ТОП-12 Най-добрите инсталации за тоалетната, съвети за избор

Прегледахме най-добрите инсталации на руския пазар. От тях избрахме най-добрите и надеждни модели и направихме оценка от 2021 от тях. TOP е направен според мнението на експерти и отзиви на клиенти. Инсталацията представлява стоманена конструкция, която фиксира монтираната на стената тоалетна на височина от пода. Това е здрава рамка, която може да побере резервоара за вода, купата и човека върху нея. Когато приключи, това придава на банята естетичен вид. Дренажният резервоар и захранващите елементи са скрити в стената, само тоалетната се вижда от очите. Коя инсталация да изберете, за да затворите въпроса за ремонта на баня? Продуктите се различават по вида на инсталацията и дизайна.

Какво е по-добра инсталация или обикновена тоалетна

Популярността на окачените тоалетни чинии с монтаж се обяснява с несъмнените им предимства пред другите видове това санитарно оборудване:

 • с инсталирането на инсталацията, тръбната система е скрита, тоалетната става по-привлекателна;
 • има възможност за изпълнение на различни дизайнерски проекти, отговарящи на модните тенденции;
 • визуално разширява пространството;
 • опростява процеса на измиване на помещенията и оборудването за баня;
 • става възможно поправянето на подовата настилка под закрепването без затруднения;
 • дизайнът на инсталацията позволява да се намали консумацията на вода по време на промиване, без да се нарушава ефективността на промиването;
 • инсталирането на окачено оборудване с правилни размери спестява място в помещението.

Отрицателни аспекти на инсталирането на инсталацията

Желанието да се даде на банята представителен външен вид изтласква недостатъците на окаченото оборудване на заден план. Недостатъците включват следните точки:

 1. Процесът на инсталиране на инсталацията е много по-сложен от инсталирането на конвенционална тоалетна чиния с компактно казанче. Изисква се точно изчисление на размера на оборудването. Грешките могат да доведат до сложни и скъпи ремонти, до разрушаване на стените на банята.
 2. Поврежданията при инсталиране са скъпи и трудни за ремонт. Поради това се препоръчва да купувате продукти от утвърдени на пазара марки. Марковото окачено водопроводно оборудване и инсталирането му струват на потребителя почти наполовина по-малко от конвенционалните стандартни тоалетни чинии.
 3. Ако е необходимо да се поправи тоалетната чиния с монтаж, почти винаги е необходимо да се наруши целостта на стената и да се завърши отново.
 4. Ако стенната тоалетна е счупена, тогава най-вероятно ще трябва да прибегнете до услугите на професионалист, за да я поправите. Това може да отнеме доста дълго време. Докато конвенционалният подов модул често може да бъде ремонтиран самостоятелно чрез подмяна на дефектната част.
 5. За правилното изчисляване на размерите и монтажа на прикрепеното водопроводно оборудване се изискват професионални знания и умения за работа. Опитът да направите всичко сам може да стане твърде скъп.

За да инсталирате тоалетна чиния с монтаж, по-добре е да поканите опитни майстори, които могат да гарантират висококачествена работа. Услугите на специалисти струват определена сума пари, но елиминирането на грешки поради неумели действия може да бъде много по-скъпо.

Видове инсталации

Видовете инсталации зависят от метода на монтаж и разпределението на теглото. Разпределете:

Блокиран. Монтира се директно върху носещата стена с разширителни анкери. Окачен без допълнителни опори. Тези модели не се препоръчват, ако в семейството има хора с наднормено тегло или за инсталиране на обществени места.

В рамка. Те са фиксирани към стената и към пода. Основният товар пада върху регулируемите крака. С тяхна помощ се определя височината на тоалетната. Като правило тя може да бъде променена в рамките на 20 см. Такава конструкция е прикрепена не само към носещата стена, но и към гипсокартона.

За да не се объркате с избора на инсталация, трябва да обърнете внимание на:

 • Пълнота. Трябва да се провери според инструкциите.
 • Ако инсталацията и тоалетната не са един комплект, тогава параметрите на последната се вземат предвид при избора.
 • Бутонът за измиване е сервизен прозорец. Колкото по-голям е той, толкова по-удобно ще бъде да се извърши ремонт по-късно.

Инсталацията трябва да бъде избрана въз основа на размера на банята.

По размер и местоположение те се разделят на:

Стандартен. Подходящ за монтаж в обикновени не малки бани. Размерите на такива конструкции са: ширина 50-60 см, дълбочина 12-25 см, височина 110-140 см. Най-често срещаният тип инсталации, тъй като те са универсално подходящи за стандартна баня.

Ниска. Височината на рамката не надвишава 85 см. Подходяща за бани със сложни креативни оформления. Такава инсталация може да бъде инсталирана, например, под прозорец.

Двустранно. Използва се за инсталиране на две купи едновременно. Бутонът за промиване е еднакъв. Такива модели се използват в търговски или офис сгради. Спестяват място.

Ъгъл. Те ви позволяват да инсталирате тоалетната в ъгъл, което е рационално решение, ако размерите на модула за баня са малки.

За няколко устройства в един ред. Също така опция за търговска употреба, като инсталиране на серия писоари в обществени тоалетни. Те са монтирани на една рамка.

Най-добрите производители на тоалетни инсталации

Когато избирате инсталация, трябва да решите производителя. Сега пазарът е в ТОП:

Geberit (Швейцария)... Има няколко продуктови линии. От бюджетни редове до повече премиум такива. Изплакнете плочи с опростен дизайн, компактен и естетичен. По-добре е да закупите инсталация и ключ в комплект, като се има предвид тяхната съвместимост. Един от най-добрите производители на инсталации;

Grohe (Германия) Той има висока производителност в средния ценови сегмент.

Viega... Цялата линия е стандартна, но има модел за инсталиране на ъглови тоалетни. Рамките са изработени от плътна дебелостенна квадратна тръба;

Tece... Премиум сегмент. Голям избор от универсални ключове за монтаж, подходящи за всеки модел марка. Регулиране на цевта спрямо рамката. Обемът му е 10 литра.

Идеален стандарт е утвърден производител на надежден санитарен фаянс. Останалите марки са специализирани в производството на инсталации.

Класацията се класира от най-добрите от най-добрите до по-опростените модели.

Включени най-добрите инсталации без тоалетна чиния

1

Geberit Duofix 111.796.00.1 Sigma

Geberit Duofix 111.796.00.1 Sigma

Оценка:5,0

 • за тоалетна
 • тип тоалетна чиния: висяща
 • монтаж: в пода, в некапитална стена
 • водоснабдяване: отгоре
 • режим на източване на вода: два бутона (пълно източване / икономия)

Средна цена: 24 820 руб

Инсталацията е подходяща за окачени стенни тоалетни с издатина до 70 см. Минималната височина, на която могат да се фиксират краката, е 9 см. Те са направени безстепенно. Рамка от 2 мм стомана. Дебелина на казанчето 8 cm, отлита и защитена от конденз. В него няма метални елементи, което гарантира липса на корозия.

Инсталацията Geberit Duofix 111.796.00.1 е съвместима с всяка окачена на стена тоалетна. Няма включен бутон.

Дренажният резервоар се регулира от обема на източената вода. Възможни варианти: 4,5 литра, 6 литра и 7,5 литра за голям флъш и 3-4 литра за малък.

2

TECE 9300000

TECE 9300000

Оценка:4,9

 • за тоалетна
 • тип тоалетна чиния: висяща
 • монтиране: в плътна стена, в некапитална стена
 • водоснабдяване: ляво, отгоре
 • режим на източване на вода: два бутона (пълно източване / икономия)

Средна цена: 23 680 руб

Инсталацията е с масивна стоманена рамка и всички модули са самоносещи.Ако към него е прикрепена тоалетна с намалена опорна повърхност, трябва да инсталирате допълнителни скоби. TECE 9300000 е здрава рамкова конструкция. Опорните крака се регулират от 0 до 20 см.

В рамката се пробиват дупки за закрепване към дървени или метални конструкции, което улеснява монтажа. С него може лесно да се борави един човек. Комплектът включва комплект дюзи, адаптерът DN90 / 100 може да се използва като хоризонтално измиване в модула.

Дренажният резервоар е направен от удароустойчива пластмаса и е изолиран за предотвратяване на конденз, обемът на водата е 10 литра. За промиване е възможно регулиране: голямо - 4,5 литра, 7,5 литра и 9 литра, малко - 3 литра. Направен е безшумен хидравличен пълнителен клапан, т.е. няма звук, когато пишете вода.

Тази инсталация работи добре с тоалетни без джанти: настройката за измиване елиминира пръскането.

TECE 9300000 не се доставя с бутон.

3

Grohe Rapid SL 38775001

Grohe Rapid SL 38775001

Оценка:4,8

 • за тоалетна
 • тип тоалетна чиния: висяща
 • водоснабдяване: ляво, дясно, задно
 • режим на източване на вода: два бутона (пълно източване / икономия)
 • контрол на източване: пневматичен

Средна цена: 11 385 руб

Това е здрава рамкова инсталация с височина 113 см. Включва допълнителна шумоизолираща подложка и бутон за измиване.

Обемът на изплакването може да се регулира: голям - 4,5 литра, 6 литра и 9 литра, малък - 3 литра. Промивният клапан е пневматичен, което осигурява мощен поток от вода. Ето защо Grohe Rapid SL 38775001 не е съвместим с тоалетни без джанти без допълнителен пръстен за регулиране на водата. Инсталацията не е завършена с тях, трябва да го закупите отделно.

Дизайнът пасва на всяка окачена на стена тоалетна.

4

AM.PM I012702

AM.PM I012702

Оценка:4,7

 • за тоалетна
 • тип тоалетна чиния: висяща
 • закрепване: в основната стена
 • режим на източване на вода: два бутона (пълно източване / икономия)
 • височина на монтаж 132см

Средна цена: 13 190 руб

AM PM е друг производител на водопроводни инсталации, основан в Германия през 2010 година. Той се отличава с интересен дизайн и подобрена услуга за контрол на качеството.

Инсталацията I012702 е много компактна (9,5 см дълбочина, 42,5 см широчина) и е подходяща за монтаж в малки бани. При закрепване на купата се използват безстепенни регулируеми шипове. За сервизния прозорец трябва да се подготви задна кутия. Всички елементи се инсталират бързо и лесно.

При изпразване и пълнене на резервоара шумът е на изключително ниско ниво.

Инсталацията е съвместима с чувствителната на допир електронна система за измиване на писоар CUSEF7006.

5

Viega Eco Plus 8161.2

Viega Eco Plus 8161.2

Оценка:4,6

 • за тоалетна
 • тип тоалетна чиния: висяща
 • монтиране: в пода
 • режим на източване на вода: два бутона (пълно източване / икономия)
 • контрол на изтичането: механичен

Средна цена: 11 982 руб

Този модел има предварително сглобен ъглов клапан за лесен монтаж. Той може да бъде адаптиран за лесна употреба от хора с увреждания поради дизайна си без бариери.

Бутонът не е включен, но инсталацията е съвместима с всички бутони на Viegga.

Възможно е да се регулира промиването: голямо - 6 литра и 9 литра, малко - 3 литра. Ако е инсталиран в съответствие с фабричните инструкции, е възможно незабавно повторно промиване.

6

IDDIS Profix PRO0000i32

IDDIS Profix PRO0000i32

Оценка:4,5

 • за тоалетна
 • тип тоалетна чиния: висяща
 • закрепване: в пода, в основната стена
 • режим на източване на вода: два бутона (пълно източване / икономия)
 • контрол на изтичането: механичен

Средна цена: 12 590 руб

Iddis е руска търговска марка. На пазара от 2004г. Съчетава качеството и наличността на продукта.

Инсталация Profix PRO0000i32 има фитинги на две нива, самоносеща рамкова единица от прахово боядисана стомана и запечатан резервоар от ABS пластмаса. Той е компактен и лесен за инсталиране.

Резервоарът има два режима на промиване: голям - 6 литра, малък - 3 литра. Инсталацията не е съвместима с тоалетни без джанти.

Включени най-добрите инсталации с тоалетна чиния

1

Roca The Gap 893104100

Roca The Gap 893104100

Оценка:5,0

 • стенна конструкция
 • казанче в комплект със скрит монтаж
 • включена седалка
 • материал на корпуса: санитарен фаянс
 • без джанти

Средна цена: 31 978 рубли

Roca е испанска марка с вековна история, основана през 1917 г. Компанията се появи в Русия през 2004 година.

Краката са изработени от поцинкована стомана и могат да се регулират от 0 до 24 см. Конструкцията не е обект на корозия.

Резервоарът е шумоизолиран и защитен от конденз; вътре е монтирана пяна. Промивният клапан е регулируем.

Комплектът включва керамична тоалетна без джанти и седалка с микролифт (плавно спускане).

2

Идеален STANDARD Connect W880101

Идеален STANDARD Connect W880101

Оценка:4,9

 • стенна конструкция
 • казанче в комплект със скрит монтаж
 • включена седалка
 • материал на тялото: санитарен порцелан
 • механичен дренаж, с микролифт

Средна цена: 23 621 руб

Ideal Standart International е мултинационална компания със седалище в Белгия.

Инсталацията е подходяща за малки бани: нейната ширина е 36,5 см, а дълбочината на монтажа е регулируема от 14,8 до 24,5 см.

Резервоарът има два режима на промиване: голям 6 - l, малък - 3 l.

Инсталацията е в комплект с класически санитарен порцеланов ръб и седалка с функция микролифт.

3

VitrA S50 9003B003-7201

VitrA S50 9003B003-7201

Оценка:4,8

 • стенна конструкция
 • казанче в комплект със скрит монтаж
 • включена седалка
 • материал на тялото: санитарен порцелан
 • механичен дренаж, с микролифт

Средна цена: 25 190 руб

Vitra е турска марка, която произвежда глинени изделия от 1942 година.

Дълбочината на монтаж е 14,5 см, а самата конструкция е лесна за сглобяване. Казанчето е оборудвано с тих механизъм за измиване Geberit.

Включва тоалетна без джанти със седалка (функция микролифт). Изработен е от санитарен порцелан с устойчиво на петна покритие и е с дебелина 18 мм и е оборудван със система против пръски.

Тоалетната чиния е малка и не е много лесна за използване. Доставеният бутон за източване е гланциран - върху него остават отпечатъци.

4

Grohe Bau Керамика 39586000

Оценка:4,7

 • стенна конструкция
 • включена седалка
 • материал на тялото: санитарен порцелан
 • без джанти
 • механичен дренаж, с микролифт

Средна цена: 19 921 руб

Инсталацията е изолирана от кондензна влага. Притежава удобна плоча за промиване 19,7 * 15,6 см. Комплектът включва шумопоглъщаща подложка за тихо изплакване.

Санитарна порцеланова тоалетна чиния без джанти с микролифт седалка. По време на работа има леко пръскане на вода, тя се елиминира чрез закупуване на пръстен за регулиране на измиването.

5

Cersanit Delfi + Vector SET-DEL / Vec / S-DL / Ac-Cg-w

Cersanit Delfi + Vector SET-DEL / Vec / S-DL / Ac-Cg-w

Оценка:4,6

 • стенна конструкция
 • казанче в комплект със скрит монтаж
 • включена седалка
 • материал на тялото: санитарен порцелан
 • механичен дренаж, с микролифт

Средна цена: 12 990 руб

Cersanit е полски производител на керамика, който произвежда продукти от 1998 г.

Инсталация Delfi + Vector SET-DEL / Vec / S-DL / Ac-Cg-w в класически размер: ширина 39,5 см, дълбочина на монтаж 31 см, височина на рамката 120 см.

Комплектът включва джанта класическа санитарна порцеланова тоалетна и двоен бутон за измиване.

Обемът на резервоара е 6 литра, в икономичен режим (3 литра) мощността е малка.

Тоалетната чиния е компактна, овална. Оборудван с микро повдигаща седалка.

6

Cersanit Carina + Link PRO SET-CARC / LPRO / S-DL / Pi-w

Cersanit Carina + Link PRO SET-CARC / LPRO / S-DL / Pi-w

Оценка:4,5

 • стенна конструкция
 • казанче в комплект със скрит монтаж
 • включена седалка
 • материал на тялото: санитарен порцелан
 • без джанти

Средна цена: 16 990 руб

Монтаж Carina + Link PRO SET-CARC / LPRO / S-DL / Pi-w е оборудван с допълнителна шумоизолираща подложка, която осигурява тихо изплакване и събиране на вода. Обем на резервоара - 6 литра, мощно промиване, регулируемо. Самата конструкция е лесна за инсталиране: удобна схема за сглобяване и просто закрепване към стената и пода, дори един човек може да се справи.

Тоалетна чиния класически джанта със седалка с микролифт. Може да се отстрани с едно леко натискане за лесно почистване. Купата е правоъгълна, плитка.

Добра комбинация от качество и цена.

Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио