ТОП-11 Най-добрите кафе машини с капучинатор за дома

Коя кафе машина е най-подходяща за капучино е въпрос, пред който са изправени любителите на кафе, когато избират между различни модели машини. Добрата кафе машина ще отпусне напитки с един и същ вкус за първи път и двухилядния път, така че е важно да изберете качествен продукт с дълъг експлоатационен живот.

Кои кафе машини са подходящи за капучино?

Почти всяка кафе машина може да свари капучино. Има обаче разлики между методите на готвене в различните модели, въз основа на техния клас:

 1. Ръчна машина за капучино. Този тип устройство е предназначено за независимо разпенване на мляко.
 2. Автоматичен cappuccinatore - "полуавтоматични машини за мляко". Тази опция работи чрез двуетапно приготвяне на кафе: отделно кафе, отделно - мляко.
 3. Автоматична машина за капучино - автомати за пълнене на мляко. Кафе машината приготвя мляко и кафе в една чаша, без да се налага да пренареждате.

Всяка опция е подходяща за капучино, единствената разлика е в количеството усилия, изразходвани за това.

Разликата между кафемашина и кафе машина

Основната разлика се крие в степента на човешко участие, необходима за приготвянето на кафето. Кафемашините правят този процес автоматичен или полуавтоматичен, докато кафеварките често работят само ръчно. Ако потребителят трябва предварително да смила зърната в кафемелачка, типът устройство, който използва, не може да се нарече кафе машина. Наличието на по-разнообразна функционалност и автоматичен тип управление правят кафе машината по-скъпа опция в сравнение с кафе машината.

Условия за приготвяне на вкусно капучино

При приготвянето на капучино е важно да се придържате към работната техника, която определя характеристиките на съставките, включени в кафената напитка. По-специално, правилно подбраното мляко се превръща в основно условие за успешна работа. Той трябва да отговаря на следните параметри:

 • Бъдете повече „протеини“: от 3% и повече.
 • Бъдете охладени, в идеалния случай 3-5 градуса.
 • Бъдете цялостни и естествени.

Освен това всички инструменти за приготвяне на кафе трябва да бъдат чисти и без следи от предишната напитка.

Капучино в кафе машина с ръчна машина за капучино (дюза Panarello)

Капучино в кафе машина с ръчна машина за капучиноВсяка кафе машина или кафеварка, оборудвана с ръчна машина за капучино, ви позволява да разбивате мляко не само за капучино, но и за класически лате, лате макиато и други напитки. Ръчният производител на капучино изглежда като отделна метална тръба, която отделя пара под налягане. Но за да се приготви по-лъскава и плътна пяна, за нея се използва допълнителна приставка - панарело. Сега това върви с почти всички модели за ръчно приготвяне на кафе. Ако не, можете да го закупите отделно.

Тази метална, понякога пластмасова дюза има няколко отвора в края си, който се разширява, увеличава потока пара, като по този начин по-добре разбива млякото. Върху него има и вход за въздух.

Използването на Panarello е просто:

 • пуснете първата пара от тръбата, тъй като в нея има много влага;
 • поставете чучура на cappuccinatore с дюзата в стомната или в контейнер с мляко;
 • включете парата, разбийте млякото за около 30 секунди, с кръгови движения, без да докосвате дъното на дюзата, в идеалния случай, хващайки границата на млякото с пяна;
 • изплакнете дюзата в края, като спуснете чучура във водата и духате по този начин за няколко секунди.

Има смисъл да използвате Panarello за начинаещи, професионалистите предпочитат да разбиват мляко с парен кран без допълнителни приставки.

Кафемашини с полуавтоматична капучинатор

Кафемашини с полуавтоматична капучинаторТакива кафе машини намаляват времето за участие на човек в приготвянето. Тук не е нужно да сипвате мляко сами, да го разбивате, като регулирате температурата и плътността на пяната. Гъвкав маркуч е свързан към тръбата за подаване на пара, която се спуска в контейнер с мляко (торба, тетра пакет или друго). Когато приготвя пяна, кафе машината сама взима мляко от там, разбива го.

Такива системи предполагат двуетапно приготвяне на кафена напитка: еспресо отделно, млечна пяна отделно. Единственото нещо, което се изисква от човек, е да замести чаша приготвено кафе под капучинатаро. И в зависимост от това дали добавяте млечна пяна към кафето или обратно, получавате капучино или лате макиато.

Но тези полуавтоматични машини имат ограничение. След подаване на пара през машината за капучино, кафе машината се нуждае от време, за да се охлади. За да може през това време пяната да не падне или еспресото да не се охлади, можете да ускорите процеса, както следва: пуснете гореща вода през капучинатора. При такива устройства той излиза през същия маркуч като млякото. Предимството на този процес е, че по същото време тръбата се измива, която се запушва с мляко.

За да избегнете проблема с изчакването на охлаждане, по-добре е да закупите по-скъпата версия с два нагревателя. Тогава не е нужно да чакате кафе машината да се охлади.

Кафемашини с автоматична капучинатор

Кафемашини с автоматична капучинаторНапълно автоматичната кафе машина ви позволява да приготвяте капучино и други кафе и млечни напитки без човешка намеса. За да направите това, трябва да кликнете върху бутона и да изчакате резултата. Машината първо приготвя еспресо, след това разбива млякото и го изсипва в чаша. Освен това не е необходимо да се пренарежда.

Такива машини се доставят с дренажен маркуч, като полуавтоматични модели, както и с вграден съд, където се налива мляко. Предимството на маркучите е, че можете да използвате всеки съд под него и купи, че е удобно да го съхранявате в хладилника. Недостатъкът на кафемашина с вграден капацитет е, че е невъзможно да се използва друг контейнер в нея, какъвто е случаят с тръбата.

Несъществен недостатък на тези кафе машини е, че дори при пълна автоматизация, човек трябва да натисне бутона два пъти, за да приготви, например, капучино. Тъй като при много модели, функцията за разпенване на мляко се активира първо и едва след това еспресото. Според правилата първо трябва да направите еспресо и едва след това да разбиете млякото. Единствената разлика между тази кафе машина и полуавтоматичната е, че не е нужно да пренареждате чашата. Но това не се отнася за всички модели, сега те произвеждат устройства, които могат да приготвят правилното капучино.

Можете да приготвите вкусна кафе напитка, като използвате някоя от представените опции. Всичко зависи само от уменията и опита на човека.

Ръчен производител на капучино или автоматичен, кой да изберете?

Производителят на капучино е машина, предназначена за разбиване на мляко или сметана, за да придаде на напитката плътна пяна. Автоматичните опции го правят сами в отделен контейнер. За да направите това, трябва само да налеете мляко. Ръчният производител на капучино има метална тръба, от която под налягане се отделя пара. Трябва сами да създадете пяната: разбийте млякото под тръбата с кръгови движения.

Автоматичната машина за капучино е по-скъпа, но нейната функционалност ви позволява да правите кафе с едно движение. С ръчно управление трябва да имате умението да работите самостоятелно.

Кое е по-добро, производител на капучино с чучур или кана?

Производителите на капучино се различават по някои характеристики на употреба. По този начин версията на тръбата има следните характеристики:

 • По-лесно за почистване.
 • Изисква пренареждане на чашата по време на подготовката.
 • Заема място в близост до кафемашината.

Капучино с кана:

 • Има собствена стойка и не изисква допълнително пространство.
 • Трябва да е в хладилника.
 • Изисква специално подбрано мляко.

В същото време пяната бие еднакво добре и в двете версии.

Оценката представя модели, свързани с различни видове устройства: ръчни и автоматични. Всяко устройство се характеризира със свои собствени експлоатационни характеристики. Най-добрите модели са отбелязани в рейтинга, съставен според принципа на намаляване: от най-оптималните модели по отношение на функционалност и качество до най-малкото.

Рейтинг на кафе машини с автоматична машина за капучино

1

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS

Оценка:5,0

 • автоматичен, 15 бара
 • за пълнозърнесто и смляно кафе
 • управление на смартфона
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата
 • регулиране на порцията вода
 • само отстраняване на котлен камък
 • приготвяне на капучино

Средна цена: 79 490 руб

Кафе машина с автоматична машина за капучино от Delongy от премиум серията. Устройството е в състояние да приготвя различни видове кафе според класически и оригинални рецепти. Има цели 13 градуса на смилане. Възможност за приготвяне на такива напитки: еспресо, лате, капучино, лате макиато, плоско бяло, лунго, ристрето.

Мощността на термоблоковете е 1450 W, има двама .. Това е висока мощност. Изходът и парата се загряват бързо.

Други характеристики на функционирането включват:

 • Подгрявани чаши за подобряване на вкуса и аромата на кафето.
 • Брой възможни напитки: 12.
 • Мелничка за кафе от стоманен камък.
 • Възможността да зададете сами размера на порцията.
 • Дистанционно управление от смартфон.
 • Кафемашината помни настройките, направени от потребителите, и може да ги следва при повторно използване. За това са направени 6 потребителски профила.
 • Режим на автоматично изключване след 30 минути бездействие. Освен това изключването се задейства, когато нивото на отопление е високо.

Недостатъците включват характерната миризма на пластмаса, както и липсата на специална опора за чашата за правене на пяна.

2

Siemens TE654319RW EQ.6 плюс s400

Siemens TE654319RW EQ.6 плюс s400

Оценка:5,0

 • автоматичен, 15 бара
 • за пълнозърнесто и смляно кафе
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата
 • регулиране на порцията вода
 • само отстраняване на котлен камък
 • приготвяне на капучино
 • настройка на началното време

Средна цена: 94 070 руб

Надеждна кафе машина с автоматична подготовка на капучино. Подходящ за всякакви помещения и се отличава с възможността както за лична, така и за колективна употреба. 1500W мощност, той е по-мощен от повечето конкуренти. Има контрол на силата на кафето, контрол на температурата на кафето, контрол на порцията гореща вода.

Получени напитки: еспресо, капучино, лате макиато, ристрето, плоско бяло, американско

Керамична кафемелачка. 6 градуса на смилане, но всъщност са 12, ако броим междинните.

Характеристиките на тази опция са както следва:

 • Наличието на изпускателен маркуч за мляко.
 • OneTouch DoubleCup - две млечни напитки едновременно.
 • Голям резервоар за вода (1,7 литра), това е повече, отколкото в сравнение с опциите на други производители.
 • Две програми за работа с черно кафе и една и съща за работа с мляко.
 • Възможност за бързо почистване на пътеката, което е необходимо след приготвяне на напитки като капучино.

Сред недостатъците на модела може да се отбележи, че голям резервоар за вода и зърна ще бъде неудобен за тези, които рядко използват кафе машина.

3

Melitta Varianza CSP / Passione OT

Melitta Varianza CSP / Passione OT

Оценка:5,0

 • автоматичен, 15 бара
 • за кафе на зърна
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата

Средна цена: 65 040 руб

Този вариант има автоматична машина за производство на капучино и принадлежи към категорията на автоматите за пълно мляко. Предлага се с кана за работа с пяна. Подобно на други модели на марката, Melitta Varianza CSP има сменяем блок за варене, кафемелачка, предназначена за пет степени на смилане и доста мощен термоблок.

Характерна особеност на тази опция е възможността за промяна на температурата и степента на якост след началото на приготвянето на напитката, което не се среща във всички кафе машини.Освен това машината може да приготви две кафета наведнъж.

Недостатъците на тази опция включват малък резервоар за вода, достигащ обем от 1,2 литра. Освен това, ако в резервоара останат около 250 ml, устройството трябва да се напълни отново.

4

Delonghi ECAM 22.360

Delonghi ECAM 22.360

Оценка:4,9

 • автоматичен, 15 бара
 • за пълнозърнесто и смляно кафе
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата

Средна цена: 47 990 руб

Надеждна автоматична кафе машина. Този модел Delonghi работи с млечна пяна, използвайки вградената кана. Той има следните характерни черти:

 • Възможност за регулиране на височината на пяната.
 • Вградена функция за почистване на пътя на млякото след приготвяне на кафе.
 • Настройка, която ви позволява да правите два експресо наведнъж с едно шлайфане.
 • Кафето от машината е леко горчиво и по-горещо от това на други производители.
 • Леко затоплящи чаши.
 • Инфузорът на модели от тази марка е сравнително лесен за почистване от мръсотия.

Недостатъците на модела включват малка функционалност. И така, тя има само един режим за работа с млечни и кафе напитки. Освен това горчивото кафе може да не хареса всички потребители.

5

EP5030 Series 5000 LatteGo

DeLonghi ECAM 23.460

Оценка:4,8

 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата
 • регулиране на порцията вода
 • приготвяне на капучино
 • изключване, когато не се използва
 • едновременно разпределение на 2 чаши

Средна цена: 44 990 руб

Друг автоматичен модел на кафеварка, предназначена за ниска консумация на кафе. Cappuccinatore е предназначен за обем от 250 ml мляко, което е достатъчно за около две порции. Изработена е от две части, което прави машината за капучино по-лесна за почистване, отколкото подобни модели на други производители. Тази кафе машина е подходяща за хора, които пият 1-2 млечни кафе на ден. За това се прави малка кана за мляко.

Машината е предназначена за програми: капучино, еспресо, лате макиато, американско. Възможни настройки: предварително намокряне, контрол на силата на кафето, регулиране на дозата на горещата вода, регулиране на температурата на кафето.

Мелничка за кафе с керамични резки за 5 степени на смилане, ако броим междинни градуси, тогава 9 градуса.

Котел за 1850 W.

1,8 литров резервоар за вода

Този модел няма възможност за отделно програмиране на желания обем кафе и мляко. Може да се променя само заедно: и двете се увеличават или намаляват. Това прави апарата малко неудобен за използване. Освен това той има цели 5 опции за регулиране на силата и 3 температурни настройки.

6

Krups EA829E

Krups EA829E

Оценка:4,6

 • автоматичен, 15 бара
 • за пълнозърнесто и смляно кафе
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата

Средна цена: 51 990 руб

Това е компактен, доста удобен вариант за лична употреба, но неговата функционалност е силно ограничена в сравнение с предишните модели. И така, неговите характеристики включват:

 • Наличието на тръба и кана, която се доставя с комплекта.
 • Възможност за автоматично почистване на пътеката.
 • Доста малък размер, позволяващ ви да поставите устройството навсякъде.
 • Четири програми за черни кафета и една програма за приготвяне на мляко и кафета.

Значителните недостатъци на тази опция включват обработка само на зърнено кафе. В допълнение, устройството има 3 опции за регулиране на смилането и невъзможността да се зададе необходимата якост. Също така, височината на чашите, които се вписват вътре в устройството, е само 105 мм, което е значително по-малко от тази на други модели.

Най-добрите кафе машини с ръчна машина за капучино

1

DeLonghi Eletta Plus ECAM 44.624 S

DeLonghi Eletta Plus ECAM 44.624 S

Оценка:5,0

 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата
 • регулиране на порцията вода
 • само отстраняване на котлен камък
 • приготвяне на капучино
 • настройка на началното време
 • изключване, когато не се използва
 • едновременно разпределение на 2 чаши
 • осветяване на работната зона

Средна цена: 63 200 рубли

Кафе машината с ръчна машина за капучино за дома е модифицирана версия на предишните версии, подобрена според отзивите на потребителите.Той се основава на стоманен котел, който разпределя водата отделно за кафе и отделно за капучинатар.

Ръчният производител на капучино не е прост, но с възможност за промяна на интензивността и количеството пяна.

Много просторен 2-литров резервоар за вода.

Вместим бункер за боб - 400 гр.

Възможно е да се регулира силата на кафето, температурата и независимо да се зададе обемът на напитките.

Възможно е да готвите американо при ниско налягане (както се изисква от рецептата). За това има ДЪЛГА програма.

Сред характеристиките на модела са:

 • Стоманена мелница за кафе с 13 нива на смилане
 • Метална машина за капучино, която се почиства по-лесно.
 • Регулиране на степента на разпенване.
 • Коригиран държач за чаша, който вече не дрънка при работа.

Недостатъците на модела включват голямо количество пластмаса в строителното устройство. Той се намира на "дъното", а корпусът на самото устройство е направен от пластмаса, което влошава процеса на нагряване.

2

Melitta Caffeo Solo & Perfect мляко

Melitta Caffeo Solo & Perfect мляко

Оценка:5,0

 • автоматичен, 15 бара
 • за кафе на зърна
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата

Средна цена: 37 990 руб

Елегантна полуавтоматична кафе машина с марков немски стил, отличаваща се със своята компактност, ширината си е 20 см. Управлението се извършва с помощта на клавишите, представени под екрана, както и две тръби. Лявата настройва размера на порцията, а дясната подава пара или гореща вода. Кафе машината дава възможност за самостоятелно задаване на силата на кафето. Тя има вградена програма за премахване на котлен камък, режим на автоматично изключване по време на бездействие.

Предлага се с воден филтър, за да помогне за намаляване на твърдостта. Потребителите могат да зададат само 3 степени на смилане на кафе, което донякъде ограничава функционалността на устройството. Други недостатъци включват малък резервоар за вода и много шум по време на работа.

3

Delonghi Autentica ETAM 29.510

Delonghi Autentica ETAM 29.510

Оценка:4,9

 • автоматичен, 15 бара
 • за пълнозърнесто и смляно кафе
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • регулиране на порцията вода

Средна цена: 32 990 руб

Тази опция от Delongy също е компактна по размер и заема място малко по-малко от предишната със своите 19,5 см ширина. Сред функционалните му характеристики са:

 • 13 етапа на смилане;
 • Възможност за контрол на температурата и силата на кафето;
 • Отопляеми чаши горе.
 • Вградена двойна еспресо функция.
 • Разхерметизация за бавно извличане.

Последната точка отличава машината сред машините, заточени за еспресо или капучино, тъй като ви позволява да готвите класически американо.

Сред недостатъците на модела са високите разходи за поддръжка и експлоатация, неудобната дръжка, която регулира подаването на пара и малък обем на резервоара за вода.

4

Delonghi ECAM 22.110

Delonghi ECAM 22.110

Оценка:4,8

 • автоматичен, 15 бара
 • за пълнозърнесто и смляно кафе
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата

Средна цена: 34 950 руб

Друг вариант от Delonghi, който е погълнал най-добрите традиции на своите предшественици. Той разполага със същия термоблок за бързо нагряване, 13-степенна шлифовъчна машина и преден резервоар за вода. В комплекта има и воден филтър. Сред отличителните черти са:

 • По-удобно разположение на блока за варене и начин за изваждане на тортата с кафе.
 • Увеличете височината на чашите, които отговарят на размера на кафе машината.
 • По-тих режим на работа.

Необходимото количество напитка се регулира от бутоните на екрана. Потребителите отчитат средно качество на смилане и по-висок разход на вода по време на работа.

5

Philips EP2021 Series 2200

Philips EP2021 Series 2200

Оценка:4,7

 • автоматичен, 15 бара
 • за пълнозърнесто и смляно кафе
 • мелница с регулиране на смилането
 • контрол на силата на кафето
 • настройка на температурата

Средна цена: 30 970 руб

През 2019 г. на пазара се появиха нови модели кафемашини Philips, представени в 12 различни модификации. Вариантът на Series 2200 разполага с ревизирани резервоари за вода за зърно и кекс, за да отговори на нуждите на обикновения потребител.Степента на смилане е разширена, която сега достига 12 нива. Моделът ви позволява да регулирате силата на напитката, като изберете една от трите съществуващи стъпки за настройка.

Тази опция има лесен контрол с помощта на бутоните на екрана, удобно разположение на контейнерите. Освен това той има добре внедрена форма за смилане на отпадъци, която му позволява да не се рони. Сред минусите устройството е шумно, когато се използва.

Хареса ли ви статията? За да споделите с приятели:
Добави коментар

;-) :| : х : усукана: : Усмихни се: : shock: : sad: : roll: : razz: : oops: : o : mrgreen: : хаха: : idea: : grin: : evil: : cry: : готино: : стрелка: :???: :?: :!:

Битова техника

За кухня

Аудио