ТОП 15 най-добри пъзела за дома

В статията ще се обсъди как да се избере добър прободен трион и също ще бъде даден рейтинг на най-добрите електрически прободни триони от 2021 година. В ТОП на надеждни модели помогна Олег Яковлев, ремонтник на домакински уреди и строителни инструменти.

Първоначално трябва да си отговорите на въпроса „за какви цели ми трябва?“ Някой просто се нуждае от възможността да изреже ПДЧ или ламинат, други са насочени към по-мащабна работа, например, изработване на мебели самостоятелно. Отново е важно колко често планирате да използвате инструмента - от време на време или ежедневно с големи натоварвания. И вече като се започне от целта, можете да изберете подходящ мозайката, без да харчите сериозна сума за него. Прободният трион е инструмент, който няма да е излишен в арсенала на „домашен майстор“. При избора му е необходимо да се вземат предвид не само компанията и цената, но и други параметри, от които ще зависи производителността, функционалността и използваемостта.

Отидете директно до рейтинга =>

Как да изберем добър електрически мозайката за вашия дом

При работа с висококачествени материали, които изискват точно рязане, се избират модели с мощен двигател и дълъг ход на рязане. И за изпълнение на важни задачи в големи обеми се препоръчва да се обърне внимание на професионални модели.

Като цяло се анализират следните параметри за избор на инструмент:

Мощност на двигателя

Мощност на двигателяСърцето на мозайката е електрическият мотор. Независимо от вида и устройството на електродвигателя, основната му характеристика е мощността. Колкото по-мощен е двигателят, толкова по-висока е производителността. Диапазонът на мощността варира от 350W до 900W. По мощност те могат да бъдат разделени:

 • Машини с ниска мощност 400-550 W. Проектиран за любителска употреба в домашна работилница. Те могат да режат дърво с дебелина до 65 мм и метал до 6 мм.
 • Мощност от 600 до 900 W е предназначена за професионална употреба в тежки условия за доста дълго време, 4-5 часа на ден.

За дома не купувайте най-слабите модели, по-добре е да вземете полупрофесионално устройство с мощност от 500 вата или повече. Ако нямате достатъчно пари и трябва да намалите или намалите един шкаф, разгледайте отблизо нашата класация на евтини модели.

Пътуване с острието

Пътуване с остриетоРаботното тяло на инструмента е трионът. В зависимост от амплитудата на движение на пръта, на който е монтиран трионът, се получава ход на триона по тялото на материала. Колкото по-голяма е дълбочината на вмъкване и височината на връщане, толкова по-ефективно работи инструментът, толкова по-дебел е материалът, който може да се реже. За повечето модели ходът на триона се измерва в диапазона от 15 до 26 mm. С честота на движенията от 0 до 3000 об / мин, това означава:

 • Къс ход на триона от 15 до 17 мм е типичен за модели с малък мотор. Такива показатели притежават модели за домашна употреба.
 • За рязане на материал с по-голяма дебелина се използват модели с амплитуда от 19 до 26 mm. Тези машини имат мощни двигатели и са предназначени за професионална употреба.

Дебелина на рязане за различни материали

Дебелина на рязане за различни материалиОбикновено дебелината на прореза е посочена за дърво и метал.Дълбочината на рязане на дървените елементи обикновено е посочена в диапазона от 40 до 160 mm. За метал (обикновено мек или цветен метал) от 4-5 до 30 мм.

 • За аматьорски модели дебелината на разфасовката в дървото обикновено се посочва в диапазона 70-80 mm, металът с такива показатели е посочен не повече от 6 mm;
 • Професионалните модели могат да работят с дъска или греда от 100-120 мм, а металът може да се реже с дебелина до 30 мм.

Контрол на скоростта

Контрол на скоросттаТова е важно, тъй като регулирането на скоростта на хода намалява напрежението върху двигателя и трансмисията. Корекцията дава възможност за разширяване на списъка с материали, с които инструментът може да работи:

 • Работата с мека дървесина се извършва при високи честоти на хода на триона - 3000 и повече;
 • За твърди видове като дъб и кедър, пластмаси и ПДЧ оптималният диапазон е по-нисък, от 2500 до 3000;
 • За меки метали като алуминиеви или керамични плочки са достатъчни 1500-2500.

Махален механизъм

Механизъм на махалото

Работата в ускорен режим, когато не се изисква високо качество на рязане, но трябва бързо да отрежете материала, изисква мозайката да е оборудвана с махален механизъм. Същността на това устройство се крие във факта, че по време на работа движението на триона се извършва не само във вертикалната равнина, но и напред-назад. Този механизъм при нормална скорост на махалото осигурява по-голяма производителност на работата, въпреки че качеството на рязане се влошава.

Махалото е инсталирано на много модели, но възможността за превключване на амплитудата на трептене или за пълно изключване е характерна само за марков продукт, насочен към професионална употреба.

Тегло

За удобна работа е необходимо инструментът да приляга плътно към материала, който се реже. От друга страна, работата с тежък инструмент не винаги е удобна. Следователно при избора масата играе една от важните роли. Обикновено масата на инструмента не надвишава 3 кг, това са инструменти с масивна метална основа, изработена от отливен метал. При леките домакински модели обикновено се използва по-малко леене под налягане - корпусът и зъбните колела тук са направени от пластмаса, а подметката е направена от ламарина.

Инструментите с леко тегло до 1,5 кг се използват отлично за рязане на листови материали и рязане на форми. За работа с твърдо дърво и метал се използват масивни инструменти; за такива прободни триони маса от 2,5-3 кг се счита за нормална.

Отговори на важни въпроси

Домашният мозайката е практичен инструмент, който опростява и ускорява домакинските задачи за рязане и рязане. Влизайки в магазина, можете да се натъкнете на много модели и всеки ще има някои необичайни функции. Някои са полезни, други са съмнителни, което само оскъпява инструмента. Какво да имате предвид при покупка:

 • трябва ли ми лазерен маркер на мозайката? Маркерът прожектира точка или линия пред файла, фокусирайки се върху което е по-лесно да се „насочите“. Всъщност опцията не е толкова необходима, освен това изобщо не е необходима, ако планирате да изрежете къдрави детайли (това просто ще отвлича вниманието). Да, и по време на работа пилата на инструмента все още може да отиде отстрани, което зависи от обработвания материал, дължината на пилата, формата на зъбите. И се случва да следвате лазера, но всъщност изрязването вече се е объркало. Вместо лазерно маркиране е по-добре да предпочетете друг вариант - подсветка;
 • трябва ли мек старт за домашен мозайката? Тази опция се среща в повечето електрически инструменти и да, полезна е. Ситуациите не са необичайни, когато мозайката се стартира, когато файлът влезе в контакт с материала, например вече има разрез и е необходимо да се продължи. За да не се отчупи дървото и е измислено плавно стартиране;
 • Важна ли е възможността за свързване на прахосмукачка? Тази опция се намира на повечето домашни триони. По принцип инструментът не произвежда толкова много дървени стърготини, но във всеки случай ще бъде по-чист в работилницата, ако свържете прахосмукачка;
 • удобно ли е бързозакрепващото се закрепване? При евтини модели пилата в патронника е закрепена с шестоъгълник и понякога се губи.С течение на времето те започнаха да правят бързо освобождаващи се крепежни елементи - това е по-удобно и файлът се променя с един или два;
 • какъв е максималният процент на удара за избор? В много прободни триони граничната честота е около 3000 удара в минута. Минималната честота е по-важна, особено ако планирате да работите с метал. И в такава ситуация се препоръчва да вземете по-мощен електрически прободен трион, така че двигателят му да не се "вклинява" при рязане на метален лист.

Най-добрите производители на прободни триони

В света на електрическите инструменти най-мощният аргумент за закупуване на прободен трион обаче, подобно на други инструменти, е името на производителя. Самото име на компанията говори за престижа, качеството и надеждността на инструмента.

 1. Бош - най-известната европейска компания за производство на домакински и професионални инструменти. Въпреки че на модела може да бъде посочена страната на произход Румъния или Китай, качеството на Bosch е гарантирано.
 2. Макита - перфектна японска точност и надеждност, инструментът на тази компания принадлежи към най-високата категория качество и функционалност.
 3. Hitachi - една от основните дейности на тази компания е строително оборудване. Ето защо не е изненадващо, че прободните триони Hitachi се произвеждат в съответствие с всички изисквания за прецизност и качество.
 4. Dewalt Е американска марка инструменти с присъща надеждност и мощност. На пазара има няколко модела, включително безжичен инструмент.
 5. Metabo - марка, която произвежда професионални инструменти с висока надеждност и повишена мощност на двигателя. Гамата включва няколко вида инструменти, от обикновени мрежови инструменти до многофункционални модели батерии.
 6. Интерскол - местна марка, която съчетава традициите на руската школа за производство на инструменти и европейско инженерство. Производителят предлага няколко модела прободни триони както за битови, така и за професионални сегменти, като актуализира активно моделите, като прави промени и подобрява тяхната функционалност.

Най-добрите евтини триончета

За да работите у дома или в малка работилница, не е необходимо да купувате скъп инструмент. Един добър мозайката, дори бюджетен, може лесно да се справи с малки количества работа.

1

Makita 4329X1 450W

Makita 4329X1 450W

Оценка:5,0

 • Мощност: 450W
 • Скорост на трион: 500 - 3100 хода / мин
 • Ход на триона: 18 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 65 мм
 • Капацитет на рязане стомана: 6 мм

Средна цена: 4 600 руб

Мощен инструмент от 450 вата с минимални вибрации, способен на 6 скорости. Може да реже мека стомана, дърво, алуминий, пластмаса и дори керамични плочки (имате нужда от подходящ файл). Ограничаващата честота тук е 3100 об / мин, дължината е 18 мм. Електрониката е отговорна за регулирането и стабилизацията на скоростта.

Прободният трион Makita се отличава с лят алуминиев крак, който се накланя на 45 градуса на всяка страна. Инструментът лесно се справя не само с прави, но и с извити срезове. Три режима на махалото са отговорни за удобството на работа, тоест прободният трион се ускорява автоматично. За непрекъсната работа е необходим бутон за заключване на скоростта. За да поддържате работното си място чисто, можете да свържете прахосмукачка към модела.

Характеристика:

 • шестоъгълен ключ и набор от файлове, включени;
 • ергономичност (гумирана дръжка, тегло до 2 кг);
 • регулируем ход на махалото;
 • подходящ за къдраво рязане;
 • оборотите на двигателя се контролират по електронен път.

2

Статус JS800 800W - най-мощен

Състояние JS800 800W

Оценка:4,9

 • Мощност: 800W
 • Скорост на трион: 800 - 3000 хода / мин
 • Ход на триона: 22 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 100 мм
 • Капацитет на рязане на стомана: 10 мм

Средна цена: 3 400 рубли

Една от най-мощните триони за домашен трион с тегло 2,5 кг. Може да реже дърво с дебелина до 100 мм или стомана до 10 мм. Скоростта на хода тук е 3000 оборота в минута и е регулируема.

Инструментът издухва дървени стърготини и за да не се разпръскват във всички посоки, можете да свържете прахосмукачка към него. Дръжката е гумирана за лесно боравене. Подметката на прободния трион е изработена от алуминий и може да се накланя на 45 градуса.

Характеристика:

 • вградена подсветка + лазерен маркер (работете заедно или поотделно);
 • 3-степенно регулиране на хода на махалото (за фини и чисти разфасовки);
 • стоп, пластмасова дюза на подметката, разклонителна тръба на прахосмукачка и ключове в комплекта;
 • заключване на ключа във включено положение;
 • издухване на зоната на рязане (опцията да бъде деактивирана).

Този мощен и висококачествен електрически прободен трион е дом на Италия, но е произведен в Китай.

3

Bosch PST 700 E 500W

Bosch PST 700 E 500W

Оценка:4,8

 • Мощност: 500W / 300W
 • Скорост на трион: 500 - 3100 хода / мин
 • Ход на триона: 20 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 70 мм
 • Капацитет на рязане алуминий: 10 мм
 • Капацитет на рязане на стомана: 4 мм

Средна цена: 4 499 руб

Надежден и висококачествен прободен трион с 500 W мотор и максимална дълбочина на рязане 70 mm (дърво). Моделът е снабден със система за закрепване SDS, т.е.за да смените файла, не ви е необходим шестостен ключ, просто дръпнете ключалката и поставете. Основната плоча е здраво закрепена към лекото тяло, така че инструментът е лесен за работа.

Честотата се регулира от електронната система за управление Bosch. Ще бъде по-удобно и удобно да работите с различни материали с бутон за превключване. Има собствена система за намаляване на вибрациите Low Vibrations. Можете също да добавите линейно балансиране и ергономичен гумиран захват.

За да поддържате работното място чисто, е осигурено включването на продухване на дървени стърготини, можете да свържете и прахосмукачка. Прободният трион е подходящ за домакински задачи, за тях е лесно да правят прави и извити изрязвания.

Характеристика:

 • на подметката има водач за отрязване;
 • функция за издухване на отломки;
 • система за прикачване на файлове SDS;
 • система за гасене на вибрации;
 • тегло 1,7 кг;
 • случай включен.

4

ZUBR L-570-65 570 W

ZUBR L-570-65 570 W

Оценка:4,7

 • Мощност: 570 W
 • Скорост на трион: 3000 удара / мин
 • Ход на триона: 19 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 65 мм
 • Капацитет на рязане алуминий: 10 мм
 • Капацитет на рязане стомана: 8 мм

Средна цена: 2 314 руб

Висококачественият електрически прободен трион може да бъде евтин - това е доказателство за този домашен модел. Тук, в сравнение с аналозите, има 3-степенно движение на махалото. Мощност от 570 W е достатъчна за рязане на дърво с дебелина 65 мм или метал - 8 мм. Използва се за прави, разкъсани и извити срезове.

Държачът на инструмента е снабден с дръжка от ЕС, което означава, че дебели пили до 1,7 мм могат да се вмъкват мощно. Има и други функции:

 • 3000 оборота в минута, има кръгъл регулатор за промяна на скоростта;
 • за да направите скосявания, подметката може да бъде настроена под ъгъл от 45 градуса;
 • бутон за фиксиране на превключвателя;
 • държач за ключа директно върху мрежовия кабел (за да не се изгубите);
 • прахосмукачката е свързана;
 • файл, ключ, нож, адаптер за прахосмукачка.

Инструментът е подходящ за надлъжно, напречно, ъглово и фигурно рязане на следните материали: дърво, шперплат, ПДЧ, пластмаса и метал (последното изисква подходящо острие).

5

ZUBR L-400-55 - най-бюджетният

Оценка:4,6

 • Мощност: 400W
 • Скорост на трион: 3000 удара / мин
 • Ход на триона: 18 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 55 мм
 • Капацитет на рязане алуминий: 10 мм
 • Капацитет на рязане стомана: 6 мм

Средна цена: 2 558 руб

Инструментът е компактен, ергономичен и лек, така че ще се превърне в божи дар в домашната работилница. Функционалността му е достатъчна за извършване на надлъжни, напречни и извити срезове в дърво, ПДЧ, мек метал и пластмаса. Дървесината се пили на дълбочина 55 мм, метал - 6 мм.

Конструкцията на прободния трион е доста проста, което го прави надежден. Инструментът разполага с махална система за движение, наклонена платформа, бутон за фиксиране на превключвател, адаптер за прахосмукачка.

Характеристика:

 • патронник с държач от ЕС;
 • електронен контрол на скоростта;
 • подметка с регулируем ъгъл от 45 градуса;
 • прозрачен капак за безопасност по време на работа;
 • удобна щапелна дръжка;
 • Ключалка.

Най-добрите електрически прободни триони цена-качество

Това включва модели от полупрофесионалния и професионалния клас, които се различават от битовите по това, че могат да издържат на по-големи натоварвания, съответно са подходящи за по-дълга работа. Те имат увеличена мощност, подобно на други технически параметри.

1

Makita 4350CT 720W

Makita 4350CT 720W

Оценка:5,0

 • Мощност: 720W
 • Скорост на трион: 800 - 2800 хода / мин
 • Ход на триона: 26 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 135 мм
 • Капацитет на рязане алуминий: 20 мм
 • Капацитет на рязане на стомана: 10 мм

Средна цена: 11 880 руб

Висококачествен електрически прободен трион от категорията професионален, с който е лесно да се изрязват извити линии или кръгове. Завършена е със защитна лента за работа с декоративен фурнир и пластмаса - тя ще предпази материала от възможни драскотини и стружки. Рязането се извършва без отломки, тъй като в инструмента има устройство против разцепване. За да спестите време и усилия, бутонът "Старт" може да бъде фиксиран. За по-плавни срезове и по-дълъг живот на острието има колело под налягане. Когато работите при лоши условия на осветление, LED подсветката няма да е излишна.

Характеристика:

 • оптимално за извити разфасовки;
 • мощност 720 W (реже дърво до 13,5 см дълбочина);
 • осветяване на работната зона;
 • бутон за стартиране на заключване;
 • бързо затягане на прикачен файл;
 • електронен контролер на скоростта;
 • плавен старт.

2

Metabo STE 100 QUICK 710 W

Metabo STE 100 QUICK 710 W

Оценка:4,9

 • Мощност: 710 W / 470 W
 • Скорост на трион: 1000 - 3100 хода / мин
 • Ход на триона: 22 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 100 мм
 • Капацитет на рязане алуминий: 25 мм
 • Капацитет на рязане на стомана: 10 мм

Средна цена: 7 873 рубли

Мозайката, която се продава през 2017 г., която много потребители все още наричат ​​идеалната мозайка. С него можете да режете различни материали, тъй като мощността тук е 710 вата. И така, дълбочината на рязане за: дърво - 100 мм, стомана - 8 мм, цветни метали - 22 мм. Острието на триона има ход 22 мм, а основата се накланя на 45 градуса. С всичко това инструментът тежи не повече от 2 кг, така че е много подходящ за домашна работилница. Той е „заточен“ за диаметрални и прави разфасовки.

Характеристика:

 • висока точност на рязане, която се осигурява от ниско разположеното пружинно водещо колело;
 • променлива скорост, съчетана с електронно "пълнене" Vario-Constamatic. Скоростта ще остане същата, независимо от материала и приложеното натоварване;
 • ход на махалото (4 стъпки);
 • Система за бърза смяна на острието Metabo с автоматично изхвърляне на триона;
 • система за издухване на дървени стърготини (превключваема);
 • можете да инсталирате инструмента на направляващата шина, да свържете паралелен ограничител, компас към него;
 • дължината на захранващия кабел е 4 метра.

3

Makita JV0600K 650W

Makita JV0600K 650W

Оценка:4,8

 • Мощност: 650W
 • Скорост на трион: 500 - 3100 хода / мин
 • Ход на триона: 23 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 90 мм
 • Капацитет на рязане на стомана: 10 мм

Средна цена: 8 090 руб

Разработчиците на Makitov са създали този електроинструмент в помощ на професионалисти и домашни майстори. Мозайката може да изреже дърво, метал, пластмаса, гипсокартон и дори керамични плочки, най-важното е да инсталирате подходящо острие. Мощност от 650 W е достатъчна за обработка на дърво с дебелина 90 мм, стомана 10 мм и алуминий 20 мм. С мозайката е лесно да направите прав или къдрав разрез, можете да зададете ъгъла на рязане на 45 градуса и в двете посоки.

Има 3-степенна система за управление на хода на махалото. Скоростта на рязане зависи от силата на натискане на "Старт". Можете да заключите ключа, ако трябва да направите дълъг разрез. Трионът практически не води, тъй като водещите ролки са ниски.

Промяната на файловете в този модел е съвсем проста. Достатъчно е да натиснете специален бутон, след което платното буквално "излиза". Остава само да вмъкнете нов, тъй като тук фиксирането е автоматично.

Характеристика:

 • 5 стъпки за контрол на скоростта;
 • надежден електрически мотор;
 • въздушно охлаждане;
 • подметка от лят алуминий;
 • бързо затягане на прикачен файл;
 • ъгъл на рязане 45 градуса, накланя се на двете страни;
 • противотежести в дизайна за намаляване на вибрациите.
4

Bosch PST 900 PEL 620 W

Bosch PST 900 PEL 620 W

Оценка:4,7

 • Мощност: 620W / 340W
 • Скорост на трион: 500 - 3100 хода / мин
 • Ход на триона: 23 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 90 мм
 • Капацитет на рязане алуминий: 15 мм
 • Капацитет на рязане стомана: 8 мм

Средна цена: 6 920 руб

Мощен, продуктивен, функционален, практичен инструмент, ако го разглеждаме от гледна точка на цена и качество.Мощността от 620 W е достатъчна за надлъжно и фигурно рязане на дърво, пластмаса, метал, гума и керамични плочки. Реже дърво с дебелина 90 мм, стомана 8 мм, алуминий 15 мм.

Характеристика:

 • SDS система на Bosch - няма нужда от шестоъгълник за смяна на циркулярния диск;
 • Функция Low Vibration, която намалява вибрациите по време на работа;
 • оборотите се регулират чрез натискане на сила „Старт“ или специално колело. Когато започвате рязане, не е нужно да се притеснявате, че ще се образува чип;
 • 4-степенен ход на махалото;
 • Система CutControl за прецизно рязане. Допълнително удобство осигурява PowerLight;
 • издухване на линията на рязане, възможност за свързване на прахосмукачка;
 • здрава основна плоча, регулируема под ъгъл;
 • тялото има отделение за съхранение на картини.
5

DeWalt DW349B 500W

DeWalt DW349B 500W

Оценка:4,6

 • Мощност: 500W
 • Скорост на трион: 3200 хода / мин
 • Ход на триона: 20 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 75 мм
 • Капацитет на рязане алуминий: 15 мм
 • Капацитет на рязане на стомана: 5 мм

Средна цена: 5699 руб

Качествен модел от Devolt с 500 ватов мотор, способен да реже дърво с дебелина до 75 мм, стомана 5 мм и цветни метали 15 мм. Пакетът включва 10 пили от дърво / метал.

Характеристика:

 • ергономичност;
 • система, която ви позволява да променяте файла без ключ;
 • точността на правия разрез се осигурява от патентованата скоба;
 • Тристепенен ход на махалото;
 • за да направите точни скосявания, подметката може да се наклони наляво / надясно с 15, 30, 45 градуса (има маркировки);
 • подметка от стомана със специално покритие (не надрасква материала);
 • захранващ кабел с дължина 4 метра;
 • регулатор на скоростта;
 • система за издухване на дървени стърготини;
 • наличието на LED подсветка;
 • Дръжката и предната част на прободния трион са гумирани за удобно захващане.
6

Калъф на Bosch PST 800 PEL 530 W

Калъф на Bosch PST 800 PEL 530 W

Оценка:4,5

 • Мощност: 530 W / 290 W
 • Скорост на трион: 500 - 3000 хода / мин
 • Ход на триона: 20 мм
 • Капацитет на рязане в дърво: 80 мм
 • Капацитет на рязане алуминий: 12 мм
 • Капацитет на рязане на стомана: 5 мм

Средна цена: 5 280 руб

Надежден модел за майстори на дърво, които не се нуждаят от прецизна кройка. Инструментът тежи малко, така че е удобен за работа с неподвижни материали, дори с протегната ръка. Той се проявява перфектно при обработката на листови продукти. В дървото той реже на дълбочина 80 мм, в стоманата - 5 мм.

Характеристика:

 • периферна обработка. Прободният трион се характеризира с орбитално движение на махалото, което ускорява отстраняването на материала;
 • Система CutControl. В предната част на подметката има отправна точка, с която е по-лесно и по-точно да правите прави изчистени разрези;
 • основна плоча с регулиране на ъгъла на рязане от 45 градуса;
 • вградено отделение за файлове;
 • SDS система. Ножовете на триона се сменят без ключ, докато те се затягат автоматично;
 • Система за ниска вибрация на Bosch. Ударът и вибрациите се абсорбират за гладка и удобна работа.

Единственото нещо е, че този мозайката не знае как да подчертае работната зона, шнурът е къс, а подметката е доста груба, оставяйки следи върху дървото от светли нюанси.

Най-добрите акумулаторни триони за дома

Сред моделите електрически инструменти безжичните триони днес заемат сравнително малка ниша, за мнозина изглежда голям проблем на въпросите, свързани с подмяната на батериите, зареждането и поддръжката им. След като обаче се запознаят с тези модели, мнозина ще променят мнението си.

1

Makita DJV180Z 0 кутия

Makita DJV180Z 0 кутия
Оценка: 5,0
 • Тегло: 2,8 кг
 • Прикачен файл с бързо затягане: да
 • Дължина на хода: 26 мм

Средна цена: 12 570 рубли.

Много здрав безжичен модел с традиционна ръкохватка, захранвана от 18-волтова батерия. Специалистите на Makita вероятно са решили да не преоткриват колелото под формата на модел, захранван от батерия с намалено напрежение, и са разработили модел за стандартно напрежение от 18 волта и капацитет от 4 Ah.

Честотата на хода на триона е 2600 хода в минута с дължина на хода 26 мм. Дълбочина на рязане в дърво 135 мм и 10 мм в метал. Инструментът е снабден с 4-позиционен махален механизъм.

Недостатъкът на този модел, както казват експертите, е високата цена.

2

BOSCH GST 12V-70 2,0 Ah х2 L-BOXX

BOSCH GST 12V-70 2.0Ah х2 L-BOXX
Оценка: 5,0
 • Скорост: до 2800 удара / мин
 • Тегло: 1,5 кг
 • Прикачен файл с бързо затягане: да
 • Дължина на хода: 18 мм

Средна цена: 12 896 рубли.

Акумулаторен прободен трион с гъбна дръжка, захранван от 2 Ah литиево-йонна батерия, 12 волта. Моделът е способен да работи с 2800 хода в минута с дължина на хода 18 мм. Представянето с различни материали също е впечатляващо - 70 мм при работа с дърво, 3 мм при работа с алуминий.

Той има функцията на ход на махало, за това има 3 позиции на махалото.

Предимството на модела е възможността за бърза смяна на режещия диск и подчертаване на линията на рязане. Моделът е съвместим с 10 волтова батерия. Според собствениците инструментът запазва голям резерв от заряд при висока производителност.

3

BOSCH PST 18 LI

BOSCH PST 18 LI
Оценка: 4,9
 • Скорост: до 2400 удара / мин
 • Тегло: 1 кг
 • Прикачен файл с бързо затягане: да
 • Дължина на хода: -

Средна цена: 8 640 рубли.

Малкият и компактен безжичен инструмент има наистина изключителна производителност - максимална скорост на резачка от 2 400 хода в минута. Дълбочината на рязане за дърво е 80 мм, за метал - 5 мм. Захранването се извършва от 2,5 Ah батерия с номинално напрежение 18 волта.

Предимства:

 • Ход на махалото в 4 стъпки;
 • Наличност на настройка на честотата на ударите;
 • Бързо затягане на прикачен файл;
 • Наличието на антивибрационна система;
Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )
Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио