния щранг, който е на едно ниво с него. Има трудности при инсталирането на купата, когато се подравнява разклонителната тръба с канализационната тръба. Възможни са чести запушвания поради правоъгълния лакът.

Косо. Този тип изход е наклонен към пода под ъгъл 30 - 45˚. Лесно се свързва с канализационния колектор. Освен това той може да бъде разположен под ъгъл от 0 - 40 ˚ по отношение на разклонителната тръба на изхода на купата.

Вертикален. Дизайнът предполага изход, който е насочен вертикално надолу. Канализационната тръба е разположена под купата. Тези тоалетни консумират по-малко вода, но са трудни за инсталиране и ремонт.

Тоалетни без джанти

Моделите без джанта имат няколко предимства:

  • висока скорост на промивен поток;
  • хигиена - няма къде да се натрупа мръсотия;
  • естетичен външен вид;
  • безшумност;
  • рентабилност.

Топ производители на тоалетни

В специализираните ВиК магазини е представена широка гама от продукти в различни ценови категории.

ДА СЕ бюджетен сегмент включват тоалетни чинии, произведени от такива руски марки като керамика Oskol, Santek, Iddis, Sanita Luxe и Роза.

Ако решите водопровод със средна цена, по-добре е да обърнете внимание на фирмите Витра, Густавсберг, Жика или Биен.

Луксозни модели произвеждат такива известни световни марки като Геберит, Джейкъб Делафон, Рока. Laufen други.

Ако тоалетната е на последното място, това не означава, че е най-лошата. Просто е малко по-евтино и марката не е толкова известна. Всеки от списъка може безопасно да бъде закупен. Изберете според формата и характеристиките, които ви подхождат.

По-добри тоалетни на пода

Най-добрите висящи тоалетни чинии

Рейтинг
( 7 оценки, средно 3.29 на 5 )
Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио