ТОП Най-добрите овлажнители за апартаменти и къщи

Най-добри овлажнители за 2021 година

Овлажнителят на въздуха е компактно устройство, състоящо се от резервоар за вода, електрически нагревател и специален изпарител за влага. Такова устройство поддържа добре влажността на въздуха през лятото и зимата в апартаменти и къщи. Допълнителна функция е ароматизацията на въздуха. На свой ред овлажнителите няма да могат да пречистят въздуха. Това се прави от пречистватели на въздуха или шайби за въздух. Допълнителни функции са UV дезинфекцираща лампа вътре и ароматизация на въздуха.

В статията ще ви кажем кой овлажнител е по-добре да изберете за апартамент или частна къща. Класацията включва най-добрите ултразвукови, традиционни и парни овлажнители. Всеки вид има както предимства, така и недостатъци. Освен това събрахме няколко успешни измивания на въздух, които могат не само да овлажняват, но и да пречистват въздуха от фин прах, косми и животински косми.

Отидете директно към рейтинга на овлажнителите =>

GOST установи препоръчителната относителна влажност на въздуха за жилищни помещения през летния сезон от 30-65%, през зимата 30-45%. Ако въздухът е прекалено сух, дихателните пътища и лигавиците ще бъдат раздразнени, което може да предизвика настинки като ринит, хрема и алергии. Кожата ще изсъхне и ще остарее по-бързо. В случай, че въздухът в апартамента е прекалено влажен, има опасност от мухъл по повърхностите. Гъбичките могат да причинят белодробни заболявания, астма и тежки пристъпи на алергия. Освен това мухълът и плесента унищожават строителните и довършителните материали.

Как да изберем добър овлажнител за въздух

Преди да закупите устройство, трябва да проучите неговите характеристики. Помислете за най-важните критерии за избор на овлажнител за въздух за апартамент или къща:

 1. Оптимална мощност устройство 30 - 35 вата. Имайте предвид, че твърде мощният овлажнител ще консумира много електричество, което ще се отрази на семейния бюджет.
 2. Ефективност на устройството за малък апартамент или стая до 30 m2 ще бъде 350 - 400 ml / h. Изпълнение на добър овлажнител за стая от 70 - 80 m2 ще остави до 600 ml / h. Колкото повече площ обслужва устройството, толкова по-висока е консумацията на енергия.
 3. Много модели от средния ценови сегмент имат вграден хигрометър и хигростат - специални сензори за контрол на влажността на въздуха, които спомагат за поддържане на зададените параметри. Но те не винаги дават точна картина на измерванията, тъй като те се намират вътре в устройството, а влажността в близост до корпуса на устройството е винаги по-висока, отколкото в другия край на стаята. Ето защо е по-добре да закупите компактен хигрометър, който може да се инсталира навсякъде в стаята, той ще измерва по-точно влажността на въздуха.
 4. Средно ниво на шумаовлажнителят излъчва по време на работа е 25 dB. Това е като тих разговор. По-добре е да изберете модели с ниско ниво на шум, тъй като при висок сух въздух устройството ще работи повече от един час.
 5. Добре е устройството да е с високо качество филтри за вода... Те са необходими, ако водата не е с най-добро качество. Ако обаче чешмяната вода е чиста и безопасна за пиене, тогава модели на овлажнители могат да бъдат закупени без сложна система за филтриране. По време на работата на устройството няма да има бели отлагания върху предмети в стаята.
 6. Специална антибактериална лампа убива вируси и бактерии вътре в овлажнителя. Ако имате малки деца, това е добър избор.
 7. Консумация на вода зависи пряко от обема на контейнера вътре в устройството. При непрекъсната работа на ден, устройството може да консумира до 400 ml вода на час. Ако въздухът е влажен, консумацията на вода се намалява. На ден се консумират до 14 литра вода на сух въздух.

Какви са овлажнителите

Нека да разгледаме 5-те най-популярни вида овлажнители сред потребителите.

 1. Ултразвукови модели - някои от най-популярните в продажба. Благодарение на мембраната, която създава ултразвукови вибрации, водата може да се изпарява интензивно дори при стайна температура. Устройството генерира студена пара, което е абсолютно безопасно за деца, растения и домашни любимци. Ниският разход на енергия е основното предимство на такива овлажнители.
 2. В традиционните овлажнители използва се специален мокър филтър, през който въздухът се задвижва от вентилатор. Осигурява естествено изпаряване на влагата. Поради факта, че прахът от въздуха се утаява върху мократа повърхност на филтъра, настъпва умерено пречистване на въздуха. Устройствата от този тип са по-големи от техните ултразвукови аналози. Освен това те трябва постоянно да сменят водата, тъй като тя се замърсява. Основното предимство е, че при този метод въздухът не е подгизнал.
 3. Парен овлажнител работи чрез нагряване на вода и изпаряване на пара. Гореща пара с температура около 60относноОт контакта може да изгори, така че е по-добре да използвате устройството там, където няма малки деца и животни. Някои модели са проектирани така, че температурата на изходящата пара да не надвишава 50относноВ. Основното предимство е чистотата на парата, тъй като когато водата заври, вирусите и бактериите се унищожават, а на дъното остават тежки частици.
 4. Измиване с въздух - устройство, при което основната функция за почистване се извършва чрез въртящи се дискове, изработени от специална пластмаса. Въздухът, постъпващ отвън, преминава през барабана с дискове, целият прах и малки частици мръсотия се прилепват към тях и се отмиват с вода от вградения резервоар. Това устройство перфектно ще почисти въздуха от прах, микроби, алергени и някои миризми в апартамента. Някои модели могат да ароматизират въздуха.
 5. Комбинирани устройства - климатичните комплекси често имат HEPA филтри, въглеродни филтри, димни детектори, детектори за температура, влажност. Те елиминират всички алергени, перфектно овлажняват въздуха.

Рейтинг на производителя

Този рейтинг представя производители на бюджетни и първокласни модели въздушни овлажнители, които отговарят на всички необходими критерии за качество, безопасност и надеждност:

 1. Xiaomi Е популярна китайска марка, която създава висококачествени интелигентни джаджи. Те произвеждат огромен брой продукти, включително овлажнители на въздуха. Моделите на въздушен овлажнител Deerma се превърнаха в най-продаваните овлажнители в света. Те се отличават с красив дизайн, качество на изработката и надеждност.
 2. Panasonic - популярна и надеждна марка овлажнители, която произвежда модели с различен набор от опции за различни ценови категории: от евтини основни до мултифункционални устройства от класа "Lux".
 3. Electrolux - един от най-добрите производители по отношение на съотношението цена / качество на устройствата. Той предлага на клиентите високоефективни, компактни и лесни за използване устройства, активно прилага собствени технологии и разработки.
 4. AIC Е европейска компания, специализирана изключително в овлажнители и пречистватели на въздух, предлагаща широка гама от модели, използващи свои собствени иновативни технологии.
 5. Бонеко - най-старият производител и един от лидерите на съвременния пазар. Гамата на компанията включва основно ултразвукови устройства от луксозната категория. Фирмата произвежда всички видове оборудване за създаване и поддържане на микроклимат в помещение - почистващи препарати, шайби, климатични системи, климатици.
 6. Баллу Е демократична марка, която предлага на клиентите евтини и лесни за използване овлажнители с различни набори полезни опции.

Рейтинг на най-добрите ултразвукови овлажнители

Когато се запознахме с това как да изберем овлажнител, разбрахме какъв тип са, можем да преминем към преглед на най-добрите модели от 2020 година. Този рейтинг ТОП-10 е съставен въз основа на мненията на пазарни експерти и потребители според техните отзиви. Помислете за модели от най-гъвкави до бюджетни.

1

Xiaomi Deerma DEM-SJS600

Xiaomi Deerma DEM-SJS600

Оценка:5,0

 • ултразвуков
 • обслужвана площ 25 кв.м
 • производителност 270 ml / h
 • обем на резервоара за вода 5 л
 • антибактериална лампа, ароматизация

Средна цена: 4 500 рубли

Може би най-добрият ултразвуков овлажнител на известна китайска марка с вградена антибактериална лампа и удобно ръчно управление. UV лъчението и въглеродният филтър елиминират вредните микроорганизми и алергени с 99,9%. Оборудван с контейнер за добавяне на вкус. По време на работа нивото на шума е не повече от 34 dB. Към устройството могат да се свържат допълнителни сензори за измерване на влажността и автоматизиране на работния процес.

Основни характеристики:

 • Той работи 12 часа без добавяне на вода, докато обемът на резервоара е 5 литра.
 • Пластмасовият контейнер за вода с диаметър 20 см е много лесен за почистване.
 • UV лампата унищожава всички бактерии и вируси.
 • Устройството е оборудвано с LED подсветка.
 • Може да издава лек шум, когато водата изтече.

2

AIC SPS-902

AIC SPS-902

Оценка:4,9

 • ултразвуков
 • обслужвана площ 30 кв.м
 • обем на резервоара за вода 5 л
 • йонизация на въздуха
 • контрол на скоростта

Средна цена: 6 700 руб

Това е същият ултразвуков овлажнител като предишния модел, но от известен китайски производител. Качеството и производителността на устройството са отлични. Овлажнителят е проектиран да обслужва помещения до 40 m2, оборудван с йонизатор. Има функция за нагряване на вода, която спомага за по-бързо овлажняване на въздуха. С помощта на удобно дистанционно управление можете да контролирате работните параметри и да задавате различни режими.

Характеристики:

 • Функцията йонизация и отопление на водата помага да се поддържа въздухът в помещенията чист и приятен за дишане.
 • Изключва се автоматично, когато водата в резервоара намалее до минимално ниво, което допринася за пожарната безопасност.
 • LED екранът показва температура и влажност.
 • Овлажнител с ниско ниво на шум с функция за пестене на енергия.

3

Ballu UHB-310

Ballu UHB-310

Оценка:4,8

 • ултразвуков
 • обслужвана площ 40 кв.м
 • производителност 300 ml / h
 • обем на резервоара за вода 3 л
 • ароматизиране

Средна цена: 2 800 рубли

Отличен модел ултразвуков овлажнител, който не отстъпва по производителност на първите два. С мощност от 25 W той е в състояние да овлажнява добре въздуха в помещенията до 40 m2... Компактните размери 176x226x176 mm го отличават от конкуренцията. Обемът на резервоара от 3 литра е достатъчен за 9 часа работа при средна влажност в помещението.

Характеристики:

 • Оборудван с контейнер за аромати.
 • Малкият му размер позволява да бъде поставен навсякъде в стаята.
 • Дюзата за пара се върти на 3600.
 • Можете да използвате чешмяна вода, филтрите ще я пречистят до желаното ниво.
 • Корпусът има меки гумени крачета, така че устройството не надрасква повърхността, ако го преместите.
 • Комплектът включва патрон за пречистване на вода и сменяеми филтри.

4

Royal Clima Adriano Digital (RUH-AD300 / 4.8E)

Royal Clima Adriano Digital (RUH-AD300 / 4.8E)

Оценка:4,7

 • ултразвуков
 • производителност 300 ml / h
 • обем на резервоара за вода 4,8 л
 • ароматизиране
 • контрол на скоростта

Средна цена: 3 450 рубли

Устройството с вграден точен влагомер и нощен режим е подходящо за обикновени градски апартаменти. Това първокласно устройство 4 в 1 Adriano съдържа: термометър, влагомер, овлажнител и аромат на въздуха. Работи до 16 часа без добавяне на вода. Оборудван с ръчен контрол на влажността.

Основни настройки:

 • Удобна дръжка за носене на устройството.
 • Консумация на вода 300 ml / h на площ до 40 m2.
 • Водата не се събира на пода.
 • Приятната синя LED подсветка се променя на червена, когато устройството работи, когато водата изтече.
 • 3 специални режима за извеждане на пара.
 • Мощност на овлажнител 23 W.
 • Различни високоскоростни режими на работа в зависимост от първоначалната влажност на въздуха.

5

Xiaomi DEM-F628S

Xiaomi DEM-F628S

Оценка:4,6

 • ултразвуков
 • обслужвана площ 30 кв.м
 • производителност 350 ml / h
 • обем на резервоара за вода 5 л
 • ароматизиране

Средна цена: 2 975 руб

Още един ултразвуков овлажнител от Xiaomi - един от световните лидери в производството на интелигентни устройства за дома. Обемният 5-литров резервоар позволява на устройството да работи без прекъсване до 16 часа. Антибактериалната лампа убива всички бактерии и вируси, така че устройството може да се използва в детската стая.

Характеристики:

 • 3 режима на работа на пара.
 • Дисплеят показва всички параметри на устройството: от температура до влажност на въздуха.
 • Има таймер, който може да се настрои по всяко време до 12 часа.
 • Благодарение на вградената UV лампа, въздухът е 99% дезинфекциран във всяка стая.
 • Ниско ниво на шум и безопасно, може да се използва за детски стаи.
6

Timberk THU UL 37E

Timberk THU UL 37E

Оценка:4,5

 • ултразвуков
 • обем на резервоара за вода 4.4 л
 • ароматизиране
 • контрол на скоростта
 • мощност 23 W

Средна цена: 3 265 рубли

Удобно и тихо ултразвуково устройство от известния производител на климатични технологии Timberk. Вграденият хигростат регулира прецизно влажността в помещението. Уникалната опция за пълнене на резервоара Water TopFill ви позволява точно да напълните необходимото количество вода.

Основни характеристики:

 • 2 скорости на пара.
 • Малко устройство поддържа добре влажност в помещения до 20 m2.
 • Не е необходимо да изваждате резервоара за вода, отворът е широк, което улеснява почистването.
 • Обемът на резервоара е 2,2 литра, което е достатъчно за овлажняване в продължение на 10 часа при ниска работна скорост.
 • Няма допълнителни функции, така че консумацията на енергия е минимална.
7

Royal Clima Sanremo (RUH-S380 / 3.0M)

Royal Clima Sanremo (RUH-S380 / 3.0M)

Оценка:4,4

 • ултразвуков
 • обслужвана площ 40 кв.м
 • капацитет 380 ml / h
 • обем на резервоара за вода 3 л
 • ароматизиране

Средна цена: 1 990 руб

Основен бюджетен овлажнител без допълнителни функции. Способен да работи безотказно в продължение на 10 часа. Комплектът включва 5 сменяеми въглеродни филтъра за пречистване на омекотяваща вода. Мощността на устройството в 25 W е достатъчна, за да обслужва стая от 40 m2.

Основни настройки:

 • Включени са резервни въглеродни филтри.
 • Средна производителност до 380 ml / h.
 • Има възможност за ароматизиране на въздуха.
 • Ръчно регулиране на мощността.
 • Добро качество на изработка.
 • По-добре е да излеете пречистена вода в устройството.
 • Не премахва бактерии и вируси.
8

Kitfort KT-2802

Kitfort KT-2802

Оценка:4,3

 • ултразвуков
 • обслужвана площ 20 кв.м
 • производителност 300 ml / h
 • обем на резервоара за вода 3,5 л
 • ароматизиране

Средна цена: 3 190 рубли

Един от лидерите в бюджетния сегмент е китайски ултразвуков овлажнител за въздух с продължителност 10 часа без добавяне на вода. Нисък шум, до 35 dB. Дебитът на студената пара може да се регулира.

Основни параметри на работа:

 • Производителността на устройството е 300 ml / h.
 • Специална вдлъбнатина на капака ви позволява да насочите потока на парата в желаната посока.
 • Налейте само чиста и мека вода в устройството. Няма допълнителни филтри за бактерии.
 • Мощността на устройството е 25 W.
 • Овлажнява добре въздуха в малки помещения до 25 m2.

Най-добрите традиционни овлажнители

Устройствата от тази категория нямат специални нагревателни елементи, те изпаряват водата по естествен път или с помощта на вградени вентилатори. Повечето модели от традиционния тип не само овлажняват въздуха, но и го пречистват.

1

Boneco W1355A

Boneco W1355A

Оценка: 4,9

 • Консумация на енергия: 20W
 • Обслужвана площ: 50 кв.м
 • Капацитет на резервоара за вода: 7L
 • Хигростат: -
 • Йонизация: -

Средна цена: 15 990 рубли.

Комбиниран модел с функции за овлажняване и пречистване на въздуха. Работна мощност 20 W, мрежово захранване, обслужвана площ до 50 кв. м. Овлажняване на водата. Допълнителни опции: регулиране на влажността, изключване при пълно изпаряване на водата, функция на йонизация, нощен режим.

Предимства:

 • ефективно овлажняване, висококачествено пречистване на въздуха от прах и примеси;
 • няколко режима на работа (включително нощен и интензивен);
 • ниска консумация на енергия;
 • не са необходими консумативи (филтри).

Недостатъци:

 • високо ниво на шум;
 • поради дизайнерските характеристики е трудно да се поддържа и поддържа.

Оценка: Устройството ефективно овлажнява и пречиства въздуха, подобрявайки микроклимата на къща или апартамент. Подходящ за ежедневна употреба.

РЕФЕРЕНЦИЯ: Въздушните шайби, за разлика от класическите овлажнители, не са взискателни към качеството на изливаната в тях вода.

2

Winia AWI-40

Winia AWI-40

Оценка: 4,8

 • Консумация на енергия: 15W
 • Обслужвана площ: 30 кв.м
 • Капацитет на резервоара за вода: 7L
 • Хигростат: да
 • Йонизация: -

Средна цена: 14 810 рубли.

Добър овлажнител с вградена функция за пречистване на въздуха. Консумация на енергия 15 W, работа в мрежа, обслужвана площ до 30 кв. м. Овлажняване на водата. Допълнителни опции: регулиране на влажността, изключване при пълно изпаряване на вода, хигростат, вграден йонизатор на въздуха, нощен режим.

Предимства:

 • висококачествено изпълнение на функциите на овлажняване и пречистване на въздуха;
 • регулиране на интензивността на работа (има нощен режим);
 • ниска консумация на енергия;
 • не са необходими консумативи (филтри).

Недостатъци:

 • високо ниво на шум;
 • има някои трудности при обслужването и поддръжката поради конструктивните характеристики.

Оценка: Надежден овлажнител с функции за почистване на въздуха, идеален за домашна употреба.

3

Овлажнител за въздух Xiaomi Smartmi Zhimi 2 (CJXJSQ02ZM)

Овлажнител за въздух Xiaomi Smartmi Zhimi 2 (CJXJSQ02ZM)

Оценка:5,0

 • естествена хидратация
 • обслужвана площ 36 кв.м
 • производителност 240 ml / h
 • обем на резервоара за вода 4 л
 • контрол на скоростта

Средна цена: 7 990 руб

Това е най-добрият традиционен овлажнител за измиване на въздух, продаван през 2020 г. Може да се управлява дистанционно с помощта на приложението за смартфон Xiaomi MiHome. Той се различава от предишните модели с това, че поддържа естествена влажност на въздуха денонощно, тъй като има нисък разход на вода.

Основни характеристики:

 • Обемът на резервоара за вода е 4 литра.
 • Средна производителност 240 ml / h.
 • Ниско ниво на шум, поддържа Wi-Fi.
 • Качествено почиства въздуха от неприятни миризми и микроби.
 • Водата се излива през специални отвори, няма нужда да се изважда контейнерът.
 • Има звуков контрол на нивото на водата в резервоара и индикатори за пълнене на резервоара.
 • Въздухът се вкарва през страничните отвори, така че устройството може да бъде поставено на всяка повърхност.
 • Пластмасовите дискове са лесни за сваляне и почистване.

4

Philips HU4816 / 10

Philips HU4816 / 10

Оценка:4,9

 • естествена хидратация
 • обслужвана площ 44 кв.м
 • производителност 300 ml / h
 • обем на резервоара за вода 4 л
 • контрол на скоростта

Средна цена: 14 990 руб

Измиването с въздух от европейски производител е гаранция за качество и безпроблемна работа. За разлика от предишния модел, тази мивка е предназначена за помещения със средна площ до 44 м22... Парата излиза от уреда с много малки капчици, които са невидими за окото. Това избягва да оставя бели отлагания върху предмети в стаята.

Основни настройки:

 • Включва овлажняващ филтър и хигростат.
 • Производителност 300 ml / h с обем на резервоара 4 литра.
 • Възможно е да настроите таймер до 8 часа.
 • Нивото на шума по време на работа е до 35 dB.
 • Действа бързо и в рамките на първия час омекотява въздуха, което улеснява дишането.

Хубав дизайн и добро качество на изработка. Може да се инсталира на маса.

5

Xiaomi CJXJSQ02ZM

Xiaomi CJXJSQ02ZM

Оценка: 4,8

 • Консумация на енергия: 8W
 • Обслужвана площ: 36 кв.м
 • Капацитет на резервоара за вода: 4L
 • Хигростат: да
 • Йонизация: -

Средна цена: 6 490 рубли.

Устройство с традиционна система за овлажняване на въздуха с работна мощност 8 W. Захранва се от електрическата мрежа, обслужва до 36 кв. м. Овлажняване на водата. Допълнителни опции: антибактериално покритие на резервоара за вода, възможност за управление от смартфон.

Предимства:

 • висока производителност;
 • лекота на управление;
 • ниска консумация на енергия;
 • минимално ниво на шум;
 • компактен размер и стилен дизайн.

Недостатъци:

 • приложението за управление на смартфона не винаги работи правилно.

Рейтинг: Високоефективен, ергономичен и лесен за използване овлажнител на въздуха.

Най-добрите пароувлажнители

Овлажнителите в тази категория работят като чайник, загряват вода, докато се образува пара и я разпределят из стаята, докато се достигне необходимото ниво на влажност.

ВНИМАНИЕ! За да се избегне образуването на варовикови отлагания върху нагревателния елемент на овлажнителя, не се препоръчва устройството да се пълни с нормална чешмяна вода.
1

Парен овлажнител Polaris PUH 7005 TFD

Polaris PUH 7005 TFD

Оценка: 4,9

 • Консумация на енергия: 30W
 • Обслужвана площ: 60 кв.м
 • Капацитет на резервоара за вода: 6L
 • Хигростат: да
 • Йонизация:

Средна цена: 5 799 руб.

Добър овлажнител за пара е Polaris PUH 7005 TFD. Модел с мощност 30 W, работи в мрежата, обслужва помещения до 60 кв. м. Овлажняване с гореща пара. Допълнителни опции: регулиране на скоростта на изпаряване, функция за ароматизиране на въздуха.

Предимства:

 • простота и лекота на използване;
 • приятен дизайн;
 • минимално ниво на шум;
 • голям капацитет на резервоара за вода (6 литра), удобно зареждане с вода (през горната част).

Недостатъци:

 • няма опция за запомняне на настройките, когато е изключен;
 • ярка подсветка.

Оценка: качествен домашен уред, който добре изпълнява основната функция на овлажняване.

2

Овлажнител Beurer LB 50

Beurer LB 50

Оценка: 4,8

 • Консумация на енергия: 380 W
 • Обслужвана площ: 50 кв.м
 • Капацитет на резервоара за вода: 5L
 • Хигростат: -
 • Йонизация: -

Средна цена: 6 600 рубли.

Добър овлажнител за въздух от 380 W, захранван от мрежата, обслужва помещения до 40 кв. м. Овлажняване с гореща пара. Допълнителни опции: регулиране на влажността, изключване при пълно изпаряване на водата.

Предимства:

 • ефективна хидратация;
 • лекота на използване;
 • наличието на филтри за омекотяване на водата срещу котлен камък;
 • няма плака върху мебели и вещи след използване на устройството.

Недостатъци:

 • високо ниво на шум;
 • нивото на водата в резервоара е слабо видимо (особено през нощта).

Оценка: надежден домашен овлажнител с минимален набор от допълнителни опции.

Най-добрите климатични комплекси за овлажняване

Многофункционалните устройства имат разширена функционалност: те не само ефективно овлажняват въздуха в помещението, но и го почистват от прах и вредни примеси.

1

Panasonic F-VXR50R

Panasonic F-VXR50R

Оценка: 5,0

 • Консумация на енергия: 45W
 • Обслужвана площ: 40 кв.м
 • Капацитет на резервоара за вода: 2.3L
 • Хигростат: -
 • Йонизация: -

Средна цена: 30 900 рубли.

Най-добрият комбиниран овлажнител и пречиствател на въздуха. Консумация на енергия 45 W, захранване от мрежата, обслужвана площ до 40 кв. м. Овлажняване на водата. Допълнителни опции: сензор за светлина, вградена защита за деца, дезодориращ филтър.

Предимства:

 • висока ефективност на овлажняване и почистване;
 • бърз набор от необходимата влажност;
 • ниско ниво на шум;
 • индикатор за нивото на замърсяване на филтъра;
 • стилен дизайн.

Не бяха открити недостатъци.

Рейтинг: Универсален комплекс за поддържане на високо качество на въздуха в къща или апартамент, перфектно справящ се с декларираните функции.

2

Sharp KC-F31R

Sharp KC-F31R

Оценка: 5,0

 • Консумация на енергия: 27W
 • Обслужвана площ: 21 кв.м
 • Капацитет на резервоара за вода: 8L
 • Хигростат: -
 • Йонизация: -

Средна цена: 16 150 рубли.

Универсален комплекс с функции на овлажняване и пречистване на въздуха. Консумация на енергия 27 W, захранване от мрежата, обслужвана площ до 21 кв. м. Овлажняване на водата. Допълнителни опции: система за контрол на интензивността на работа, таймер, йонизатор на въздуха.

Предимства:

 • висококачествено овлажняване и пречистване на въздуха;
 • лекота на управление и поддръжка;
 • ниско ниво на шум;
 • стилен дизайн.

Не бяха открити недостатъци.

Оценка: Удобен климатичен комплекс, който ефективно поддържа необходимите показатели за качеството на въздуха в къща или апартамент.

3

Winia AWX-70

Winia AWX-70

Оценка: 4,7

 • Консумация на енергия: 24W
 • Обслужвана площ: 50 кв.м
 • Капацитет на резервоара за вода: 9L
 • Хигростат: да
 • Йонизация: -

Средна цена: 20 981 рубли.

Климатичен комплекс за овлажняване и пречистване на въздуха. Работна мощност 24 W, захранвана от мрежата, обслужва до 50 кв. м. Овлажняване на водата. Допълнителни опции: регулиране на интензивността, йонизатор на въздуха, таймер, биофилтър.

Предимства:

 • ефективно и бързо овлажняване и пречистване на въздуха;
 • вграден индикатор за запушване на филтъра;
 • голям обем резервоар за вода
 • минимално ниво на шум;
 • Лесно управление.

Недостатъци:

 • има някои неудобства при добавяне на вода в резервоара;
 • не е възможно да изберете желаното ниво на влажност.

Оценка: Лесен за използване комплекс, който ефективно осигурява и поддържа необходимото ниво на влажност и чистота на въздуха.

Видео: Как да изберем добър овлажнител за въздух

Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио